Zlato

Započeo Xladen, Jul 23, 2018, 17:14:07 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Zelim da napravim da se cena zlata menja na svakih sat vremena,ali mi nikako ne ide.Evo define zlata i komande /kupi i /prodaj zlato.
Dio skripte:
#define Novac(%0)             (( %0 ) * ( 170)) - Pare koje igrac izgubi kada kupi zlato
#define Novacc(%0)             (( %0 ) * ( 150)) - Pare koje igrac dobije kada proda zlato

Evo komande /kupizlato
CMD:kupizlato(playerid,params[])
{
	if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return Ulogovan(playerid);
	if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid,2.5,-221.7992,90.5326,-9.9811))
	{
		new kolicina;
		if(sscanf(params,"d",kolicina)) return SCM(playerid,-1,""PLAVA"Koristenje:"SIVA"/kupizlato [KOLICINA]");
		if(kolicina < 0 || kolicina > 100) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[GRESKA]"SIVA"Kolicina nemoze biti manja od 0 i veca od 100");
		if(PlayerInfo[playerid][pNovacDzep] < Novac(kolicina)) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[GRESKA]"SIVA"Nemozete kupiti toliko zlata jer nemate dovoljno novaca");
		g_NovacMinus(playerid,Novac(kolicina));
		PlayerInfo[playerid][pZlato] += kolicina;
		SCMF(playerid,-1,""ZUTA"ZLATARA: "SIVA" Uspesno ste kupili %d grama zlata",kolicina);
		SCMF(playerid,-1,""ZUTA"ZLATARA: "SIVA" Potrosili ste $%d na kupovinu zlata",Novac(kolicina));
	}
	return 1;
}

I evo komande za prodaju zlata
CMD:prodajzlato(playerid,params[])
{
	if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return Ulogovan(playerid);
	if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid,2.5,-221.9679,94.1526,-9.9811))
	{
		new kolicina;
		if(sscanf(params,"d",kolicina)) return SCM(playerid,-1,""PLAVA"Koristenje:"SIVA"/prodajzlato [KOLICINA]");
		if(kolicina < 0 || kolicina > 100) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[GRESKA]"SIVA"Kolicina nemoze biti manja od 0 i veca od 100");
		if(PlayerInfo[playerid][pZlato] < kolicina) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[GRESKA]"SIVA"Nemozete prodati toliko zlata jer nemate toliko zlata");
		g_NovacPlus(playerid,Novacc(kolicina));
		PlayerInfo[playerid][pZlato] -= kolicina;
		SCMF(playerid,-1,""ZUTA"ZLATARA: "SIVA" Uspesno ste prodali %d grama zlata",kolicina);
		SCMF(playerid,-1,""ZUTA"ZLATARA: "SIVA" Dobili ste $%d na prodaji zlata",Novacc(kolicina));
		SavePlayer(playerid);
	}
	return 1;
}

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]//r[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): //

Smjesti vrijednosti u varijable, ne define
I posto koristis define koji ti vraca vrijednost, napravi stock sa istim imenom

Kad smjestis u varijable manipulisi sa cijenom kako hoces
Ako se povecava dignes, ako se smanjuje smanjis

Ne znam ja kako to uraditi.Ima neko da moze to uraditi ili da iz neke skripte moze naci pa mi poslati.