Sporo ucitavanje objekata

Započeo Negi, Jul 19, 2018, 23:34:00 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

problem(error/warning): slabo ucitavanje objekata,mod se compile bez ikakvih erora,server se pokrene skroz normalno ali cim udjem u igru mape koje sam ubacio slabije ucitavaju objekte,takodje sam update streamer
Dio skripte:/
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]vaš odgovor[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): https://imgur.com/a/gJESWAu

Ako ne radi kada povecas distancu onda vjerovatno te mape imaju previse objekata pa zato ne moze da ucita
#M24

Ne znam zasto bi uklonio onaj objekat, kada radis onako cestu fino podignes objekat za 1,2 mm. I odma ce ti se ljepse ucitavati. Ne znam sto ce ti da ti se odatle ista ucitava. Samo bi ti izazivalo lag i prbleme na serveru i na malom broju igraca, a o vecem ni da ne pricamo.

Uploadujte svoje slike i fajlove brzo, lako i sa ocuvanim kvalitetom 100%

www.uploaduj.me

Owner Zara Gaming RPG! (Since 2014)

Ako ne radi kad povecas draw distance, onda mapa ima previse objekata pa mozda zato ne ucitava

Opet gluposti pisete i samo mucite coveka lol,

probaj update streammer, ako to ne pomogne ubaci si
#pragma dynamic 500000
ako ti ni to ne pomogne uzmi i polako menjaj mape to zna bit na Ath modu onom pocetnom ja sam to resio izbacivanjem starih mapa i ubacivanjem novih sa CreateDynamicObjectom za texture i ostalo bla bla, a a zgrade sam koristio CreateObject da se ucita odmah xd :D medutim ako ti ni to nece probaj ubacit jedan simple stockic xD
stock Pdf_CreateDynamicObject(objectID, Float:x, Float:y, Float:z, Float:rx, Float:ry, Float:rz, worldid = 0, interiorid = 0, playerid = 0, Float:viewdist = 1000.000 , Float:drdist = 1000.000)
{
    if(worldid == 0) worldid = -1;
    if(interiorid == 0) interiorid = -1;
    if(playerid == 0) playerid = -1;
    return CreateDynamicObjectEx(objectID, x, y, z, rx, ry, rz, viewdist, drdist);
}

La vita E bella

Svako riješenje nije 'update streamer'.

Da nisi ubacio u zadnje vrijeme neku ogromnu mapu? (etc 500+ objekata npr).
Da ti to mjesto nije previše bogato mapama?

Moje gradiliÅ¡te na modu ima preko 450 objekata i ni sekundu ne lagaju objekti na serveru, ali zato to je istovremeno i najveća mapa na serveru, ostale ne idu ni preko 200 objekata, takoÄ'er oko gradiliÅ¡ta sam očistio sve makar manje mape.