Mješanje id-ova kuća

Započeo Berin Makarov, Maj 15, 2018, 13:53:55 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Koliko sam shvatio mod je Old School v1.0 u Y_INI, koji je editovan dugo vrijeme, imam bug koji jednostavno ne znam riješit i kraj, kad npr kreiram kuću npr velika kuća i kad je kupim sve je ok ali kad je prodam postane mala kuća,koliko sam shvatio dodje do mješanja kuće ili idova, taj problem me muči jer se ne razumijem toliko u y_ini, hvala na pomoći svakako, i takodjer pokušao sam sve ali ne ide!
Dio skripte: Ima dosta, u PM
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): Ne
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): link slike
Poslednja Izmena: Maj 15, 2018, 13:55:59 POSLE PODNE od Berin Makarov
IDEA TO REALIZATION

Sve jedno bez koda ne znamo da ti objasnimo  :)
]

IZVOLI
YCMD:buyhouse(playerid, params[], help)
{
    #pragma unused help
    #pragma unused params
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""GLAVNA"[OS] "SIVA"Morate biti ulogovani da bi koristili komande!");
    for(new i; i < sizeof(KucaInfo); i++)
	{
    	if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 3.0, KucaInfo[i][kUlazX], KucaInfo[i][kUlazY], KucaInfo[i][kUlazZ]))
    	{
    		if(!strcmp(KucaInfo[i][kVlasnik], "Niko", true) && KucaInfo[i][kProveraVlasnika] == 0)
    		{
		        if(PlayerInfo[playerid][pPosedovanjeKuce] != -1) return SCM(playerid,-1, ""SIVA"Vec posedujete kucu!");
		        if(GetPlayerScore(playerid) < KucaInfo[i][kLevel]) return SCM(playerid,-1,""SIVA"Niste dovoljan level za kupovinu ove kuce!");
		        if(PlayerInfo[playerid][pNovacDzep] < KucaInfo[i][kCena]) return SCM(playerid,-1, ""SIVA"Nemate dovoljno novca za kupovinu kuce!");
				if(PlayerInfo[playerid][pRent] != -1) return SCM(playerid,-1,""SIVA"Vec posedujete kucu!");
				strmid(KucaInfo[i][kVlasnik], GetName(playerid), 0, strlen(GetName(playerid)), 255);
		        KucaInfo[i][kProveraVlasnika] = 1; KucaInfo[i][kNeaktivnost] = 0; SetPlayerInterior(playerid, KucaInfo[i][kInt]); PlayerInfo[playerid][pPosedovanjeKuce] = i;
		        SetPlayerVirtualWorld(playerid, KucaInfo[i][kVW]); SetPlayerPos(playerid, KucaInfo[i][kIzlazX], KucaInfo[i][kIzlazY], KucaInfo[i][kIzlazZ]);
		        KucaInfo[i][kZatvoreno] = 1; g_NovacMinus(playerid, KucaInfo[i][kCena]); KuceLP(i); SacuvajKucu(i); SavePlayer(playerid);
		        SCM(playerid,-1, ""BELA"Cestitamo na kupovini nove kuce.");
		        SCM(playerid,-1, ""BELA"Kucajte /househelp za vise informacija o kuci.");
		        return 1;
			}
			else return SCM(playerid, -1, ""SIVA"Ta kuca nije na prodaju !");
		}
	}
    return 1;
}
YCMD:sellhouse(playerid, params[], help)
{
	#pragma unused help
	#pragma unused params
	if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[INFO] "SIVA"Morate biti ulogovani da bi koristili komande!");
	if(PlayerInfo[playerid][pPosedovanjeKuce] == -1) return SCM(playerid,-1, ""CRVENA"[OS] "SIVA"Ne posudujete kucu !");
	new i = PlayerInfo[playerid][pPosedovanjeKuce];
	{
	    if(strmid(KucaInfo[i][kVrsta],"Mala kuca",0,strlen("Mala kuca"),255))
	    {
		    new cena1 = (KucaInfo[i][kCena]/4)*2;
			g_NovacPlus(playerid, cena1);
			KucaInfo[i][kProveraVlasnika] = 0; KucaInfo[i][kOruzije] = -1; KucaInfo[i][kMunicija] = 0;
			KucaInfo[i][kOdjeca] = 0; KucaInfo[i][kDroga] = 0; KucaInfo[i][kMats] = 0; KucaInfo[i][kZatvoreno] = 1; KucaInfo[i][kRent] = 0;
			KucaInfo[i][kHrana] = 0; strmid(KucaInfo[i][kVlasnik], "Niko", 0, strlen("Niko"), 255);
			PlayerInfo[playerid][pPosedovanjeKuce] = -1;
			KucaInfo[i][kIzlazX] = 223.0732;
			KucaInfo[i][kIzlazY] = 1288.3668;
			KucaInfo[i][kIzlazZ] = 1082.1406;
			KucaInfo[i][kInt] = 1;
			KucaInfo[i][kNeaktivnost] = 0;
			SacuvajKucu(i); KuceLP(i); SavePlayer(playerid);
			new textjbni[512]; format(textjbni, sizeof(textjbni),""MOJA"[OS] "BELA"Prodali ste svoju kucu za %d$ .",cena1);SCM(playerid, -1, textjbni);
		}
		else if(strmid(KucaInfo[i][kVrsta],"Srednja kuca",0,strlen("Srednja kuca"),255))
	    {
			KucaInfo[i][kProveraVlasnika] = 0; KucaInfo[i][kOruzije] = -1; KucaInfo[i][kMunicija] = 0;
			KucaInfo[i][kOdjeca] = 0; KucaInfo[i][kDroga] = 0; KucaInfo[i][kMats] = 0; KucaInfo[i][kZatvoreno] = 1; KucaInfo[i][kRent] = 0;
			KucaInfo[i][kHrana] = 0; strmid(KucaInfo[i][kVlasnik], "Niko", 0, strlen("Niko"), 255);
			KucaInfo[i][kIzlazX] = 2365.2822;
			KucaInfo[i][kIzlazY] = -1134.5186;
			KucaInfo[i][kIzlazZ] = 1050.8750;
			KucaInfo[i][kInt] = 8;
			new textjbni[512]; format(textjbni, sizeof(textjbni),""MOJA"[OS] "BELA"Prodali ste svoju kucu za %d$ .",cena1);SCM(playerid, -1, textjbni);
		}
		else if(strmid(KucaInfo[i][kVrsta],"Velika kuca",0,strlen("Velika kuca"),255))
	    {
			KucaInfo[i][kIzlazX] = 140.2605;
			KucaInfo[i][kIzlazY] = 1367.4221;
			KucaInfo[i][kIzlazZ] = 1083.8615;
			KucaInfo[i][kInt] = 5;
		}
	}
	return 1;
}
IDEA TO REALIZATION