[Pomoc] Imam par pitanja novi sam u skriptanju

Započeo Pshyotic, Jun 06, 2016, 03:03:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Zelim da radim svoju od nula znaci skriptu..
Detaljan opis problema:Imam par pitanja pa cu ih postaviti:
1.Sta je u stvari u gamemod-u fajl koji je napisan kao npr. BlaBla-RP.amx
2.Da li postoji red neki u skripti koji moram postovati ili mogu razbacano da skriptam sisteme ? Tacnije jel moze da mi bude naprimjer ovako
/----------------------------------------------------------
//
//  Pshyotic-RP 0.0.1
//  
//
//----------------------------------------------------------#include <a_samp>

#if defined FILTERSCRIPT

public OnFilterScriptInit()
{
	print("\n--------------------------------------");
	print(" Blank Filterscript by your name here");
	print("--------------------------------------\n");
	return 1;
}

public OnFilterScriptExit()
{
	return 1;
}

#else

main()
{
	print("\n----------------------------------");
	print(" Blank Gamemode by your name here");
	print("----------------------------------\n");
}

#endif

public OnGameModeInit()
{
	// Don't use these lines if it's a filterscript
	SetGameModeText("Blank Script");
	AddPlayerClass(0, 1958.3783, 1343.1572, 15.3746, 269.1425, 0, 0, 0, 0, 0, 0);
	return 1;
}

public OnGameModeExit()
{
	return 1;
}
public OnPlayerConnect(playerid)
{
	GameTextForPlayer(playerid,"~w~Pshyotic RolePlay",3000,4);
  	SendClientMessage(playerid,COLOR_WHITE,"Welcome to {88AA88}P{FFFFFF}shyotic {88AA88}Role{FFFFFF}Play");

public OnPlayerRequestClass(playerid, classid)
{
	SetPlayerPos(playerid, 1958.3783, 1343.1572, 15.3746);
	SetPlayerCameraPos(playerid, 1958.3783, 1343.1572, 15.3746);
	SetPlayerCameraLookAt(playerid, 1958.3783, 1343.1572, 15.3746);
	return 1;
}
//____________________________[ Register i Login sistem ]_______________________ 
#include <a_samp> 
#include <YSI\y_ini> 
//___________________________________[ Define ]_________________________________ 
#define bela 0xFFFFFFC8 
#define crvena 0xFF0000C8 
#define narandzasta 0xEEAC11C8 
#define plava 0x0080C0C8 
#define PATH "/Korisnici/%s.ini" 
#define DIALOG_LOGIN 1
#define DIALOG_REGISTER 2
//____________________________[ Forward za ucitavanje informacija ]_____________ 
forward LoadUser_data(playerid,name[],value[]); 
//__________________________________[ Enum ]____________________________________ 
enum pInfo 
{ 
    pPassword[128], 
    pLevel, 
    pName 
}; 
new PlayerInfo[MAX_PLAYERS][pInfo]; 
//______________________________________________________________________________ 
public LoadUser_data(playerid, name[], value[]) 
{ 
    INI_String("Password", PlayerInfo[playerid][pPassword],128); 
    INI_Int("Level", PlayerInfo[playerid][pLevel]); 
    INI_Int("Ime", PlayerInfo[playerid][pName]); 
    return 1; 
} 
public OnPlayerConnect(playerid)// ovo stavi pod on player connect 
{ 
    if(fexist(UserPath(playerid))) 
    { 
        INI_ParseFile(UserPath(playerid), "LoadUser_%s", .bExtra = true, .extra = playerid); 
        ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_LOGIN, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "{FFFFFF}Pshyotic RolePlay","{0080C0}|-------------------------------------------------|\n\n{0080C0}Account{FFFFFF}: Vi imate account. Ukucajte password da bi ste se ulogovali.\n\n{0080C0}Website: www.pshyotic-rp.com\n\n|-------------------------------------------------|", "Log In", "Odustani"); 
    } 
    else 
    { 
        ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_REGISTER, DIALOG_STYLE_INPUT, "{FFFFFF}Pshyotic RolePlay","{0080C0}|-------------------------------------------------|\n\n{0080C0}Account{FFFFFF}: Vi niste registrovani korisnik. Ukucajte password da bi ste se registrovali.\n\n{0080C0}Website:  www.pshyotic-rp.com\n\n|-------------------------------------------------|", "Registruj se", "Odustani"); 
    } 
    return 1; 
} 

public OnPlayerDisconnect(playerid) 
{ 
    new name[MAX_PLAYER_NAME]; 
    new INI:File = INI_Open(UserPath(playerid)); 
    INI_WriteInt(File, "Level", GetPlayerScore(playerid)); 
    INI_WriteInt(File, "Ime", GetPlayerName(playerid, name, sizeof(name))); 
    return 1; 
} 

public OnDialogResponse(playerid, dialogid, response, listitem, inputtext[]) 
{ 
    switch(dialogid) 
    { 
        case DIALOG_REGISTER: 
        { 
            if(!response) return Kick(playerid); 
            if(response) 
            { 
                if(!strlen(inputtext)) return ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_REGISTER, DIALOG_STYLE_INPUT, "{FFFFFF}Pshyotic RolePlay","{0080C0}|-------------------------------------------------|\n\n{0080C0}Account{FFFFFF}: Vas korisnicki nalog nije pronadjen. Ukucajte password da bi ste se registrovali.\n\n{0080C0}Website: www.Pshyotic-rp.com\n\n|-------------------------------------------------|", "Registruj se", "Odustani"); 
                new INI:File = INI_Open(UserPath(playerid)); 
                new name[MAX_PLAYER_NAME];  
                INI_WriteString(File, "Password", inputtext); 
                INI_WriteInt(File, "Ime", GetPlayerName(playerid, name, sizeof(name))); 
                INI_Close(File); 
                SpawnPlayer(playerid); 
            } 
        } 
        case DIALOG_LOGIN: 
        { 
            if(!response) return Kick(playerid); 
            if(response) 
            { 
                if(!strcmp(inputtext, PlayerInfo[playerid][pPassword], false)) 
                { 
                    INI_ParseFile(UserPath(playerid), "LoadUser_%s", .bExtra = true, .extra = playerid); 
                    SpawnPlayer(playerid); 
                } 
                else 
                { 
                    ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_LOGIN, DIALOG_STYLE_PASSWORD, "Pshyotic RolePlay", "\n{FF0000}UPOZORENJE!\n\nUkucali ste pogresan password! Imate pravo na 3 pokusaja. Posle treceg pokusaja bicete banovani!", "Log In", "Odustani"); 
                } 
            } 
        } 
    } 
    return 0; 
} 
//__________________________[ Stock za UserPath ]_______________________________ 
stock UserPath(playerid) 
{ 
    new name[MAX_PLAYER_NAME], string[128]; 
    GetPlayerName(playerid, name, sizeof(name)); 
    format(string, sizeof(string), PATH, name); 
    return string; 
} 
//______________________________________________________________________________

3. Posto kad radim ovaj mod od nula i kada raspakiram samp kucni server dodju mi popunjeni folderi svi, i ja kada ubacim ovo svoje sto sam skripto a do sad sam uradio reg. i log. sistem ne zeli da mi prikaze taj nego neki grace land , kako to da uradim da mi prikazuje moj sistem ?
4.Kako napraviti da igrac moze uci u enterijer tj. npr. dodje do banke i kako da ja napravim da on moze uci unutra
5.Preko cega se prave textdrawovi i jel i oni idu u pawno ?
6. Kako povezati npr. neki posao kada radim i kada dobijem pare, da mi ono izbaci na text drawu koliko je zaradjeno jer sam mislio dodati ispod novaca u ruci onaj sistem koliko imas para u banci, plata, i koliko imas grama zlata... Eh sad kako to da povezem da kada dobijem platu da odma i na text drawu prikaze zaradu..., usput sa ovim kako cu povezati isto tako kada kucam /pojas (da se zavezes) da kada clan PD-a ukuca /proveripojas da mu pokaze da li je on zavezan ili ne...
7. Kako cu spojiti /pitaj, u jedan dijalog koji bi isao po slotovima znaci kada bi kucao /asklist da mi pokaze listu i po slotovima pitanje te kada bi se kliknuo na isti da se moze odgovoriti igracu...
8. Pravljenje admin systema, moze mi tu neko malo pomoc, posto bi zelio isto tako da napravim da admini imaju svoj kod i da isti taj kod trazi se na pocetku pri logovanju...

Dio skripte:       
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

Za pocetak ostavi se moda od 0 uzmi i edituj neki laksi npr UP ali ja cu ti odgovoriti na pitanja

1. Kada uradis compile na skripti dobijas .amx fajl koji masina kasnije ocita znaci ona ne moze ocitati .pwn samo .amx ili npr plugijo za cs su ti format .amxx
2. Postoji neki red. Pre svega treba da gledas da ti bude uredna skripta. I da ako ne stavis nesto gde treba kompajler ce se zaustaviti. Npr ubacis mape pod OnPlayerUpdate (lupam to je primer)
3. Dobices u gamemodes tvoj .pwn i .amx fajl od moda i otidji u server.cfg i pod gamemodes stavi tvoj mod
4. Zavisi kako to mislis da odradis.. moze na neku tipku na tastaturi a moze preko komande.. Koristis SetPlayerPos i SetPlayerInterior
5. Imas raznih editora za TD npr ipleomax zamaroth itd
6. Napravis TD i koristis deo OnPlayerUpdate ali to su malo jace stvari. Koristis varijablu npr pPojas i ako zaveze pojas da podesi vrednost na 1 a ako odveze 0 i onda sa komandom proveripojas prpveris jel igracev pPojas na 1 ili 0
7. E za to nisam siguran
8. Napravi pAdmin u enumu za playera i samo cepaj po komandama. Nista tesko

EDIT: Nemoj se hvatati moda od 0 a nemas najosnovnije znanje. Pokusao sam ti pojasniti pa ako ti jos nes nije jasno napisi a za ono 7 cu danas pogledati
Poslednja Izmena: Jun 06, 2016, 07:01:02 PRE PODNE od ♣ ❤ Tosic ❤ ♣

Hvala ti, ali cesto kad compileam mod izbacuje mi jedan te isti error ma koliko god puta compileovo, provjeravao skriptu i ponovo je ispisivao moze li to biti do Pawna ?  ;D I kada compajlam mod gdje mi dolazi .amx fajl ? U koji folder ?

Citat: Pshyotic poslato Jun 06, 2016, 12:14:35 POSLE PODNE
Hvala ti, ali cesto kad compileam mod izbacuje mi jedan te isti error ma koliko god puta compileovo, provjeravao skriptu i ponovo je ispisivao moze li to biti do Pawna ?  ;D I kada compajlam mod gdje mi dolazi .amx fajl ? U koji folder ?
.amx fajl mozes naci u istom folderu gde ti je i .pwn. Koji ti error ispisuje?

Znaci kad kliknem F5, izbaci mi ono u cosku tamo da je compajlano i onda izbaci prozorcic u kojem na dnu pise Error :     i onda pokazuje mjesto gdje je pohranjen .pwn , medjutim evo jutros kada sam pokusavao nista mi ne izbacuje... Jel mi moze neko od vas dati vas Pawno da downloadujem posto moj nece ni na ToolBox kad kliknem nece da mi ispise npr. OnPlayerConnect  nista,ama bas nista...

Uglavnom hvala vam momci  :) Tosicu zab. sam napisati da sam sinoc bas skido underpoint mod i bas sam vidio da je GreeDy to skriptao odnosno Savo Petrovic, a njega znam onako, trazicu od njega pomoc... Imam jos od par ljudi pomoc od Mappera i Skriptera White-a sa Extazy-a, onda cu trazit malo pomoci i od Dimija (Aleksandra Dimitrijevica)...

Ako ti zatreba nesto javi mi se. Rado cu ti pomoci

Citat: Pshyotic poslato Jun 06, 2016, 12:39:33 POSLE PODNE
Uglavnom hvala vam momci  :) Tosicu zab. sam napisati da sam sinoc bas skido underpoint mod i bas sam vidio da je GreeDy to skriptao odnosno Savo Petrovic, a njega znam onako, trazicu od njega pomoc... Imam jos od par ljudi pomoc od Mappera i Skriptera White-a sa Extazy-a, onda cu trazit malo pomoci i od Dimija (Aleksandra Dimitrijevica)...
Ti si Pshyotic Overlide tako nešto?
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Molimo te da procitas pravila foruma te da onda otvoris temu po pravilima.

Razlog zakljucavanja:

Zabranjen je popularni BUMP(osvježavanje teme duplim postom) osim u slučaju da je prošlo 24h od zadnjeg posta!
http://prntscr.com/bcz83x

Pravila:

Glavna pravila Balkan SA:MP foruma .

Razgovor u vezi PAWN-Skriptanja .