[Pomoc] Problem sa firmom

Započeo Pollat Alemdar, Septembar 14, 2014, 21:54:41 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: moj NL mod
Detaljan opis problema: Pozdrav momci , imam jedan problem u vezi firme prodavnica u čijem je sklopu i benzinska , kako znam u modu ima jedna jedina prodavnica sa benzinskom , eh sada sam ja napravio još jednu, ali nikako ne mogu naštimati da zarada dolazi na nju,znači sve je uredu mogu natočiti gorivo ali ne dolazi zarada , ako neko zna na koji način da to uradim bio bih mu zahvalan kad bi mi pomogao , evo vam dio pa ako možete pomoći , pomozite :)
Dio skriptehttp://pastebin.com/w9rQ0sT2
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /

Hmm, a jeli ti daje novac samo benzinskoj ili ni benzinskoj ni prodavaonici?
Jesi li napravio da svaka firma ima fGorivo?

[FS]Rent
[FS] Vremenska prognoza
[TuT] PayDay
[TuT]PayDay sistem[UPDATED]
Moja Biografija

Respect:Mr.Gagi,FlasH,Streetboy,David (Sabljak) A.k.A SABO(T)
ÄŒovjek nije stvoren za poraze, moze biti unisten, ali ne i pobjeÄ'en!

Probaj ovako :
Staviti ovo tu gdje pise "g_NovacMinus" ili kako je kod tebe u scripti "FirmaNovac(ID firme, Kolicina koliko ide na firmu);" npr FirmaNovac(96, 50);
Ovako to izgleda kod mene

stock FirmaNovac(firma, iznos)
{
	if(iznos < 0 || iznos > 99999999) return 1;
	FirmaInfo[firma][fKasa] += iznos;
        SacuvajFirmu(firma);
	return 1;
}

A ovako izgleda npr u trgovini kada nesto kupis:

if(PlayerInfo[playerid][pSat] == 1) return SCM(playerid,-1, ""BELA"Vec posedujes sat!");
if(PlayerInfo[playerid][pNovacDzep] < 130) return SCM(playerid,-1, ""BELA"Nemate dovoljno novca 130$!");
g_NovacMinus(playerid,130);
FirmaNovac(5, 130);
PlayerInfo[playerid][pSat] = 1;
SCM(playerid,-1,""ZELENA"Kupili ste sat za 130$ (/vreme)!!");

Ali da bi to napravio moras u "scriptfiles" napraviti folder "Firme" a u Scriptu dodas

#define FIRMA_FILE    "Firme/%d.ini"

I tako resis svoj problem.. Nadam se da sam ti pomogao poz :D

Citat: xyzcod2 poslato Septembar 15, 2014, 13:20:40 POSLE PODNE
Hmm, a jeli ti daje novac samo benzinskoj ili ni benzinskoj ni prodavaonici?
Jesi li napravio da svaka firma ima fGorivo?

Čini mi se da nisi razumio , benzinska je u sklopu prodavnice , a zarada ide na prodavnicu razumijes , nema svaka firma , nego samo prodavnice. Ali pokusat cu opet nešto skontat :)

@DuhDejan , pročitaj koji mod koristim , ipak hvala što si se potrudio da mi pomogneš:)

Znaci tebi je prodavnica isti ID kao benza tj. to je sve pod jednim ID-om nego ima dodatnu funkciju da se sipa gorivo?

Ne , ne razmiješ.. NL mod je , i na njemu imaš običnu prodavnicu , i prodavnicu u čijem skolu je i benzinska razumiješ.. Ako ne , uslikat ću ti i pogledaj :)

probaj ovako:

CMD:dopuni(playerid, params[])
{
	if(!IgracNaBenzinskoj(playerid)) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Ne nalazite se na benzinskoj stanici!");
	if(!IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Ne nalazite se u vozilu!");
	if(VoziloJeBicikla(GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid)))) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Ne mozete sipati benzin u biciklu!");
	new l;
	if(sscanf(params, "i", l)) return SCM(playerid, GRAD3, "Koristite: {BFC0C2}/dopuni [Broj litara (1 litar = $3)]");
	if(l < 1 || l > 100) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Nepoznat broj litara!");
	if(PI[playerid][Novac] < l*3) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Nemate dovoljno novca!");
	if(VoziloJeMotor(GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid))))
	{
	    if(floatadd(Gorivo[GetPlayerVehicleID(playerid)], l) > 20.0) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Zapremina rezervoara je 20 litara!");
	}
	if(VoziloJeAvion(GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid))) || VoziloJeBrod(GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid))) || VoziloJeKamion(GetVehicleModel(GetPlayerVehicleID(playerid))))
	{
	    if(floatadd(Gorivo[GetPlayerVehicleID(playerid)], l) > 100.0) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Zapremina rezervoara je 100 litara!");
	}
	else
	{
		if(floatadd(Gorivo[GetPlayerVehicleID(playerid)], l) > 55.0) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Zapremina rezervoara je 55 litara!");
	}
	for(new i= 0; i < sizeof(Firme); i++)
	{
	    if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 30.0, Firme[i][fUlazX], Firme[i][fUlazY], Firme[i][fUlazZ]))
	    {
	        if(Firme[i][fGorivo] < l)
	        {
	            SCM(playerid, GRAD2, "Trenutno nemamo toliko goriva!");
				break;
			}
			else
			{
			    Firme[i][fGorivo] -= l;
			    new cena = ((l*3) / 3) * 2;
				Gorivo[GetPlayerVehicleID(playerid)] = floatadd(Gorivo[GetPlayerVehicleID(playerid)], l);
			    FirmaPlus(i, cena);
				NovacMinus(playerid, l*3);
				SCMF(playerid, ZELENA, "Gorivo se puni! Kupili ste %d.00 litara za $%d.", l, l*3);
				friz[playerid] = SetTimerEx("GorivoFriz", 10000, false, "d", playerid);
				h_TogglePlayerControllable(playerid, 0);
				new xupit[80];
				format(xupit, 80, "UPDATE `Firme` SET `Gorivo` = '%d' WHERE `ID` = '%d'", Firme[i][fGorivo], i);
				mysql_query(xupit, THREAD_OSTALO);
				break;
			}
		}
	}
	return 1;
}