[Pomoc] Promjena boje

Započeo Pollat Alemdar, Septembar 10, 2014, 08:52:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Moja skripta [NL mod].
Detaljan opis problema:Nije problem , nego bi htio da promjenim boje od INFO-a npr od kuće ili firme. Ali ne mogu skontati kako to ide :( , početnik sam da se zna :)
Htio bi naprimjer da mi ovako bude : Adresa(crvenom bojom) : Mulholland(bijelom bojom)
                                                          Cijena(crvenom bojom) : 250000$ (bijelom bojom)
Eh sad kada bi mi neko pomogao kako da rijesim za kucu , znao bi i za firmu i za sve ostalo. Iskreno nadam se da neko od vas to zna i da će mi pomoći , hvala unaprijed svima :))
Dio skripte:
Citatnew str[128];
    for(new i = 0; i < MAX_KUCA; i++)
   {
       if(Kuce[ImaVlasnika] == 0)
       {
         format(str, 128, "Kuca na prodaju! (%d)\nVrsta: %s\nAdresa: %s\nCena: $%d | Nivo: %d\nZa kupovinu upisite /kupikucu", i, Kuce[Vrsta], Kuce[Adresa], Kuce[Cena], Kuce[kNivo]);
         UpdateDynamic3DTextLabelText(KucaLabel, 0x00FF00AA, str);
         DestroyDynamicPickup(KucaPickup);
          KucaPickup = CreateDynamicPickup(1273, 1, Kuce[UlazX], Kuce[UlazY], Kuce[UlazZ]);
      }
      else if(Kuce[ImaVlasnika] == 1)
      {
          if(Kuce[DostupnoZaRent] == 0)
          {
            format(str, 128, "Vlasnik kuce: %s\nAdresa: %s\nVrsta: %s\nNivo: %d | ID: %d", Kuce[Vlasnik], Kuce[Adresa], Kuce[Vrsta], Kuce[kNivo], i);
         }
         else if(Kuce[DostupnoZaRent] == 1)
         {
            format(str, 128, "Vlasnik kuce: %s\nAdresa: %s\nVrsta: %s\nRent: $%d ( /iznajmisobu )\nNivo: %d | ID: %d", Kuce[Vlasnik], Kuce[Adresa], Kuce[Vrsta], Kuce[RentCena], Kuce[kNivo], i);
         }
         DestroyDynamicPickup(KucaPickup);
          KucaPickup = CreateDynamicPickup(1239, 1, Kuce[UlazX], Kuce[UlazY], Kuce[UlazZ]);
      }
   }
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): 1. Kako izgleda kod mene [http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=96547137016238444855.png  ]  baÅ¡ je glupo i nepregledno.
2. Kako bih htio da bude(naravno ne iste boje) [ http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=98533225753967842122.png ]

EDIT : Ubacio sam slike da bolje shvatite o čemu pričam :) i naravno da mi pomognete ako možete i umijete.
Poslednja Izmena: Septembar 10, 2014, 09:40:56 PRE PODNE od Pollat Alemdar

pa to ti je bar lako necu ti ja to sada raditi nego evo ti primjer
{FF6547}Adresa:{FFFFFF}%s\n{FF6547}Cena:{FFFFFF} $%d  itd.
public OnPlayerDisconnect(playerid, reason)
{
  Ban(playerid);
  return 1;
}

Trazim Pomocnog Skriptera za skriptu od Nule tko je voljan PM me

Ima problem opet , tako sam uradio Assassin007 , ali kada uÄ'em IG , neće da mi učita sve , Učita mi Vlasnika Adresu , nivo :/ , fali ID , ako je kuca na buy "Za kupovinu kuce kucaj /kupikucu" , ne razumijem u čemu je problem , ista stvar i sa stanovima , isto tako uradi, učita mi boje , ali neće da mi učita čitav info ..

Citat: Pollat Alemdar poslato Septembar 10, 2014, 21:19:43 POSLE PODNE
Ima problem opet , tako sam uradio Assassin007 , ali kada uÄ'em IG , neće da mi učita sve , Učita mi Vlasnika Adresu , nivo :/ , fali ID , ako je kuca na buy "Za kupovinu kuce kucaj /kupikucu" , ne razumijem u čemu je problem , ista stvar i sa stanovima , isto tako uradi, učita mi boje , ali neće da mi učita čitav info ..
Pa povećaj string ?

Napisao sam ti PM , početnik sam ako mi možete reći gdje šta trebam izmjeniti da bi radilo , hvala vam puno :)

EDIT : Sredio sam i to , ali kada prodam kuću vrati mi je na početne boje , odnosno boju label-a , da li još nešto moram promjenuti ?
Poslednja Izmena: Septembar 10, 2014, 23:33:01 POSLE PODNE od Pollat Alemdar

Pa imas dva labela jedan kada kuca nije kupljena (nema vlasnika) i drugi kada je neki igrac kupi ti si samo editovao ovaj drugi ali prvi nisi :)

Sada jesam prijatelju , ali opet ili sam ja pogrešan .amx fajl ubacio , ili nešto opet nije uredu , na jednim stvarima mi je učitalo na drugim nije , inače imam 200 .amx fajlova na detstkopu , ne znam ni sam kako se snalazim , ipak hvala vam svima koji ste mi pomogli na ovaj ili na onaj način ;) . Leoon imam jedno pitanje za tebe , pročitaj poruku :)

Pa kažem ti povećaj string ako ti nije učitalo opet sve, stavi na 256.

Ljudi stavio sam ovu boju " {FF6547} " , prvo sam je testirao na nečemu drugom , i jeste to ta boja koju ja tražim , ali kada je ubacim ovamo , ne učita mi nju , nego drugu crvenu boju :( , da li bi trebao promjeniti boju label-a da bi mi učitalo i ovu ?

Ne razumijem čemu ovo ?
Ako ne shvataÅ¡ , boju koji sam dobio prvo sam testirao na drugim stvarima , i radi sve odlično , nakon toga sam na svom modu stavio , učita mi , ali ne učita tu crvenu nego neku drugu , znači nije do boje , ne izbacuje mi ni warninge niti errore pri kompajlu , ali kad uÄ'em ne učita ju :(

Evo ljudi pogledajte , ne razumijem u čemu je problem , iste boje su , ali ih ne učitaje isto , viidite kakva mi je ovdje gdje su informaicje igrača, a pogledajte kod kuće :/ , ne razumijem stvarno .. http://www.igreklik.com/slike/viewer.php?file=74520552402335842056.png

Denis_Lapi

*

Balkan SA:MP Web Designer

U stringu za taj dialog ti se nalaze boje koje se u njemu koriste. Preuzmi kodove i ubaci ih. Takodje boje mozes da miksujes na svim online color picker-ima, tako da nadji nesto sto ti je slicno i ubaci.

[FS] Bank Sistem
[TuT] Array Sistem (Napredna)

"Pa krenite na mene i provesce te se super ko kapetan Kuka kada levom brise dupe"

www.denis-lapi.com

Pa da li je moguće ikako ubaciti ovu boju u string ili nešto , samo da radi , nebitno kako :D

Oni su ti dali primjer kako da mijesas vise boja,  a ako hoces da ti sve bude isto boje tj. da promjenis postojecu promjeni je ovdje:

Crvenom bojom sam ti oznacio gdje ide kod boje.