[Pomoc]Posao

Započeo Deko, Avgust 27, 2014, 07:50:08 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Od 0 petljam(p.s jel bolje DM ili RP radit?)
Detaljan opis problema:E uradio sam posao i sve msm one chcekpointe eh sd kako da napravim da se zaposli msm da ono bude ako nismu zaposleni da pise  niste zaposleni
I kako da napravim ono kad dode na lokaciju/checkpoint da se frezza 3/4sekunde dok pise ono Ukrcavanje putnika
Dio skripte://
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno)://
Respect: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–..., Denis_Lapi, Blaeks, Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ, Bryant., TiXoR_,   #old_school

pa pod OnPlayerEnterCheckpoint napavis da m ustavi controllable na 0 i da mu ispise ukrcavanje putnika preko GameTextForPlayer i da mu stavi timer na 5 sekundi i kada taj tajmer prodje da mu postavi drugi checkpoint da mu controllable stavi na 1 i da ispise da su putnici ukrcani

My Bike KTM 450 SXF 2008

Moras definisati posao.
Ako imas nekih drugih poslova u tom modu prema njima napravis i taj svoj.

Mozes napraviti da se pritisne F da se zaposlis ili u ZCMD-u.
CMD:posao(playerid, params[])
{
	if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 3, Job[jobid][jX], Job[jobid][jY], Job[jobid][jZ]))
	{
	if(PlayerInfo[playerid][pJob] > 0) return SCM(playerid, -1, "Vec imate drugi posao.");
	PlayerInfo[playerid][pJob] = Job[jobid][jID];
        SavePlayer(playerid);
	SCM(playerid, -1, "Uspjesno ste se zaposlili.");
	}
	return 1;
}

Trebas prilagoditi nazive varijabli svom modu.
Ali kao sto je Guerrero rekao moras definisati poslove. Moras u scriptfiles imati fajl za svaki posao.

PS. Guerrero imas prejak potpis  8)   Ja mislio da mi mrav hoda po monitoru    :D

Citat: RAYâ,,¢ poslato Avgust 27, 2014, 12:48:20 POSLE PODNE
Mozes napraviti da se pritisne F da se zaposlis ili u ZCMD-u.
CMD:posao(playerid, params[])
{
	if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 3, Job[jobid][jX], Job[jobid][jY], Job[jobid][jZ]))
	{
	if(PlayerInfo[playerid][pJob] > 0) return SCM(playerid, -1, "Vec imate drugi posao.");
	PlayerInfo[playerid][pJob] = Job[jobid][jID];
        SavePlayer(playerid);
	SCM(playerid, -1, "Uspjesno ste se zaposlili.");
	}
	return 1;
}

Trebas prilagoditi nazive varijabli svom modu.
Ali kao sto je Guerrero rekao moras definisati poslove. Moras u scriptfiles imati fajl za svaki posao.

PS. Guerrero imas prejak potpis  8)   Ja mislio da mi mrav hoda po monitoru    :D

hahah za potpis znam dosta mi korisnika tako kaze xD

a za posao nemora u scriptfiles. Zavisi kako su mu uradjeni poslovi u skripti.Mada ako je pocetnik nepreporucujem da radi posao jer moze lako doci do problema.

Tacno da ne mora u scriptfiles, ali je lakse. Nako bi moro stalno pisat koordinate poslova, a kad imas u scripfiles imas definisano i lakse je. Ali mozda je njemu ako je pocetnik lakse stalno pisat koordinate nego pravit file za posao

Citat: Vuzimir poslato Avgust 27, 2014, 09:29:46 PRE PODNE
pa pod OnPlayerEnterCheckpoint napavis da m ustavi controllable na 0 i da mu ispise ukrcavanje putnika preko GameTextForPlayer i da mu stavi timer na 5 sekundi i kada taj tajmer prodje da mu postavi drugi checkpoint da mu controllable stavi na 1 i da ispise da su putnici ukrcani
sta da pisem

SetTimer(" sta ovddje") sta dalje

Citat: Guerrero poslato Avgust 27, 2014, 10:11:23 PRE PODNE
Moras definisati posao.

Kako to de obj.

Guerro jak potpis xd
Respect: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–..., Denis_Lapi, Blaeks, Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ, Bryant., TiXoR_,   #old_school

Citat: Deko poslato Avgust 27, 2014, 14:49:00 POSLE PODNE
Citat: Vuzimir poslato Avgust 27, 2014, 09:29:46 PRE PODNE
sta da pisem

SetTimer(" sta ovddje") sta dalje

Citat: Guerrero poslato Avgust 27, 2014, 10:11:23 PRE PODNE
Moras definisati posao.

Kako to de obj.

Guerro jak potpis xd
Ako si poceo gm iz 0 onda sigurno nemas dodano neki posao, zato prvo treba da napravi jedna varijabla za posao i komanda za zaposljavanje i razgledaj malo u druge modove kako se to radi ne da cekas na gotovo sve.

Nezz jesam te dobro shvatio
ali ja znam kako ide na drugim srwvima zaposljava se u opstini i ja cu tako....samo mi treba netko obj kako da to uradim,za jedna posao treba mi netko obj a ja cu ostale

Nemozes sve na gotovo da dobijes imas 1000 gamemodova vidi iz njih ja sam ti objasnio sta treba da radis.

pa znas ti kako napraviti tu varijablu i to sve za JEDAN posao

Ta varijabla se zgolemuje, namaluje pri svaki posao primer evo varijabla pJob. Za farmer koristis pJob =1; a za Mehanicar koristis pJob = 2; i tako razlicno za svaki posao.