Internet zarada

Započeo Skipper74, Avgust 19, 2014, 01:37:51 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Å to su to PTC sajtovi?

- Paid-to-click sajtovi su sajtovi koji plaćaju svoje korisnike za klikanje i "pregledavanje" reklama. Dakle sajt vas plaća po broju klikova. Većina sajtova nudi približno isti novac za klikanje reklama, gotovo da nema nikakve razlike.

Koliko traje pregledavanje reklama?

- Na većini sajtova sve reklame traju po 5sec i nakon toga dobijete VaÅ¡ novac, meÄ'utim imate na nekim sajtovima koji nude malo viÅ¡e novca za pregledanje od standarda meÄ'utim dulje ih gledate, do 30sec, nerijetko 1min.

Koliko dobijem za pregledanje jedne reklame?

- Plaćanje za gledanje reklama varira meÄ'utim "sve je to isto" Å¡to bi narod rekao. Svi većinom nude isto, obične reklame koje traju po 5sec plaćaju se $0.001, a sajtovi koji nude reklame trajanja 30sec plaćaju $0.01 za njihov pregled. To nude samo neki sajtovi i max. broj takvih reklama je 4 (često nazvane fixed ads).

Koliko reklama dobijem dnevno?

- Ovo opet varira od sajta do sajta, negdje 20-30, no negdje čak do 70.

Plaćaju premalo, kako od toga profitirati uopće?

- Eh glavno pitanje sigurno. Većina misli da daju jedino mogućnost klikanja i to je to, a po tome trebam negdje oko 1,000 reklama pregledati kako bih dobio jadnih $1. U pravu ste, treba toliko klikati za $1, meÄ'utim zarada nije u samom klikanju reklama. PTC sajtovi nude puno viÅ¡e od toga no jedna od glavnih točaka zaraÄ'ivanja novca na PTC sajtovima jesu referali.

Å to su to referali?

- Referali su ljudi kao i vi koji su registrirani na sajt i koji klikću kao i vi ne bi li nešto zaradili. Prije svega, imamo dvije vrste referala, a to su direktni i rentani referali.

Å to su to direktni referali?

- Direktni referali su referali koje vi dovedete preko svoga linka te koji se registriraju preko vaÅ¡eg linka. Ti referali su vaÅ¡i stalni referali i od njihovog klikanja vi takoÄ'er dobivate novac, no prednost s njima jeste ta Å¡to ne morate paziti hoće li vam isteći i sl. Direktni referali mogu biti vaÅ¡i prijatelji, susjedi, pa čak i braća i sestre no obavezno pazite da se ne registrirate s istog računala jer će doći do problema ukoliko se to dogodi. Broj direktnih referala koje možete imati max. je često neograničen no neki sajtovi ograničavaju npr. na 40 njih i sl. Ukoliko imate samo 10 direktnih referala koji aktivno klikću to je i viÅ¡e nego dobro. I ja upravo ovo piÅ¡em jer želim da vi budete moji direktni referali a i kako bi vama pokazao joÅ¡ jedan način internet zarade. Upamtite da ukoliko ste nečiji referal, taj netko ni u kojem slučaju ne uzima vaÅ¡e novce niti može "upravljati" vama na bilo koji način, sajtovi plaćaju tog korisnika samo zbog toga jer oglaÅ¡ava njihov sajt, vrlo jednostavno.

Å to su to rentani referali?

- Rentani referali su referali koje vi iznajmite da "rade" za vas tj. rade kao vaÅ¡i direktni referali meÄ'utim ovi ne traju zauvijek. Kada kupite prvi paket referala on traje mjesec dana i zatim dobijate mogućnost za produženje tih referala na joÅ¡ jedan mjesec (30 dana), 60 dana, 90 dana, 150 dana, 240 dana max. Å to ih viÅ¡e produžite bolje ćete proći jer npr. produženjem na 240 dana na dobiti ste čak cca. 32%.

Kako početi?

- Prije svega ja vas prijateljski savjetujem da ukoliko planirate za mjesec-dva dizati tisuće dolara da odustanete odmah i prekinete s čitanjem. MeÄ'utim, ukoliko ste željni odvojiti malo vremena dnevno i imate strpljenja ponovno vas prijateljski savjetujem da pozorno nastavite s čitanjem teksta te otkrijete neke nedoumice u vezi PTC sajtova. Ja vam odmah govorim da će vam prvih mjesec dana biti užas, dok zaradite prvih $0.6.

Zašto baš $0.6, šta ću od toga?

- Nije eto onako slučajno rečeno $0.6. Taj iznos je upravo zbog toga jer prvi paket referala koÅ¡ta $0.6 i u tom paketu dobijete 3 referala/čovjeka za čije klikove ćete vi dobiti novac. Nakon toga je dosta lakÅ¡e i brže ide zarada, meÄ'utim nije ni to vrh vrhova.

Iznajmio sam prva 3 i zaradio 2-3$, šta dalje?

- Nakon iznajmljivanja imate jednu stranicu gdje pratite rad vaÅ¡ih referala, praćenje rada referala pretežno izgleda ovako. Malo čudno sve izgleda a zapravo je sve jednostavno, no skrenuli smo s teme, o ovom ćemo poslije. Nakon iznajmljivanja i zaraÄ'enog nekog novca (predlažem da zaradite Å¡to je max. moguće klikanjem i offersima i taskovima (u daljnjem tekstu objaÅ¡njeno) predlažem da produljite referale prije isteka na max. moguće vrijeme koje možete odnosno s koliko novca raspolažete. Nakon produljivanja skupljate novac te iznajmljujete sljedeće pakete referala i tako gomilate referale i produživate i klikate itd.

Koliko maksimalno mogu imati rentanih referala?

- Broj rentanih referala od sajta do sajta varira kako standard članstvu tako i plaćenom (npr. golden, ultimate i sl.). Pretežno standard član može imati 300-400 referala dok s ultimate članstvm možete imati i do 4,000 referala.

Kako joÅ¡ mogu zaraÄ'ivati?

- Zarada je još moguća pomoću rada offersa, odnosno PTC sajt vama nudi neke poslove za coins/points i sl. No veća zarada od toga dolazi od rada taskova/mini jobsa.

Za šta mi služe coins/points?

- Coins/points služe za npr. produljivanje referala pomoću njih bez da troÅ¡ite vaÅ¡ zaraÄ'eni novac. Pored toga te coins/points možete pretvoriti u novac, npr. 5,000 coins = $5. No ukoliko skupite dovoljno možete ih "prodati" odnosno dati za golden membership.

Å ta su ovi taskovi, mini jobsi?

- Taskovi i mini jobsi su mali poslovi koje dobivate od crowdflower.com stranice. Ta stranica nudi neke zadatke za koje vi dobivate novac i upravo ta stranica je povezana sa 95% PTC sajtova tako da za njihove odraÄ'ene taskove dobijete novac.

Kako funkcioniraju taskovi i crowdflower?

- Vrlo jednostavno kada se uhodate. Kada na vaÅ¡em PTC sajtu idete na "Tasks" dobit ćete listu dostupnih taskova i listu taskova koje vi možete raditi odnosno taskovi koji su dostupni za vaÅ¡ level. U početku ste level 0 i jako je teÅ¡ko uhvatiti neke taskove te raditi ih za 1 cent, meÄ'utim nakon patnje nekih 15 dana dobijete level 1 i tada je dosta lakÅ¡e. Imat ćete uvijek raspoloživih poslova za raditi koji su viÅ¡e plaćeni (npr. 1-2-3 ili 8 centi). Na crowdflower imaju 3 levela, ja sam trenutno level 2 s nekih 180 odraÄ'enih taskova. Ja često imam ponude za posao od npr. 24 centa i za obavljanje možda jednog takvog taska mi treba cca. 10min. Uradim ta 4 taska i ja već imam $1 na svom računu, dosta isplativo.

Kako mogu podići novac?

- Novac možete podići putem paypal, neteller, payza, egopay i sl. no najpoznatiji na ovim prostora je svakako paypal.

Je li 100% isplaćuju, kako ću znati da ne varaju?

- MnoÅ¡tvo sajtova vara meÄ'utim takvi sajtovi traju par mjeseci i to je to. Sajtovi koje ću vam ja dati na dnu posta isplaćuju 100% i to vam ja garantiram. Minimalna isplata kreće se od $2-$4. Primjeri nekih isplata su Primjer #1, Primjer #2, Primjer #3, Primjer #4 i na kraju da vidite kolika se čak zarada može postići Primjer #5 i tako u nedogled.

Nemam paypal, znači nemam nikakve šanse za zaradu?

- Ovo je netočno. Vi možete raditi i zaraÄ'ivati bez paypala, meÄ'utim kada otvorite paypal ili pak odlučite prebaciti na nečiji drugi (roÄ'ak, susjed, brat i sl.) dovoljno je promijeniti e-mail adresu u postavkama PTC sajta za vaÅ¡ račun i to je to, transakcija će biti moguća. Za prebacivanje novca na paypal morate imati vertifikovan vaÅ¡ paypal račun.

Koje stranice su sigurne?

- Stranice koje su sigurne su neobux, probux, zapbux, fusebux, clixsense i sl. meÄ'utim ne predlažem vam baÅ¡ sve stranice.

Zašto ne predlažeš sve stranice?

- Ne predlažem zbog toga jer na nekim stranicama referali slabo klikću odnosno njihov AVG (prosječan boj klikova) je veoma slab, ponekad čak ispod 1.00 meÄ'utim neke stranice daju veoma jak AVG čak oko 2.00 (prosječan) dok kod nekih referala je čak 4.00+.

Gdje je najbolji AVG kod referala?

- Najbolji AVG je na zapBux.com (provjereno od mene i po mojoj procjeni). MeÄ'utim dosta dobar AVG imaju i stranice kao Å¡to su proBux.com, fuseBux.com, neoBux.com itd.

Toliko stranica, gdje raditi?

- Å to radite na viÅ¡e stranica, mogućnost veće zarade je, logično, veća. Na nekim je teže zaraditi prvih $0.6 (kao npr. na zapBux) no meÄ'utim ja vam upravo zapBux izdvajam kao najbolji od ovih stranica, zatim proBux, fuseBux te onda i neoBux koji isplaćuje već od 2008 godine i koji je isplatio preko $90,000,000 do sada.
Svi koji želite okušati se te biti moji referali, ja vam obećajem da ću vam pomagati i voditi vas kroz sve ovo, bit ću tu uvijek kada vam trebala pomoć i kada vam nešto ne bude jasno. Vi koji želite raditi i registrirati se preko mog referal linka, možete mi se obratiti u inbox na www.facebook.com/mafica za sva pitanja i nedoumice oko ovoga. Davat ću vam brojne upute, strategije oko ovoga i savjete!!!

Klikom na bannere ispod ući ćete na stranicu preko mog referal linka i možete se registrirati, ukoliko to uradite i budete klikali aktivno, ja ću vam pomoći oko svega...

Od ovoga nema leba treba da radis kao crnac 1 mesec da zaradis neke mizerne $, moj savjet e da batalis ovo ako ga vidis pre da vidi neki s-mod i da dobijes bananu za reklamiranje!

1. Ovo ti nije mesto za reklamiranje.
2. Imas milion istih ovakvih glupih tema, mani se toga, nema leba, da to radi tako danas bi svi kliktali i zaradjivali.