[Pomoc]Komanda /kupiseme

Započeo Bos, Jun 25, 2014, 12:34:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Bos

*

Skripta koju koristim:0
Detaljan opis problema: Napravio sam komandu za kupovinu sjemena i sad kad kupim dobijem 1 sjeme kako da napravim da ukuca npr "/kupiseme 3" da dobijem 3 sjemena....Hvala Unaprijed
Dio skripte:
CMD:kupiseme(playerid, params[])
{
   if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 300.1204,1141.1653,9.1375)) return SCM(playerid, -1""CRVENA[Greska]"BIJELA"Niste na mjestu za kupovinu sjemena");
   if(PlayerInfo[playerid][pPosao] != POSAO_DILERDROGE) return SCM(playerid, -1, ""CRVENA"[Greska]"BIJELA"Niste zaposleni kao diler droge");
   new KupiSeme;
   if(sscanf(params, "i", KupiSeme)) return SCM(playerid, -1, ""SIVA"Koristite:/kupiseme[kolicina(1=150$)]");
    if(GetPlayerMoney(playerid) < 150) return SCM(playerid, -1, ""SIVA"Nemate dovoljno novca da bi ste kupili seme");
   KupovinaSjemena[playerid] = 1; GivePlayerMoney(playerid, -150);
   SCM(playerid, -1, ""ZUTA"Kupili ste sjeme otidjite na mjesto sadjenja droge i zasadite drogu");
   return 1;
}[/s]
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): //
Poslednja Izmena: Jun 25, 2014, 12:35:43 POSLE PODNE od Bos

Denis_Lapi

*

Balkan SA:MP Web Designer

{
 new Seme; 
 if (sscanf(params, "u", Seme)) return SendClientMessage(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "KORISTI: /kupiseme [kolicina]");
 if(GetPlayerMoney(playerid) < 150) return SCM(playerid, -1, ""SIVA"Nemate dovoljno novca da bi ste kupili seme");
 KupovinaSjemena[playerid] = Seme ; GivePlayerMoney(playerid, -150);
 SCM(playerid, -1, ""ZUTA"Kupili ste sjeme otidjite na mjesto sadjenja droge i zasadite drogu");
 return 1;

Probaj pa javi

[FS] Bank Sistem
[TuT] Array Sistem (Napredna)

"Pa krenite na mene i provesce te se super ko kapetan Kuka kada levom brise dupe"

www.denis-lapi.com

Bos

*

Znac kad kupim 2 sjemena treba da mi skne 300$ ali ja kad kupim ukucam 2skinemi samo 150$....

Denis_Lapi

*

{
 new Seme;
 if (sscanf(params, "u", Seme)) return SendClientMessage(playerid, COLOR_LIGHTBLUE, "KORISTI: /kupiseme [kolicina]");
 if(GetPlayerMoney(playerid) < 150) return SendClientMessage(playerid, -1,"Nemate dovoljno novca da bi ste kupili seme");
 KupovinaSjemena[playerid] = Seme ;
 GivePlayerMoney(playerid,-150 * Seme);
 SendClientMessage(playerid, -1, "Kupili ste sjeme otidjite na mjesto sadjenja droge i zasadite drogu");
 return 1;
}

Probaj ovako i javi..

[FS] Bank Sistem

"Pa krenite na mene i provesce te se super ko kapetan Kuka kada levom brise dupe"

www.denis-lapi.com

Bos

*

Uradim tako i sad imam 10k u dzepu i kad kupim 2 sjemena i ode u veliki minus...

Denis_Lapi

*

Ja sam sada kod mene u modu testrirao, meni sve odlicno radi. To je nesto do tebe poremeceno..

[FS] Bank Sistem

www.denis-lapi.com

Bos

*

Stavio sam prvo gore

new KupovinaSjemena[MAX_PLAYERS];
i onda komanda kako si reko
{
   new Seme;
   if(!IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 2.0, 300.1204,1141.1653,9.1375)) return SCM(playerid, -1, ""CRVENA"[Greska]"BIJELA"Niste na mjestu za kupovinu sjemena");
   if(PlayerInfo[playerid][pPosao] != POSAO_DILERDROGE) return SCM(playerid, -1, ""CRVENA"[Greska]"BIJELA"Niste zaposleni kao diler droge");
   if (sscanf(params, "u", Seme)) return SendClientMessage(playerid, -1, ""SIVA"Koristi: /kupiseme [kolicina(1=150$)]");
   if(GetPlayerMoney(playerid) < 150) return SendClientMessage(playerid, -1,"Nemate dovoljno novca da bi ste kupili seme");
   KupovinaSjemena[playerid] = Seme ;
   GivePlayerMoney(playerid, -150 * Seme);
   SCMF(playerid, -1, "Kupili ste %d sjemena za drogu, idite do polja i zasadite ih", Seme);
   return 1;
}
i kad kupim vidi
http://www.zaslike.com/files/vsp8sdq1imfea6snmf.jpg
Poslednja Izmena: Jun 25, 2014, 15:32:23 POSLE PODNE od Bos

Denis_Lapi

*

Tako sam ja uradio i meni sve radi. Probao sam i tvoj primer sa kojim si imao problema tj. 10.000$. Meni skida samo 300 kada kupim dva semena..

[FS] Bank Sistem

www.denis-lapi.com

Bos

*

Uredu Hvala na pomoci pokusacu da pronadjem problem.   :)

Bos

*

Problem je resen Moze LOCK Problem je bio
  if (sscanf(params, "u", Seme)) return SendClientMessage(playerid, -1, ""SIVA"Koristi: /kupiseme [kolicina(1=150$)]");
ovdje umesto "u" treba "i"....