Balkan SA:MP

PAWN skriptanje, gamemodovi, filterskripte, include fajlovi, mape, pluginovi => Razgovor u vezi PAWN - skriptanja => Temu započeo: M U M I X Z Λ Novembar 06, 2017, 13:25:52 posle podne

Naslov: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Novembar 06, 2017, 13:25:52 posle podne
Kao sto možete vidjeti po nazivu teme ovo je "Rasprava" u vezi nekih stvari, primjer: "Da li je bolji PVar ili obicna varijabla?" i slično,
uglavnom možete opisati neku funkciju i ostalo ili pitati ovdje za neku funkciju i ostalo.

* Zabranjeno pisanje gluposti.
* Zabranjen spam po 3-4 posta.
* Zabranjeno citiranje samo nekog post-a bez da dodate nešto, možete dobiti zabranu pisanja zbog spam-a.
* Zabranjen off-topic, znači pisanje bilo čega što nema veze sa skriptanjem i ovom temom.
* Zabranjen nacionalizam, psovanje ili neka politička tema što spada u ovo "gluposti".
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Ł[email protected] Novembar 06, 2017, 14:54:07 posle podne
Obična varijabla je bolja
(https://imgur.com/TQKsqyu.png)

Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Sploxs Novembar 06, 2017, 14:56:55 posle podne
Po meni obicna varijabla.
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Ł[email protected] Novembar 06, 2017, 16:16:35 posle podne
y_timers vs default tajmeri ae
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Bašovski Novembar 06, 2017, 16:32:48 posle podne
y_timers vs default tajmeri ae
y_timers, jednostavniji za koristit
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Slade Novembar 06, 2017, 20:40:01 posle podne
Y_Timers je brži, što se tiče jednostavnosti, sve zavisi od toga kako ko šta koristi.
Tema gdje je registrirana brzina: http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=641559

Također u temi je rečeno kada se koristi mnogo timera od 1000 ms (1 sec) nije bitna vrsta tajmera, istu će štetu nanjeti memoriji.
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Raleâ„¢ Novembar 13, 2017, 17:03:55 posle podne
Koji procesor komandi je najbolji?
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: [XM:RP] gReeDy.aMx Novembar 13, 2017, 17:52:34 posle podne
Koji procesor komandi je najbolji?
I-ZCMD
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Ł[email protected] Novembar 13, 2017, 22:52:36 posle podne
Koji procesor komandi je najbolji?
pawn.cmd

Koji procesor komandi je najbolji?
I-ZCMD
To je include, ovo je plugin, plugin je brzi od includea logicno
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: [XM:RP] gReeDy.aMx Novembar 14, 2017, 02:43:00 pre podne
Nisam dugo obracao paznju na Pawn.CMD plugin ali vidim da je uradjeno dosta update-ova, a vidim i da cesto iskacu bugovi tako da cu ostati na IZCMD+, a i mnogo je prakticniji po meni. Razlika izmedju brzine procesora nije vidljiva koliko kod koji napises u njoj.
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: xsar.p Novembar 20, 2017, 00:15:21 pre podne
Postoji li neka razlika izmedju "hook-a" i "publica"?
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: // xunder Novembar 21, 2017, 02:57:16 pre podne
y_timers vs default tajmeri ae

"Default" ako znas pravilno koristiti.

Postoji li neka razlika izmedju "hook-a" i "publica"?

Hook se koristi za modularno skriptanje u pawnu. A public je public (callback), eventi za odredjene radnje tipa (spawn= OnPlayerSpawn, connection= OnPlayerConnect...)
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: .Drakula. Decembar 10, 2017, 21:48:31 posle podne
Da li u skriptu treba ostavljeti prazne linije, tj da li treba praviti veci raznam od 1 linije izmedju kodova.
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: xsar.p Decembar 11, 2017, 00:02:11 pre podne
Da li u skriptu treba ostavljeti prazne linije, tj da li treba praviti veci raznam od 1 linije izmedju kodova.
Ne pravi nikakve probleme u pawnu, a sada hoce li to stvarati neki lag na serveru nisam proveravao.
(http://noobot.info/uploader/image.php?di=9WJU)
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Ł[email protected] Decembar 11, 2017, 00:19:54 pre podne
Da li u skriptu treba ostavljeti prazne linije, tj da li treba praviti veci raznam od 1 linije izmedju kodova.
Ne pravi nikakve probleme u pawnu, a sada hoce li to stvarati neki lag na serveru nisam proveravao.
(http://noobot.info/uploader/image.php?di=9WJU)
nece praviti nikakav lag
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: // xunder Decembar 11, 2017, 02:31:45 pre podne
Da li u skriptu treba ostavljeti prazne linije, tj da li treba praviti veci raznam od 1 linije izmedju kodova.

To su samo 2 karaktera koja nista ne znace (samo .pwn file size) :D
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Andrijevic Decembar 27, 2017, 11:23:47 pre podne
y_timers vs default tajmeri ae

y_timers, brzi je :D
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Ł[email protected] Decembar 27, 2017, 11:28:04 pre podne
Ovo skroz neaktivno jpg
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: xsar.p Januar 02, 2018, 04:53:22 pre podne
Kada se ubacuje nesto za cuvanje u enumu pInfo. Mora li biti pAdmin ili moze i xAdmin? Posto pravim register system pa me zanima, i takodje mora li biti pInfo ili moze i xInfo?
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: // xunder Januar 02, 2018, 04:57:27 pre podne
Kada se ubacuje nesto za cuvanje u enumu pInfo. Mora li biti pAdmin ili moze i xAdmin? Posto pravim register system pa me zanima, i takodje mora li biti pInfo ili moze i xInfo?

"Nebitno" je kako nazivas promjenljivu.
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Sploxs Januar 02, 2018, 11:31:20 pre podne
MySQL vs YINI?
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: ᴜɴᴋɴᴏᴡɴɴɴ Januar 02, 2018, 12:25:12 posle podne
MySQL vs YINI?

MySQL brže učitava i ima bolje mogućnosti.
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: xsar.p Januar 02, 2018, 14:39:21 posle podne
MySQL vs YINI?
yIni je laksi, ali je MySQL sigurniji + pruzi vise mogućnosti.
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: [FB] Jack Januar 02, 2018, 22:30:48 posle podne
Dini cuvanje jel postoji jer sam nedje cuo za to, i jel lose il dobro
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Paul Castellano Januar 02, 2018, 22:35:48 posle podne
Dini cuvanje jel postoji jer sam nedje cuo za to, i jel lose il dobro

Postoji..Sporo je i ne preporučujem :)
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: [FB] Jack Januar 02, 2018, 22:36:24 posle podne
Postoji..Sporo je i ne preporučujem :)
Ja imam takvo cuvanje,kako staviti u neko bolje a da nije mysql
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Ino42O Januar 02, 2018, 22:36:31 posle podne
Dini cuvanje jel postoji jer sam nedje cuo za to, i jel lose il dobro

postoji

YINI, DINI... rade sa .ini datotekama, YINI i DINI i tako dalje su samo 'frameworks' za manipuliranje .ini datotekama
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: [FB] Jack Januar 02, 2018, 22:47:50 posle podne
Aha,a jel bolji yini ili dini
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Ino42O Januar 02, 2018, 22:49:32 posle podne
yini ima prošireniji API te je malo brži (optimiziraniji) od dini-a
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: pajdomen Januar 02, 2018, 22:53:26 posle podne
Aha,a jel bolji yini ili dini

dini je stariji od yinia,ali je yini brzi i kao sto kaze @Ino42O optimiziraniji :)
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Sploxs Januar 02, 2018, 23:38:30 posle podne
Malo da aktiviramo temu.

y_hooks vs normal hook ( ALS METHOD )
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Ino42O Januar 02, 2018, 23:41:37 posle podne
Malo da aktiviramo temu.

y_hooks vs normal hook ( ALS METHOD )

y_hooks, ali u nekim situacijama y_hooks neće proći tako da se nekada MORA koristiti ALS metoda, ali predlažem y_hooks za 90% callbackova će raditi, jednostavno je i čisto

Pawno Code: [Izaberi]
hook OnPlayerSpawn(playerid)
{
// action
return 1;
}

vs

Pawno Code: [Izaberi]
public OnPlayerSpawn(playerid)
{
// action
#if defined myPrefix_OnPlayerSpawn
return myPrefix_OnPlayerSpawn(playerid);
#else
return 1;
#endif
}
#if defined _ALS_OnPlayerSpawn
#undef OnPlayerSpawn
#else
#define _ALS_OnPlayerSpawn
#endif

#define OnPlayerSpawn myPrefix_OnPlayerSpawn
#if defined myPrefix_OnPlayerSpawn
forward myPrefix_OnPlayerSpawn(playerid);
#endif




Ukoliko pišete include pakete koristite ALS ne y_hooks!
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Sploxs Januar 02, 2018, 23:55:53 posle podne
y_hooks, ali u nekim situacijama y_hooks neće proći tako da se nekada MORA koristiti ALS metoda, ali predlažem y_hooks za 90% callbackova će raditi, jednostavno je i čisto

Pawno Code: [Izaberi]
hook OnPlayerSpawn(playerid)
{
// action
return 1;
}

vs

Pawno Code: [Izaberi]
public OnPlayerSpawn(playerid)
{
// action
#if defined myPrefix_OnPlayerSpawn
return myPrefix_OnPlayerSpawn(playerid);
#else
return 1;
#endif
}
#if defined _ALS_OnPlayerSpawn
#undef OnPlayerSpawn
#else
#define _ALS_OnPlayerSpawn
#endif

#define OnPlayerSpawn myPrefix_OnPlayerSpawn
#if defined myPrefix_OnPlayerSpawn
forward myPrefix_OnPlayerSpawn(playerid);
#endif




Ukoliko pišete include pakete koristite ALS ne y_hooks!

Ja koristim y_hooks vec dize vrijeme i ono radi extra xd
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Karburator Januar 03, 2018, 00:00:01 pre podne
yini vs djson
mysql blueg vs mysql gstylezz
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: xsar.p Januar 03, 2018, 00:06:17 pre podne
yini vs djson
mysql blueg vs mysql gstylezz
What?
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Ino42O Januar 03, 2018, 00:13:36 pre podne
Ja koristim y_hooks vec dize vrijeme i ono radi extra xd

Također, ali u nekim situacijama nije radio recimo hook OnPlayerWeaponShot... trebao sam dodati također ALS metodu za OnPlayerShootDynamicObject, OnPlayerShootObject da bi se pozivao OnPlayerWeaponShot
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: [FB] Jack Januar 03, 2018, 00:14:52 pre podne
A momci kako prebaciti mod iz dini u yini
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Sploxs Januar 03, 2018, 00:56:14 pre podne
What?

Kolko sam cuo brzi je djson, a za MySQL korisim BlueG-ov jer mi je nekako laksi za koristiti.
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: pajdomen Januar 03, 2018, 01:14:08 pre podne
yini vs djson
mysql blueg vs mysql gstylezz

djson je veoma star ako se ne varam,ima ga na Old School modu(Kopija tog moda normalno uzeto sa extreme kog vec),zato je bolje po meni yini
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Sploxs Januar 06, 2018, 17:16:38 posle podne
while vs for loop? ( Po meni for )
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Ino42O Januar 06, 2018, 18:38:03 posle podne
while vs for loop? ( Po meni for )

Ovisno o situaciji, for se najcesce koristi za iteracije dok while ima svojih prednosti te nije dobar odabir za iteracije, a ako gledamo po brzini for petlja je brza u vecini jezika
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Bašovski Januar 06, 2018, 20:05:26 posle podne
while vs for loop? ( Po meni for )
while koristis ako ne znas kraj petlje, iako ga mozes napraviti da radi isto kao for loop,

Pawno Code: [Izaberi]
for ( new i; i < 10; i++ ) printf ( i );

new i;
while ( i < 10 ) {
    printf ( i );
    i++;
}
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Vasic Januar 28, 2018, 17:19:54 posle podne
YSI vs. MySQL Database ?
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Bašovski Januar 28, 2018, 18:05:18 posle podne
YSI vs. MySQL Database ?
Shvatas li sta si ustvari napisao?
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: M U M I X Z Λ Januar 29, 2018, 22:54:56 posle podne
YSI vs. MySQL Database ?
Šta je pisac htio reći? :D
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Vucinicâ„¢ Februar 05, 2018, 13:41:04 posle podne
Poceti skriptati? Koji mod za pocetak krenuti?
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Tosic ツ Februar 05, 2018, 13:57:42 posle podne
Poceti skriptati? Koji mod za pocetak krenuti?
Prvo uci teoriju pawn jezika pa zatim predji na praksu. Moja preporuka 😀
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: #ТHΞV1ЛЛΛϾHΛ_ Februar 05, 2018, 14:14:26 posle podne
Prvo uci teoriju pawn jezika pa zatim predji na praksu. Moja preporuka 😀
Najbolje se uci kroz praksu i naravno tutorijale od strane drugih korisnika/ljudi.
Tako sam barem ja prvi put. :D :D
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Balsa. Februar 05, 2018, 15:39:03 posle podne
Nzm dobro skriptat, ali
Dini vs Yini
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Terza Lazarevic Februar 05, 2018, 17:13:03 posle podne
Poceti skriptati? Koji mod za pocetak krenuti?
Underpoint cisti
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: e_rs001 Februar 05, 2018, 23:28:20 posle podne
Nzm dobro skriptat, ali
Dini vs Yini
Ne postavljaj glupa pitanja, MYSQL
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Balsa. Februar 05, 2018, 23:30:23 posle podne
Ne postavljaj glupa pitanja, MYSQL
Nisu glupa, samo zato sto je po tebi bopji mysql, ali ja nisam pitao za mysql nego dini vs yini
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: milfman Februar 05, 2018, 23:35:31 posle podne
Ne postavljaj glupa pitanja, MYSQL
Ne postoji glupo pitanje, postoji samo glup odgovor...  ;)

Nisu glupa, samo zato sto je po tebi bopji mysql, ali ja nisam pitao za mysql nego dini vs yini
YINI, imas komentare nazad zasto je bolji.
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Balsa. Februar 05, 2018, 23:47:10 posle podne
Vidim odgovore sad. Hvala u svakom slucaju  :-*
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: // xunder Februar 06, 2018, 00:38:53 pre podne
Take a look http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=611399
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Levu Februar 06, 2018, 12:45:47 posle podne
Take a look http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=611399
Pratim forum non stop, ali ovo mi nije bilo zapalo za oko... Po ovome je mnogo brze i od YINI-a
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: M U M I X Z Λ Februar 06, 2018, 13:28:07 posle podne
Take a look http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=611399
Auu

Pawno Code: [Izaberi]
[15:59:11] [Y_INI] Write string to 10 fields 100000 times -> 2944 ms
[15:59:19] [Y_INI] Read string from 10 fields 100000 times -> 8173 ms

[15:59:20] [eINI] Write string to 10 fields 100000 times -> 965 ms
[15:59:21] [eINI] Read string from 10 fields 100000 times -> 838 ms

[15:59:21] [DINI2] Write string to 10 fields 100000 times -> 833 ms
[15:59:22] [DINI2] Read string from 10 fields 100000 times -> 870 ms
Naslov: Odg: • RASPRAVA •
Poruka od: Bolex_ Februar 06, 2018, 13:43:18 posle podne
DOF2  :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Shomyy Mart 08, 2018, 18:56:25 posle podne
Da aktiviramo malo ovu temu...

new ili static, sta je bolje?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Dimi Ugrinovic Mart 08, 2018, 19:00:16 posle podne
Da aktiviramo malo ovu temu...

new ili static, sta je bolje?

Definitivno new.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Mart 08, 2018, 19:11:00 posle podne
A da prvo naucis za sta se koriste static a za sta new?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Shomyy Mart 08, 2018, 19:19:53 posle podne
A da prvo naucis za sta se koriste static a za sta new?
Ako si meni rekao, ne znam to, uvek koristim new :D Pa me zanimaju misljenja
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Mart 08, 2018, 19:31:11 posle podne
Ako si meni rekao, ne znam to, uvek koristim new :D Pa me zanimaju misljenja


Nisam tebi rekao.
new - dinamican je i kreira se iznova i destroya kada ne treba vise, allociran u stacku, ne pamti predhodnu vrijednost
static - koristi manje stack size al je i dalje lociran negdje drugo u memoriji, pamti proslu vrijednost, koristi se za sasvim drugacije stvari

Svakako, ne mozes porediti nesto sto je sasvim drugacije al dobro.
Static npr mozes koristiti kada radis neku vecu funkciju i zahtjevniju.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Shomyy Mart 08, 2018, 19:33:47 posle podne
Nisam tebi rekao.
new - dinamican je i kreira se iznova i destroya kada ne treba vise, allociran u stacku, ne pamti predhodnu vrijednost
static - koristi manje stack size al je i dalje lociran negdje drugo u memoriji, pamti proslu vrijednost, koristi se za sasvim drugacije stvari

Svakako, ne mozes porediti nesto sto je sasvim drugacije al dobro.
Static npr mozes koristiti kada radis neku vecu funkciju i zahtjevniju.
Aha, kontam, zahvaljujem :)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Dimi Ugrinovic Mart 08, 2018, 19:35:10 posle podne
Nisam tebi rekao.
new - dinamican je i kreira se iznova i destroya kada ne treba vise, allociran u stacku, ne pamti predhodnu vrijednost
static - koristi manje stack size al je i dalje lociran negdje drugo u memoriji, pamti proslu vrijednost, koristi se za sasvim drugacije stvari

Svakako, ne mozes porediti nesto sto je sasvim drugacije al dobro.
Static npr mozes koristiti kada radis neku vecu funkciju i zahtjevniju.

Skontao,tenks
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic Mart 08, 2018, 19:55:55 posle podne
CMD Procesori? Moduli? Pawn.RakNet?

Misljenja?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: xsar.p Mart 08, 2018, 20:04:17 posle podne
CMD Procesori? Moduli? Pawn.RakNet?

Misljenja?
Ja vec duze vreme koristim zcmd, neki govore da je neki i-zcmd dosta brzi od zcmd-a.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic Mart 08, 2018, 20:06:41 posle podne
Ja vec duze vreme koristim zcmd, neki govore da je neki i-zcmd dosta brzi od zcmd-a.

Ja koristim Pawn.CMD jer eto, kazu da je najbrzi i ima plugin, pa mi je i logicnije. Ocito nisi procitao ostatak poruke, procitaj ponovi sve, a ne samo cmd procesor :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: xsar.p Mart 08, 2018, 20:08:12 posle podne
Ja koristim Pawn.CMD jer eto, kazu da je najbrzi i ima plugin, pa mi je i logicnije. Ocito nisi procitao ostatak poruke, procitaj ponovi sve, a ne samo cmd procesor :D
Ne bavim se modulima jer smatram da jos nisam sposoban za njih, a i inace ne znam ni cemu sluze.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic Mart 08, 2018, 20:12:11 posle podne
Ne bavim se modulima jer smatram da jos nisam sposoban za njih, a i inace ne znam ni cemu sluze.

Barem iskreno ako nista :D

Jos neko?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Ł[email protected] Mart 08, 2018, 20:50:11 posle podne
Barem iskreno ako nista :D

Jos neko?
(https://imgur.com/0u1R9gS.png)
evo sta ja koristim :D

evo razlika izmedju static i new
Citat
A static local can be used in the same place as a local but doesn't forget it's old value, for example:

Pawno Code: [Izaberi]
MyFunc()
{
    static
        var1 = 4;
    printf("%d", var1);
    {
        // var1 still exists as this is a lower level
        static
            var2 = 8;
        printf("%d %d", var1, var2);
    }
    // var2 no longer exists as this is a higher level
}
// var1 no longer exists

That code will behave exactly the same as the new example, however this:

Pawno Code: [Izaberi]
for (new i = 0; i < 3; i++)
{
    static
        j = 1;
    printf("%d", j);
    j++;
}

Will print:

Pawno Code: [Izaberi]
1
2
3

Because j is static so remembers its old value.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic Mart 08, 2018, 20:54:28 posle podne
(https://imgur.com/0u1R9gS.png)
evo sta ja koristim :D

evo razlika izmedju static i new
Nije ti lako, aleale.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Ł[email protected] Mart 08, 2018, 21:01:08 posle podne
Nije ti lako, aleale.
sto to hhahahahaha
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic Mart 12, 2018, 09:13:16 pre podne
sto to hhahahahaha

Onako ahahah, sta radis sa HTTP?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Ł[email protected] Mart 12, 2018, 11:50:52 pre podne
Onako ahahah, sta radis sa HTTP?
pustam muziku sa yt na server, tacnije searcham muziku sa neta i pustim xd
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: [SL] Jimmy Mart 12, 2018, 12:47:43 posle podne
Moja artiljerija

(https://i.imgur.com/J1Li7P2.png)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Ł[email protected] Mart 12, 2018, 19:26:05 posle podne
Moja artiljerija

(https://i.imgur.com/J1Li7P2.png)
ako vec hoces zcmd koristiti koristi izcmd(improved zcmd)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: just_Sukiii Mart 12, 2018, 19:37:12 posle podne
(https://imgur.com/0u1R9gS.png)
evo sta ja koristim :D

Za sta sluzi Pawn.Regex  :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: xsar.p Mart 12, 2018, 19:39:08 posle podne
Za sta sluzi Pawn.Regex  :D
E'o nesto sto sam ja nasao na netu.
Description:
Pawn.Regex - a plugin that allows you to work with regular expressions.
Why is it better than others? Because it gives you an opportunity to get results of parsing, not just true/false if there is a match.

Natives:
PHP Code:
native regex:regex_new(const pattern[], E_REGEX_FLAG:flags = REGEX_DEFAULT, E_REGEX_GRAMMAR:grammar = REGEX_ECMASCRIPT);
native regex_delete(&regex:r);

native regex_check(const str[], regex:r, E_MATCH_FLAG:flags = MATCH_DEFAULT);
native regex_match(const str[], regex:r, &match_results:m, E_MATCH_FLAG:flags = MATCH_DEFAULT);
native regex_search(const str[], regex:r, &match_results:m, &pos, startpos = 0, E_MATCH_FLAG:flags = MATCH_DEFAULT);
native regex_replace(const str[], regex:r, const fmt[], dest[], E_MATCH_FLAG:flags = MATCH_DEFAULT, size = sizeof dest);

native match_get_group(match_results:m, index, dest[], &length, size = sizeof dest);
native match_free(&match_results:m); 
Examples:
PHP Code:
#include <Pawn.Regex>

stock IsRpNickname(nickname[])
{
    new regex:r = regex_new("[A-Z][a-z]+_[A-Z][a-z]+");

    new check = regex_check(nickname, r);

    regex_delete(r);

    return check;
}

public OnPlayerCommandText(playerid, cmdtext[])
{
    new
        regex:r_with_param = regex_new("\\/\\s*(\\w{1,15})\\s+(.+)"),
        match_results:m,
        cmd[16], params[256],
        cmd_length, params_length;

    if (regex_match(cmdtext, r_with_param, m))
    {
        match_get_group(m, 1, cmd, cmd_length);
        match_get_group(m, 2, params, params_length);

        match_free(m);
    }
    else
    {
        new regex:r = regex_new("\\/\\s*(\\w{1,15})\\s*");

        if (regex_match(cmdtext, r, m))
        {
            match_get_group(m, 1, cmd, cmd_length);

            match_free(m);
        }

        regex_delete(r);
    }

    printf("cmd '%s' (%d), params '%s' (%d)", cmd, cmd_length, params, params_length);

    regex_delete(r_with_param);

    return 1;
}

stock SplitAndPrint(str[])
{
    new regex:r = regex_new("[^\\s]+");

    if (r)
    {
        new match_results:m;
        new startpos, pos;

        while (regex_search(str, r, m, pos, startpos))
        {
            new word[128], length;

            if (!match_get_group(m, 0, word, length))
            {
                break;
            }

            printf("word: %s", word);

            startpos += pos + length;

            match_free(m);
        }

        regex_delete(r);
    }
}

stock ReplaceString(const str[], const regexp[], const fmt[], dest[], size = sizeof dest)
{
    new regex:r = regex_new(regexp);

    if (r)
    {
        regex_replace(str, r, fmt, dest, MATCH_DEFAULT, size);

        regex_delete(r);
    }
}

main()
{
    new str[128];

    ReplaceString("Pawn.CMD", "CMD", "Regex", str);

    printf("%s", str);

    SplitAndPrint("4 8 15 16 23 42");

    OnPlayerCommandText(-1, "/ban 42");
    OnPlayerCommandText(-1, "/kill");

    printf("%d %d",
                    IsRpNickname("Your_Shadow"),
                    IsRpNickname("urShadow"));

Changelog:
1.0:
- First release.
1.1:
- Fixed bugs.
- Changed native "match_get_group"
1.1.1:
- Fixed error "File or function is not found"
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Ino42O Mart 12, 2018, 20:02:57 posle podne
Za sta sluzi Pawn.Regex  :D

https://en.wikipedia.org/wiki/Regular_expression
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: [SL] Jimmy Mart 12, 2018, 21:19:46 posle podne
ako vec hoces zcmd koristiti koristi izcmd(improved zcmd)

Koristio sam ga ali sam imao neke probleme (nisu bile do include-a) pa sam ga izbacio, sad cu da vratim :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bassonja. Mart 21, 2018, 19:35:48 posle podne
Razume li se ko u register / login system trebam pomoc
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Ł[email protected] Mart 21, 2018, 19:37:15 posle podne
Razume li se ko u register / login system trebam pomoc
kreiraj temu..
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bassonja. Mart 21, 2018, 19:38:05 posle podne
kreiraj temu..
kreiraj temu..
Jesam al kontam da nije po pravilima.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Ł[email protected] Mart 21, 2018, 19:39:12 posle podne
Jesam al kontam da nije po pravilima.
posalji mi pm onda
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bassonja. Mart 21, 2018, 19:40:26 posle podne
posalji mi pm onda
evo brate moj jedini
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: PekiDaBoss Mart 21, 2018, 19:43:25 posle podne
evo brate moj jedini
@Łuk@ lujo batice hahahahhaha
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Ł[email protected] Mart 21, 2018, 19:50:11 posle podne
@Łuk@ lujo batice hahahahhaha
haahahahahaha rofl
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: PekiDaBoss Mart 24, 2018, 19:16:21 posle podne
Pawn.CMD vs ZCMD

Razlike?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Shomyy Mart 24, 2018, 19:33:54 posle podne
Pawn.CMD vs ZCMD

Razlike?
Brzina, razliku mozes videti na objavi pawn.cmda
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: PekiDaBoss Mart 24, 2018, 19:49:03 posle podne
Brzina, razliku mozes videti na objavi pawn.cmda
sta je brze?Ne razumijem se u PAWN.CMD,ali laksi za upotrebu mi izgleda ZCMD
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: anderson87 Mart 24, 2018, 21:08:16 posle podne
sta je brze?Ne razumijem se u PAWN.CMD,ali laksi za upotrebu mi izgleda ZCMD
Koristi sta je lakse jednostavnije i krace za pisanje koda brzina i nije toliko bitna ako nemas velik broj igraca
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Shomyy Mart 24, 2018, 21:14:42 posle podne
sta je brze?Ne razumijem se u PAWN.CMD,ali laksi za upotrebu mi izgleda ZCMD
http://i.imgur.com/v43AinV.png

Inace
ZCMD - CMD:test(playerid, params[])
Pawn.CMD - cmd:test(playerid, params[])
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: just_Sukiii Mart 24, 2018, 21:16:31 posle podne
http://i.imgur.com/v43AinV.png

Inace
ZCMD - CMD:test(playerid, params[])
Pawn.CMD - cmd:test(playerid, params[])
I u PawnCMD mozes koristiti CMD
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Shomyy Mart 24, 2018, 21:21:33 posle podne
I u PawnCMD mozes koristiti CMD
Znm xox :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Ł[email protected] Mart 24, 2018, 21:25:43 posle podne
Brzina je uvijek bitna ali ako imas 10 igraca a ne 100 nece se vidjeti neka razlika, isti parametri isti k sve, jedna macro funkcija mozes sve da skratis ali dovoljno je skraceno po meni, Pawn.CMD koristim i iskreno preporucujem svima, prije sam koristio izcmd i njega isto preporucujem ali poslije Pawn.CMD, lp
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic April 21, 2018, 20:33:32 posle podne
Guys, je l' radi neko u modulima?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Ł[email protected] April 29, 2018, 17:33:15 posle podne
Guys, je l' radi neko u modulima?
ja, sto pitas?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Bašovski Maj 08, 2018, 07:03:40 pre podne
gettime() za zabranu unosa komandi na 2 sekunde ili global tajmer za oduzimanje varijable svake sekunde svim igracima?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Maj 08, 2018, 17:24:42 posle podne
gettime() za zabranu unosa komandi na 2 sekunde ili global tajmer za oduzimanje varijable svake sekunde svim igracima?

gettime, global timer ? Mislis SetTimerEx?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic Jun 01, 2018, 19:52:12 posle podne
gettime() za zabranu unosa komandi na 2 sekunde ili global tajmer za oduzimanje varijable svake sekunde svim igracima?
Zamisli taj global timer na 100 igraca, i da svim igracima seta tu varijablu (ako bi tako radio)
GetTime, SetTimerEx... gde mozes posebno na igracu setati i raditi, mal sam se lose izrazio, al skontaces
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Paul Castellano Jun 08, 2018, 10:10:22 pre podne
Gettime..kada igrač kuca komandu postavi mu gettime + 2 sekunde na varijablu..kada igrač kuca komandu provjera da li je gettime > varijable.

Mislim da je to najbolji način.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: omcho Jun 18, 2018, 14:52:43 posle podne
Ovako mislim da je najbolje i najlakse

Pawno Code: [Izaberi]
public OnPlayerCommandReceived(playerid, cmdtext[])
{
         if(gettime() < tvojaproveranmp[playerid])
{
Error(playerid, "Komande mozete koristiti svake 2 sekunde!");
return 0;
}
        tvojaproveranmp[playerid] = gettime() + 2;
return 1;
}
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic Jun 24, 2018, 16:26:04 posle podne
Da l vredi da se rade s itertorima sisteme vozila, kapija + cuvanje u mysql?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic Jun 25, 2018, 15:28:55 posle podne
Neko?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: NenaD22 Jun 27, 2018, 19:26:46 posle podne
Da l vredi da se rade s itertorima sisteme vozila, kapija + cuvanje u mysql?

Da
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Sploxs Jun 27, 2018, 21:13:07 posle podne
easyDialog vs Normal dialogs
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: $Parker Jun 27, 2018, 23:16:37 posle podne
easyDialog  :)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jun 30, 2018, 00:22:12 pre podne
Da l vredi da se rade s itertorima sisteme vozila, kapija + cuvanje u mysql?
Naravno, brzo, lako.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: //>> Vedran Jul 01, 2018, 23:28:32 posle podne
Jel postoji jos uvek onaj sajt sto pusta muziku sa yt ingame ?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ᗪ卂乂 Jul 02, 2018, 03:01:40 pre podne
Jel postoji jos uvek onaj sajt sto pusta muziku sa yt ingame ?
ja msm da ne
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic Jul 04, 2018, 17:49:56 posle podne
Jel postoji jos uvek onaj sajt sto pusta muziku sa yt ingame ?
Pronadji u nekom modu ima
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic Jul 04, 2018, 17:50:34 posle podne
Pravim .inc, i sad, da li da radim u dini2 ili u sqlite? Sta vi kazete? Posto je .inc, a ne bih da pravim oonekciju u njemu.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 05, 2018, 20:26:00 posle podne
Jel postoji jos uvek onaj sajt sto pusta muziku sa yt ingame ?
Ugašeno je to nažalost ako misliš na sajt kojem samo napišeš naziv pjesme i on pušta, a ako je to ono gdje postaviš link mislim da se zvao nešto youtubeinmp3, searchaj.

Pravim .inc, i sad, da li da radim u dini2 ili u sqlite? Sta vi kazete? Posto je .inc, a ne bih da pravim oonekciju u njemu.
Ako je samo 1 include onda bolje dini2, ako će ih biti više(više čuvanja/fajlova) onda sqlite.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jul 09, 2018, 08:06:32 pre podne
Jel postoji jos uvek onaj sajt sto pusta muziku sa yt ingame ?
Ukoliko uspes da nadjes API mozes da napravis, ja sam se jebavao. al tipa pokrenem iz igrice, ono nece onda pokrenem u browser-u hoce, i posle toga hoce u igrici. ono wtf
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: omcho Jul 09, 2018, 08:20:32 pre podne
hmm zasto ne koristiti youtube include nzm dal radi al sam video u jednom GM-u

- http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=291288
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Paul Castellano Jul 09, 2018, 20:44:32 posle podne
hmm zasto ne koristiti youtube include nzm dal radi al sam video u jednom GM-u

- http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=291288

Dovoljno je vidjeti ovo
Old 19/10/2011, 10:51 AM   
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Unkovic Jul 10, 2018, 21:42:37 posle podne
ajte
http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=123658.0
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ghost1337 Jul 18, 2018, 13:59:16 posle podne
Pozdrav.
Imam pitanje, posto imam neko znanja iz skriptanja a planiram ga i usavrsavat, imal smisla radit' mod od 0 i ako ima, odakle poceti, jer ja stvarno ne znam odakle bi poceo haha.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Tosic ツ Jul 18, 2018, 14:34:18 posle podne
Pozdrav.
Imam pitanje, posto imam neko znanja iz skriptanja a planiram ga i usavrsavat, imal smisla radit' mod od 0 i ako ima, odakle poceti, jer ja stvarno ne znam odakle bi poceo haha.
Ako i sam dalje ne znas odakle poceti onda bolje nemoj.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Mumi. Jul 18, 2018, 15:27:18 posle podne
Pozdrav.
Imam pitanje, posto imam neko znanja iz skriptanja a planiram ga i usavrsavat, imal smisla radit' mod od 0 i ako ima, odakle poceti, jer ja stvarno ne znam odakle bi poceo haha.

1. >REG/LOG K L I K  (http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=273088)
2. >ADMYN SYS  K L I K  (http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=154852&highlight=make+Admin+System)
3. >DINAMIÄŒNO KREIRANJE POSLOVA K L I K  (https://pastebin.com/ZTUBPWGB)
4. >DINAMIÄŒNO KREIRANJE VOZILA U SALONU K L I K  (http://www.solidfiles.com/d/006bd1f5ee/)
5. >GLEDAÅ  Å TA KOJI MOD IMA I TJT :)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: .Drakula. Avgust 14, 2018, 23:41:18 posle podne
Jedno jednostavno pitanje za iskusnije ljude koji rade oko skriptanja.
Koji je proces komandi najbolji, a da je nekako laksi za koriscenje.
https://imgur.com/a/JGr2FQR
Ja uopste nzm ni sta je ovo "msmd"
I moze li neko misljenje o http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=576114
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Zile42O Avgust 15, 2018, 16:15:15 posle podne
Jedno jednostavno pitanje za iskusnije ljude koji rade oko skriptanja.
Koji je proces komandi najbolji, a da je nekako laksi za koriscenje.
https://imgur.com/a/JGr2FQR
Ja uopste nzm ni sta je ovo "msmd"
I moze li neko misljenje o http://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=576114
Za moje potrebe pawn.cmd zasad jedini, i najbolji, imas sve sto ti treba, brz je najbrzi je zasad, 21ms vidis i sam na toj slici, msdm je isto procesor komandi tu je kao sto vidis grafikon brzina msm brzina komandi, vidis i sam nisi deff, e sad izcmd nzm po meni ne koristim ga jer postoji pawn.cmd i dobar je i plus imas razne mogucnosti sa njim, flagove npr., itd da ne duzim.
Pawn.CMD je lak, brz jednostavan i najbolji zasad. Dobar je i ylessov ali pawn.cmd mi je bolji.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Hulk.png Avgust 15, 2018, 17:15:02 posle podne
I ja sam poceo korisititi Pawn.CMD mnogo je bolji i brzi
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: N_loccos Januar 16, 2019, 23:07:11 posle podne
Mape u skripti ili odvojena i loadovana ?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Januar 17, 2019, 09:40:39 pre podne
Po meni je lakse kad su odvojene zbog preglednosti, ili sve mape u jedan fajl ili svaka mapa u poseban fajl kako god preglednije je.
Ja u skripti imam 13398 objekata i 80% tih je teksturisano sto je skoro 20k linija manje u gmodu
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Januar 17, 2019, 10:14:53 pre podne
Mape u skripti ili odvojena i loadovana ?
U module. :D

(http://i.pics.rs/W3QRq.png)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Anonimuss Februar 03, 2019, 23:42:31 posle podne
Ae malo da aktiviramo temu.

YCMD vs IZCMD vs Pawn.CMD
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Armandooâ„¢ Februar 03, 2019, 23:49:09 posle podne
Pawn.CMD, najbrži definitivno  :)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Februar 17, 2019, 20:19:49 posle podne
YCMD najjednostavniji  ;D Bar po meni
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Purdinho Februar 17, 2019, 20:55:01 posle podne
U module. :D

(http://i.pics.rs/W3QRq.png)
Majke mi sada cu ja ovako, to Muma burazeru :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: just_Sukiii Februar 17, 2019, 23:10:05 posle podne
Najbolje je kad bi sve sisteme u module, joj kako bi lagano bilo vadit tudje sisteme hahaha XD

Ja sam trenutno na oko 150+ fajlova xD


(http://noobot.info/uploader/image.php?di=B7QD)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Purdinho Februar 18, 2019, 09:34:08 pre podne
Najbolje je kad bi sve sisteme u module, joj kako bi lagano bilo vadit tudje sisteme hahaha XD

Ja sam trenutno na oko 150+ fajlova xD


(http://noobot.info/uploader/image.php?di=B7QD)
Opa fino :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Februar 18, 2019, 13:06:44 posle podne
YCMD najjednostavniji  ;D Bar po meni
Eo uoci razliku u kodu dam ti nagradu
// ZCMD
CMD:komanda(playerid, params[]) {}
// YCMD
(Y)CMD:komanda(playerid, params[](, help)) {}
// Pawn.CMD
CMD:komanda(playerid, params[]) {}
// IZCMD
CMD::komanda(playerid, params[]) {}
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: {Makenzi} Februar 22, 2019, 13:03:44 posle podne
Eo uoci razliku u kodu dam ti nagradu
// ZCMD
CMD:komanda(playerid, params[]) {}
// YCMD
(Y)CMD:komanda(playerid, params[](, help)) {}
// Pawn.CMD
CMD:komanda(playerid, params[]) {}
// IZCMD
CMD::komanda(playerid, params[]) {}
Ja ne znam ko jos u 2019 poredi YCMD ili bilo koji inc sa memory hacking pluginom, jeste vi ok s' mozgom?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Deken Februar 22, 2019, 13:53:50 posle podne
Kako raditi sa modules ne kontam? i to bi dobro doslo
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: xsar.p Februar 22, 2019, 16:18:17 posle podne
Kako raditi sa modules ne kontam? i to bi dobro doslo
Mozda ti ovo pomogne.
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=597338
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Deken Februar 22, 2019, 17:15:22 posle podne
Mozda ti ovo pomogne.
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=597338
sad znaci ja u odredjenom pawn stavim modules poslovi i  svaki posao koji kreiram ce se ispisivati u tom modulu?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: {Makenzi} Februar 23, 2019, 11:37:20 pre podne
sad znaci ja u odredjenom pawn stavim modules poslovi i  svaki posao koji kreiram ce se ispisivati u tom modulu?
Tebra module = Isti rac kao npr main.pwn samo je u drugom fajlu, isto ti sve samo preglednost
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: just_Sukiii Februar 23, 2019, 11:41:11 pre podne
sad znaci ja u odredjenom pawn stavim modules poslovi i  svaki posao koji kreiram ce se ispisivati u tom modulu?
prvo ti preporucujem da krenes raditi u sublime...
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: just_Sukiii Februar 23, 2019, 11:43:15 pre podne
Tebra module = Isti rac kao npr main.pwn samo je u drugom fajlu, isto ti sve samo preglednost
mozda jest isti krac, ali ta preglednost znaci pogotovo kad modovi predju veliki broj linija
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Deken Februar 23, 2019, 13:57:28 posle podne
mozda jest isti krac, ali ta preglednost znaci pogotovo kad modovi predju veliki broj linija
kako se radi sad
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Spooky. Februar 23, 2019, 15:40:15 posle podne
Nema potrebe da se radi u modulima ako ti naprimjer broj linija u modu ne prelazi barem od 50 tisuća (u slučaju da ti je kod brz I dobar ni tad nema potrebe), a sve ostalo je preseravanje niti moduli ne čine da ti skripta brže radi, samo je radi preglednosti.

https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=597338
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=598415

Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ᗪ卂乂 Februar 23, 2019, 16:40:58 posle podne
Kako raditi sa modules ne kontam? i to bi dobro doslo
To ti je apsolutno nepotrebno sam sebe zbunjujes time
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: VAYNE Februar 23, 2019, 16:41:48 posle podne
Jel moguće uraditi oblike u photoshopu pa to pretvoriti u TDove?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: _toretto Februar 23, 2019, 17:13:50 posle podne
Jel moguće uraditi oblike u photoshopu pa to pretvoriti u TDove?
Moze u 0.3dl verziji sampa ili da koristis launcher.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: VAYNE Februar 23, 2019, 17:36:40 posle podne
Moze u 0.3dl verziji sampa ili da koristis launcher.
koji launcher
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: _toretto Februar 23, 2019, 19:07:26 posle podne
koji launcher
Pa napravis cutom launcher na npr. noobot i mozes ubacivati svoje stvari te ce se iste preuzimati igracima ako pokrenu igru preko tog launchera.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Spooky. Februar 23, 2019, 21:21:21 posle podne
Pawn.CMD, najbrži definitivno  :)

Brži je od I-ZCMD processor za nekih 21ms, a ako vam je to toliko brzo sretno vam, ja ostajem pri I-ZCMD dok ne dođe nešto brže od 21ms I još k tome mora da bi oduzima memoriju sa dodatnim pluginom.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: VAYNE Februar 23, 2019, 21:44:53 posle podne
koji je najbolji gamemode za edit? da nije prenatrpan
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: zlaja95 Februar 28, 2019, 09:04:16 pre podne
Da li je nekom poznat aks limit?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: PazzOnee Mart 02, 2019, 10:27:06 pre podne
Da li je nekom poznat aks limit?
acks limit*, sta s njim?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Djoky Mart 02, 2019, 10:29:33 pre podne
Sta sa acks limitom ? Pojasni
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Vasic Mart 09, 2019, 01:10:47 pre podne
Koji vam je jednostavniji proces komandi? Pawn.CMD ili IZMD,  znam da je ovaj .cmd brzi, al ja sam ipak za oldsql. Trazim vase misljenje koje bi koristio za skriptu 32k+ linija?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: just_Sukiii Mart 09, 2019, 01:13:50 pre podne
Koji vam je jednostavniji proces komandi? Pawn.CMD ili IZMD,  znam da je ovaj .cmd brzi, al ja sam ipak za oldsql. Trazim vase misljenje koje bi koristio za skriptu 32k+ linija?
skroluj malo gore i vidices razliku koju je napisao xunder, kod za pisanje komandi..
Koliko ja znam jedino se malo razlikuju u onplayercommandrecived i onplayerccommandperfomed, al nisam ni siguran vise

A ako vec imas mogucnost da koristis brzu stvar od dvije, ne kontam zasto onda ne preci na pawn.cmd za nekog drugo procesora komandi

+pawn.cmd
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: prometheus Mart 20, 2019, 19:13:43 posle podne
Server pada iz cista mira.. U logovima nema nista.. da li je ko imaju slicnu situaciju?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: PazzOnee Mart 20, 2019, 21:28:37 posle podne
Server pada iz cista mira.. U logovima nema nista.. da li je ko imaju slicnu situaciju?
CrashDetect ubaci i compilaj sa -d3 u pawn.cfg, pa posalji log tad
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Balsa. Mart 25, 2019, 18:05:58 posle podne
0.3.7 ili 0.3dl ?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: //>> Vedran Mart 25, 2019, 19:13:26 posle podne
0.3.7 ili 0.3dl ?
Bolje je 0.3DL ali je skoro niko ne koristi (kod nas na balkanu)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Mart 29, 2019, 09:17:06 pre podne
koje sisteme po vama treba da ima neki dm server?
npr ja sad pravim jedan dm server ali osim arena nemam ideja koje sisteme da stavim
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: _Jevtic_ Mart 29, 2019, 09:39:17 pre podne
koje sisteme po vama treba da ima neki dm server?
npr ja sad pravim jedan dm server ali osim arena nemam ideja koje sisteme da stavim
Može sistem misija kao da igrač radi misije i dobija exp i novac kad zavrsi
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Jack1337 April 11, 2019, 22:52:47 posle podne
Å ta mislite jeli bolje za update tipa ako je player u nekoj odredjenoj zoni napraviti pod onplayerupdate ili uz pomoc tajmera?
Znam da je OnPlayerUpdate brzi ali isto tako nije pozeljno ga pretrpavati.
Čisto onako rendom pitanje ne pravim ništa samo da malo aktiviramo pdf.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Bašovski April 11, 2019, 23:01:22 posle podne
Å ta mislite jeli bolje za update tipa ako je player u nekoj odredjenoj zoni napraviti pod onplayerupdate ili uz pomoc tajmera?
Znam da je OnPlayerUpdate brzi ali isto tako nije pozeljno ga pretrpavati.
Čisto onako rendom pitanje ne pravim ništa samo da malo aktiviramo pdf.
Zavisi koliko zelis puta da provjeris u sekundi...
Broj callova OnPlayerUpdate u sekundi je 30-ak (~32ms razmak između poziva)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Southclaws Jr. April 11, 2019, 23:05:56 posle podne
Zavisi koliko zelis puta da provjeris u sekundi...
Broj callova OnPlayerUpdate u sekundi je 30-ak (~32ms razmak između poziva)
Potpuno se ne slazem, znaci sada NE TROLLUJEM ovo je ozbiljno.
Postoji PawnPlus (https://github.com/IllidanS4/PawnPlus/releases) plugin koji moze da yield-uje funkciju tj da je odlozi, primer:
Pawno Code: [Izaberi]
public OnPlayerUpdate(playerid)
{
    CallLocalFunction(#PostPlayerUpdate, "d", playerid);
    return true;
}

forward PostPlayerUpdate(playerid);
public PostPlayerUpdate(playerid)
{
    await task_ms(1000);
}
await - da bi se OnPlayerUpdate izvrsio mora da saceka PostPlayerUpdate da se izvrsi, task_ms vreme u ms
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Bašovski April 11, 2019, 23:16:27 posle podne
Potpuno se ne slazem, znaci sada NE TROLLUJEM ovo je ozbiljno.
Postoji PawnPlus (https://github.com/IllidanS4/PawnPlus/releases) plugin koji moze da yield-uje funkciju tj da je odlozi, primer:
Pawno Code: [Izaberi]
public OnPlayerUpdate(playerid)
{
    CallLocalFunction(#PostPlayerUpdate, "d", playerid);
    return true;
}

forward PostPlayerUpdate(playerid);
public PostPlayerUpdate(playerid)
{
    await task_ms(1000);
}
await - da bi se OnPlayerUpdate izvrsio mora da saceka PostPlayerUpdate da se izvrsi, task_ms vreme u ms
Da je ovo za mene 'ozbiljno', zabrinuo bih se za svoju vlastitu razum...
Rijetko ko koristi ovaj plugin koji si naveo, a i ako ga koristis crpis vise resursa, memorije, itd. bez velike potrebe.
Da je po SA-MP-u default broj poziva OnPlayerUpdate callbacka moguc za modificirati ne bi doslo do bilo kakve zabune.
Mislim da si bi ti malo sebe trebao preispitati i citati malo vise nego sto pocnes ista pisati, jer daješ toliko neadekvatnih odgovora koji nemaju fundamentalno pojašnjenje. Ovaj plugin koji si istakao bi utjecao i na ostali kod koji bi se eventualno trebao pozvati unutar OnPlayerUpdate, itd.
@Jack1337 nije pitao da li moze promjeniti interval pozivanja callbacka, vec sta je bolje za provjeru polozaja igraca u zoni, procitaj opet, neću ti pisati naknadno jer očigledno ego+ograničenost ne idu zajedno.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Jack1337 April 11, 2019, 23:21:18 posle podne
Recimo Å¡ta je bolje za prepreke ono za gume, tajmer/onplayerupdate.
Tipa ako lik predje preko onih spikeova da mu se izbuse gume.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Bašovski April 11, 2019, 23:23:45 posle podne
Recimo Å¡ta je bolje za prepreke ono za gume, tajmer/onplayerupdate.
Tipa ako lik predje preko onih spikeova da mu se izbuse gume.
timer sa intervalom izmedju 100 i 250ms je potpuno prihvatljiv, od 4 do 10 poziva u sekundi je sasvim ok
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Southclaws Jr. April 11, 2019, 23:26:49 posle podne
Da je ovo za mene 'ozbiljno', zabrinuo bih se za svoju vlastitu razum...
Rijetko ko koristi ovaj plugin koji si naveo, a i ako ga koristis crpis vise resursa, memorije, itd. bez velike potrebe.
Da je po SA-MP-u default broj poziva OnPlayerUpdate callbacka moguc za modificirati ne bi doslo do bilo kakve zabune.
Mislim da si bi ti malo sebe trebao preispitati i citati malo vise nego sto pocnes ista pisati, jer daješ toliko neadekvatnih odgovora koji nemaju fundamentalno pojašnjenje. Ovaj plugin koji si istakao bi utjecao i na ostali kod koji bi se eventualno trebao pozvati unutar OnPlayerUpdate, itd.
@Jack1337 nije pitao da li moze promjeniti interval pozivanja callbacka, vec sta je bolje za provjeru polozaja igraca u zoni, procitaj opet, neću ti pisati naknadno jer očigledno ego+ograničenost ne idu zajedno.
Plugin koristi memory-hacking i u top 5 najpopularnijih plugina na engleskoj samp sceni pa ti vidi :)
Na official discordu si, udji u pawn-scripting i skzuit ces koliku su PP stringovi brzi od default stringova i bukvalno je sve brze nego obican samp native, cak ga i Y_Less koristi :)
EDIT: Svakako mozes kreirati custom f-ju tj dead loop da se poziva svaku sekundu il koliko zelis, ne mora OnPlayerUpdate.
Raspitaj se malo, balkancino :P :D
timer sa intervalom izmedju 100 i 250ms je potpuno prihvatljiv, od 4 do 10 poziva u sekundi je sasvim ok
Za ovo mislim da je bolje resenje:
EnableTirePopping(1); ( default samp f-ja wow omg kako to postojo ohooho )
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Bašovski April 11, 2019, 23:40:51 posle podne
Ja ti rekoh da čitaš, al ne znaš... Obrisana funkcija od 0.3 verzije, a usput tvoj odgovor nema uopšte nikakve veze sa pitanjem koje je postavio.
Obrukaj se još, "skripteru". :(
https://wiki.sa-mp.com/wiki/EnableTirePopping
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Southclaws Jr. April 11, 2019, 23:41:38 posle podne
Ja ti rekoh da čitaš, al ne znaš... Obrisana funkcija od 0.3 verzije, a usput tvoj odgovor nema uopšte nikakve veze sa pitanjem koje je postavio.
Obrukaj se još, "skripteru". :(
https://wiki.sa-mp.com/wiki/EnableTirePopping
Nisam znao da je obrisana nit koristim tu funkciju da bi znao i napisao sam mislim, zar ne?
Ok tu si u pravu al za PawnPlus nisi batko
Citat
Tire popping is enabled by default. If you want to disable tire popping, you'll have to manually script it using
A zasto onda ovde pise da je upaljen po defaultu ???
mozda se podrazumeva samo za busenje gunovima, nzm
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Bašovski April 11, 2019, 23:43:59 posle podne
Nisam znao da je obrisana nit koristim tu funkciju da bi znao i napisao sam mislim, zar ne?
Ok tu si u pravu al za PawnPlus nisi batkoA zasto onda ovde pise da je upaljen po defaultu ???
Citat
Recimo Å¡ta je bolje za prepreke ono za gume, tajmer/onplayerupdate.
Tipa ako lik predje preko onih spikeova da mu se izbuse gume.
Imaš li kojim slučajem mrenu na očima? Da organizujemo humanitarnu akciju za tvoje liječenje ako je toliko potrebno.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Southclaws Jr. April 11, 2019, 23:44:38 posle podne
Imaš li kojim slučajem mrenu na očima? Da organizujemo humanitarnu akciju za tvoje liječenje ako je toliko potrebno.
Pa ja fino kazem nzm jel za spikeove upaljeno vec
EDIT: Prvi covek kaze ima za svadju PM i krene da se svadja, lmao
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Jack1337 April 11, 2019, 23:46:41 posle podne
Dok se raspravljate vi oko toga evo jos nesto ako neko ima ideju da li je moguce napraviti nesto tipa callback
IfObjectPos(objectid, x,y,z)
ne znam dal to postoji.
Imam neku ideju sa tim objektima al' ne znam jel moguce napraviti to. (eo dole primer)
IfObjectPos(guma, x,y,z)
{
SCM(playerid, -1, "pregurao si gumu na odredjeno mjesto");
}
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Bašovski April 11, 2019, 23:49:32 posle podne
Pa ja fino kazem nzm jel za spikeove upaljeno vec
EDIT: Prvi covek kaze ima za svadju PM i krene da se svadja, lmao
Spike u default SA ne siječe gume sam od sebe.
Svadja nije isto sto i diskusija :)

@Jack1337

mozes ovo ako imas vec definisan objid:

Pawno Code: [Izaberi]
static Float:x, Float:y, Float:z;
GetObjectPos( objid, x, y, z );

Onda mozes uporediti koordinate u if-statementu i izvrsiti ostalo...

Pawno Code: [Izaberi]
floatcmp(Float:oper1, Float:oper2)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Southclaws Jr. April 11, 2019, 23:52:37 posle podne
Pawno Code: [Izaberi]
stock IsObjectInPos(objectid, Float:x, Float:y, Float:z, Float:range)
{
new Float:objX, Float:objY, Float:objZ;
if(IsValidDynamicObject(objectid))
GetDynamicObjectPos(objectid, objX, objY, objZ);
else
GetObjectPos(objectid, objX, objY, objZ);
objX -= x; objY -= y; objZ -= z;
return ((objX * objX) + (objY * objY) + (objZ * objZ)) < (range * range);
}
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Bašovski April 12, 2019, 00:15:29 pre podne
Pogledaj gdje si pogrješio... INVALID_OBJECT_ID se koristi i u IsValidDynamicObject i u IsValidObject, i ukoliko objekt kreiraš bilo sa CDO ili sa CO, funkcija IsValid(Dynamic)Object ce vratiti 1 bilo da je taj objekt CDO/CO.
Pawno Code: [Izaberi]
static
objid1,
objid2;
objid1 = CreateDynamicObject( 2001, 30.0, 30.0, 30.0, 0.0, 0.0, 0.0 );
objid2 = CreateObject( 2001, 30.0, 30.0, 30.0, 0.0, 0.0, 0.0 );
printf( "%d, %d", IsValidDynamicObject( objid1 ), IsValidObject( objid2 ) );

Output:

Pawno Code: [Izaberi]
[00:03:30] objid1 == 1
objid2 == 1

Pawno Code: [Izaberi]
static
objid1,
objid2;

printf( "%d, %d", IsValidDynamicObject( objid1 ), IsValidObject( objid2 ) );

Output:

Pawno Code: [Izaberi]
[00:04:21] objid1 == 0
objid2 == 0

Pawno Code: [Izaberi]
        static
objid1,
objid2;
objid1 = CreateObject( 2001, 30.0, 30.0, 30.0, 0.0, 0.0, 0.0 );
objid2 = CreateDynamicObject( 2001, 30.0, 30.0, 30.0, 0.0, 0.0, 0.0 );

printf( "%d, %d", IsValidDynamicObject( objid1 ), IsValidObject( objid2 ) );

Output:

Pawno Code: [Izaberi]
[00:04:21] objid1 == 1
objid2 == 1

Ta funkcija koju si postavio ce se pozvati ukoliko objekat bude kreiran (Dynamic, obican), a ukoliko ne bude, pozvat ce se GetObjectPos nad INVALID_OBJECT_ID objektom...
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: gligorijec April 12, 2019, 03:32:17 pre podne
Ljudi imam problem sa vremenom na serveru. Koristim gettime(); I gettimeEx(); za pribavljanje sa parametrima i vreme na serveru mi se uzima od hosta. Kada hostujem
na racunaru sve je dobro vreme jer je vreme kod mene dobro ali kada stavim na host bude manje za 6 sati. Pokusavao sam da napravim funkcije koje ce povecati gettime za 6 sati I hour I postavljanje vremenske zone I nista ne radi, mozete li mi pomoci sta da radim?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Southclaws Jr. April 12, 2019, 05:53:17 pre podne
Ljudi imam problem sa vremenom na serveru. Koristim gettime(); I gettimeEx(); za pribavljanje sa parametrima i vreme na serveru mi se uzima od hosta. Kada hostujem
na racunaru sve je dobro vreme jer je vreme kod mene dobro ali kada stavim na host bude manje za 6 sati. Pokusavao sam da napravim funkcije koje ce povecati gettime za 6 sati I hour I postavljanje vremenske zone I nista ne radi, mozete li mi pomoci sta da radim?
Ja sam tebi napravio f-ju, šta smaraš ljude?
Pawno Code: [Izaberi]
stock gettime_ex(&hour, &min, &sec)
{
    gettime(hour, min, sec);
    hour += 6; // zameni koliko kasni/rani
    min += 6; // zameni koliko kasni/rani
    sec += 6; // zameni koliko kasni/rani
}
To sam ti poslao ne vidim problem da opet pišeš u ovoj temi...?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Southclaws Jr. April 12, 2019, 05:55:58 pre podne
Pogledaj gdje si pogrješio... INVALID_OBJECT_ID se koristi i u IsValidDynamicObject i u IsValidObject, i ukoliko objekt kreiraš bilo sa CDO ili sa CO, funkcija IsValid(Dynamic)Object ce vratiti 1 bilo da je taj objekt CDO/CO.
Pawno Code: [Izaberi]
static
objid1,
objid2;
objid1 = CreateDynamicObject( 2001, 30.0, 30.0, 30.0, 0.0, 0.0, 0.0 );
objid2 = CreateObject( 2001, 30.0, 30.0, 30.0, 0.0, 0.0, 0.0 );
printf( "%d, %d", IsValidDynamicObject( objid1 ), IsValidObject( objid2 ) );

Output:

Pawno Code: [Izaberi]
[00:03:30] objid1 == 1
objid2 == 1

Pawno Code: [Izaberi]
static
objid1,
objid2;

printf( "%d, %d", IsValidDynamicObject( objid1 ), IsValidObject( objid2 ) );

Output:

Pawno Code: [Izaberi]
[00:04:21] objid1 == 0
objid2 == 0

Pawno Code: [Izaberi]
        static
objid1,
objid2;
objid1 = CreateObject( 2001, 30.0, 30.0, 30.0, 0.0, 0.0, 0.0 );
objid2 = CreateDynamicObject( 2001, 30.0, 30.0, 30.0, 0.0, 0.0, 0.0 );

printf( "%d, %d", IsValidDynamicObject( objid1 ), IsValidObject( objid2 ) );

Output:

Pawno Code: [Izaberi]
[00:04:21] objid1 == 1
objid2 == 1

Ta funkcija koju si postavio ce se pozvati ukoliko objekat bude kreiran (Dynamic, obican), a ukoliko ne bude, pozvat ce se GetObjectPos nad INVALID_OBJECT_ID objektom...
Dobro ba ne koristim ta sranja inače, ja sam njemu otprilike dao a on nek naštima sve, mislio sam ako je streamer object da uzme dynamic obj pos a ako nije validan da uzme pos obicnog objekta
Edit editaj to i postavi kako treba da radi i sa dinamičnim i sa običnim obj
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta April 12, 2019, 08:16:35 pre podne
Napravis DynamicArea-u i iskoristis onplayerenterdynamicarea da probusis gume i to je to xd, postavis objekat spike-a i tjt
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder April 27, 2019, 19:26:15 posle podne
Ja sam tebi napravio f-ju, šta smaraš ljude?
Pawno Code: [Izaberi]
stock gettime_ex(&hour, &min, &sec)
{
    gettime(hour, min, sec);
    hour += 6; // zameni koliko kasni/rani
    min += 6; // zameni koliko kasni/rani
    sec += 6; // zameni koliko kasni/rani
}
To sam ti poslao ne vidim problem da opet pišeš u ovoj temi...?

u toj funkciji bi trebao returnat gettime jer se ne koristi samo za getanje u formatu hh:mm:ss vec i u unix timestampu.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: BitchLasagnazz April 27, 2019, 19:27:54 posle podne
u toj funkciji bi trebao returnat gettime jer se ne koristi samo za getanje u formatu hh:mm:ss vec i u unix timestampu.

Taj ti ne moze odgovoriti jer je banovan :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan April 27, 2019, 20:00:19 posle podne
Taj ti ne moze odgovoriti jer je banovan :D

Bio dusa od coveka  :D :D :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: BitchLasagnazz April 27, 2019, 20:01:02 posle podne
Bio dusa od coveka  :D :D :D

A sta ce :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ριηςн.αмχ Jun 03, 2019, 07:19:22 pre podne
u toj funkciji bi trebao returnat gettime jer se ne koristi samo za getanje u formatu hh:mm:ss vec i u unix timestampu.
Znam, ali njemu je trebalo u tom formatu, unix vreme je uvek isto jer ide od 01.01.1970 tako da tu može gettime bez problema 😉
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Vasic Jun 03, 2019, 07:25:13 pre podne
A sta ce :D
Doš'o nam opet, pinch 😀
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Jun 03, 2019, 09:18:44 pre podne
Znam, ali njemu je trebalo u tom formatu, unix vreme je uvek isto jer ide od 01.01.1970 tako da tu može gettime bez problema 😉

Moram te razocarati al 1h razlike je 3600 sekundi.
Elem zasto bi se covjek mucio da ima dvije funkcije kada moze sve raditi sa jednom?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ριηςн.αмχ Jun 03, 2019, 09:27:55 pre podne
Moram te razocarati al 1h razlike je 3600 sekundi.
Elem zasto bi se covjek mucio da ima dvije funkcije kada moze sve raditi sa jednom?
Znam, samo uradi params i onda doda ! Ispred ako hoce unix ili jednostavno koristi chrono kao svako normalan...
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Jun 04, 2019, 20:50:58 posle podne
Znam, samo uradi params i onda doda ! Ispred ako hoce unix ili jednostavno koristi chrono kao svako normalan...

Auf nisam normalan :(
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ριηςн.αмχ Jun 04, 2019, 21:27:11 posle podne
Xunderu, alex cole je ukratko rekao da si mentalno retardirana osoba kada sam mu rekao nesto sto si ti rekao tkd nisi normalan hehe
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Jun 04, 2019, 21:48:33 posle podne
Xunderu, alex cole je ukratko rekao da si mentalno retardirana osoba kada sam mu rekao nesto sto si ti rekao tkd nisi normalan hehe

Imam neke bolove u predjelu prepona u vezi misljenja y-lessa i pinch amxa
Msm da tvoj sign dovoljno govori o tebi ;D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ριηςн.αмχ Jun 04, 2019, 22:17:17 posle podne
Imam neke bolove u predjelu prepona u vezi misljenja y-lessa i pinch amxa
Msm da tvoj sign dovoljno govori o tebi ;D
Da, govori da si l0w bebo :)
cancer.XunderNative dok mnogo funkcija iz YSI paketa rade brze od native funkcija :)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jun 04, 2019, 22:40:01 posle podne
Da, govori da si l0w bebo :)
cancer.XunderNative dok mnogo funkcija iz YSI paketa rade brze od native funkcija :)

Sto je i Tacno i Netacno... Ne Prosipaj se bez dokazai odgovarajucih argumenata pls...  8)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ριηςн.αмχ Jun 04, 2019, 23:03:23 posle podne
Sto je i Tacno i Netacno... Ne Prosipaj se bez dokazai odgovarajucih argumenata pls...  8)
Sta je tacno?
Da cujemo balkanskog "skriptera".
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jun 04, 2019, 23:23:19 posle podne
Sta je tacno?
Da cujemo balkanskog "skriptera".

Ne mesaj mene medju skriptere , nisam skripter...

Da rade brze od YSI funkcija , da i ne , zavisi dosta toga od optimizacije kompletnog koda i upotrebe funkcija.
Da je stabilnije od YSI funkcija , rekao bih da , moze vise da izdrzi nego YSI tj desava se da ako kod nije optimizovan , ysi funkcija se zna usporiti dosta , dok native radi oko 30% sporije , po nekoj mojoj proceni , a i YSI zna puknuti nekada pa moras restartati server.
Ne mozes porediti tako nesto , ako pre toga nisi proucio kako rade sve funkcije i u svim rezimima.  8)

Ysi koliko je dobar , toliko ima i mana  8)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jun 04, 2019, 23:27:01 posle podne
(https://media.giphy.com/media/tFK8urY6XHj2w/giphy.gif)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Shomyy Jun 04, 2019, 23:30:48 posle podne
(https://media.giphy.com/media/tFK8urY6XHj2w/giphy.gif)
E zato je i ova tema napravljena, svaka cast onom ko je napravi  :D :D ( @livinglikearockstar )
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ριηςн.αмχ Jun 05, 2019, 00:02:57 pre podne
Ne mesaj mene medju skriptere , nisam skripter...

Da rade brze od YSI funkcija , da i ne , zavisi dosta toga od optimizacije kompletnog koda i upotrebe funkcija.
Da je stabilnije od YSI funkcija , rekao bih da , moze vise da izdrzi nego YSI tj desava se da ako kod nije optimizovan , ysi funkcija se zna usporiti dosta , dok native radi oko 30% sporije , po nekoj mojoj proceni , a i YSI zna puknuti nekada pa moras restartati server.
Ne mozes porediti tako nesto , ako pre toga nisi proucio kako rade sve funkcije i u svim rezimima.  8)

Ysi koliko je dobar , toliko ima i mana  8)
Hvala ti, skoro se nisam ovako slatko nasmejao...
Eh koliko ljudi mogu biti glupi, ja ne mogu da verujem... 😂

Prvo srećo ne znam u kom si veku ali YSI trenutno NEMA Class A bagova, novi code scan izlazi uskoro što će znatno ubrzati kod ovo je mala insajderska info hehe

Btw pročitaj svoju poruku par puta tj dok ne shvatiš koliko nema smisla ono što si napisao, ukoliko znas da koristiš y_malloc, y_iterate i stvari koje mogu stvarati probleme kako treba, nece ih biti

Iter_SafeRemove niko od balkancina mrtvih ne zna koristit pa se pitaju sto jebe

Drugo aj oladi odavde ako nisi skripter pričaš gluposti.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jun 05, 2019, 00:08:23 pre podne
Hvala ti, skoro se nisam ovako slatko nasmejao...
Eh koliko ljudi mogu biti glupi, ja ne mogu da verujem... 😂

Prvo srećo ne znam u kom si veku ali YSI trenutno NEMA Class A bagova, novi code scan izlazi uskoro što će znatno ubrzati kod ovo je mala insajderska info hehe

Btw pročitaj svoju poruku par puta tj dok ne shvatiš koliko nema smisla ono što si napisao, ukoliko znas da koristiš y_malloc, y_iterate i stvari koje mogu stvarati probleme kako treba, nece ih biti

Iter_SafeRemove niko od balkancina mrtvih ne zna koristit pa se pitaju sto jebe

Drugo aj oladi odavde ako nisi skripter pričaš gluposti.

Meni ne treba nikakva informacija , imam dovoljno iskustva da znam , ako nisam skripter to ne znaci da ne radim sa modovima. Ja nisam izneo direktno niti naveo pravilna koriscenja , nego kakva su stock u modovima , tj vecini modova.
Nemoj pokusavati da dostignes moj nivo intelekta i pokusavati da me spustas , smesno je. Procitaj par puta moju poruku pa ces mozda i shvatiti napisano.  8)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ριηςн.αмχ Jun 05, 2019, 00:09:41 pre podne
Meni ne treba nikakva informacija , imam dovoljno iskustva da znam , ako nisam skripter to ne znaci da ne radim sa modovima. Ja nisam izneo direktno niti naveo pravilna koriscenja , nego kakva su stock u modovima , tj vecini modova.
Nemoj pokusavati da dostignes moj nivo intelekta i pokusavati da me spustas , smesno je. Procitaj par puta moju poruku pa ces mozda i shvatiti napisano.  8)
Jesi čuo za sampctl?
Koristi mica v4.0 max jooj haha

Ja nikada nisam imao problema, tj jesam i uvek sam ih sam rešio jer je greška bila moja a ne ysi
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jun 05, 2019, 00:16:56 pre podne
Jesi čuo za sampctl?
Koristi mica v4.0 max jooj haha

Ja nikada nisam imao problema, tj jesam i uvek sam ih sam rešio jer je greška bila moja a ne ysi

A sada mi reci sta sam ja rekao...

Ne mesaj mene medju skriptere , nisam skripter...

Da rade brze od YSI funkcija , da i ne , zavisi dosta toga od optimizacije kompletnog koda i upotrebe funkcija.
Da je stabilnije od YSI funkcija , rekao bih da , moze vise da izdrzi nego YSI tj desava se da ako kod nije optimizovan , ysi funkcija se zna usporiti dosta , dok native radi oko 30% sporije , po nekoj mojoj proceni , a i YSI zna puknuti nekada pa moras restartati server.
Ne mozes porediti tako nesto , ako pre toga nisi proucio kako rade sve funkcije i u svim rezimima.  8)

Ysi koliko je dobar , toliko ima i mana  8)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ριηςн.αмχ Jun 05, 2019, 00:18:55 pre podne
A sada mi reci sta sam ja rekao...
Kralju jesi normalan? Ne koristis ni 2% YSI paketa i pričaš o stabilnosti i jesi cuo za Ovo?
sampctl p install pawn-lang/[email protected]
A da ti si balkanac nzs ni sta je sampctl a tek sta je 5.x 👌
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jun 05, 2019, 00:21:57 pre podne
Kralju jesi normalan? Ne koristis ni 2% YSI paketa i pričaš o stabilnosti i jesi cuo za Ovo?
sampctl p install pawn-lang/[email protected]
A da ti si balkanac nzs ni sta je sampctl a tek sta je 5.x 👌

Sta ako nisam sa Balkana ? Ne hvataj se za svoje reci , nego pogledaj moje... Ja sam naveo iskustvo , to sto pise na papiru moze a ne mora biti tacno.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ριηςн.αмχ Jun 05, 2019, 00:25:35 pre podne
Sta ako nisam sa Balkana ? Ne hvataj se za svoje reci , nego pogledaj moje... Ja sam naveo iskustvo , to sto pise na papiru moze a ne mora biti tacno.
Pawno Code: [Izaberi]
stock api_ShowDialogEx(playerid, dialogid, style, const caption[], ConstStringTag:string, const button1[], const button2[])
{
    new const string_size = str_len(string) + 1;

    new Var:ptr = amx_alloc(string_size, false);
    new pawn_string[1][] = {{}};
    amx_to_ref(ptr, pawn_string);

    str_get(string, pawn_string[0], string_size);

    ShowPlayerDialog(playerid, dialogid, style, caption, pawn_string[0], button1, button2);


    amx_free(ptr);
    amx_delete(ptr);
    return 1;
}
Kada budeš znao da mi kažeš šta ovo znači onda cu pričati sa tobom, ovako kao zidu jebenom da pričam...

Btw džabe pališ gugl ovo sam licno ja napisao i nema ni slican kod niđe, adio sada vratim se za 35god i sacekat cu jos koju da naučiš nešto.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jun 05, 2019, 00:30:00 pre podne
Pawno Code: [Izaberi]
stock api_ShowDialogEx(playerid, dialogid, style, const caption[], ConstStringTag:string, const button1[], const button2[])
{
    new const string_size = str_len(string) + 1;

    new Var:ptr = amx_alloc(string_size, false);
    new pawn_string[1][] = {{}};
    amx_to_ref(ptr, pawn_string);

    str_get(string, pawn_string[0], string_size);

    ShowPlayerDialog(playerid, dialogid, style, caption, pawn_string[0], button1, button2);


    amx_free(ptr);
    amx_delete(ptr);
    return 1;
}
Kada budeš znao da mi kažeš šta ovo znači onda cu pričati sa tobom, ovako kao zidu jebenom da pričam...

Btw džabe pališ gugl ovo sam licno ja napisao i nema ni slican kod niđe, adio sada vratim se za 35god i sacekat cu jos koju da naučiš nešto.

Ja se ne takmicim sa tobom , hvatas se za svoje reci i ispadas smesan... Procitaj sta sam ja napisao i nemoj da pametujes ako nisi razumeo malo komplicirane recenice..
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Jun 05, 2019, 02:36:58 pre podne
Pawno Code: [Izaberi]
stock api_ShowDialogEx(playerid, dialogid, style, const caption[], ConstStringTag:string, const button1[], const button2[])
{
    new const string_size = str_len(string) + 1;

    new Var:ptr = amx_alloc(string_size, false);
    new pawn_string[1][] = {{}};
    amx_to_ref(ptr, pawn_string);

    str_get(string, pawn_string[0], string_size);

    ShowPlayerDialog(playerid, dialogid, style, caption, pawn_string[0], button1, button2);


    amx_free(ptr);
    amx_delete(ptr);
    return 1;
}
Kada budeš znao da mi kažeš šta ovo znači onda cu pričati sa tobom, ovako kao zidu jebenom da pričam...

Btw džabe pališ gugl ovo sam licno ja napisao i nema ni slican kod niđe, adio sada vratim se za 35god i sacekat cu jos koju da naučiš nešto.

tebi je izgleda malo teze skontat da ne korsti svako pawnplus?
A to ko je "l0w" a ko je "high" govore cifre. Drzi se ti dopisivanja sa y-lessom mislim da si tu i dohvatio svoj vrhunac ako vec sada mislis da si bolji ;D

ps. Native ne mozes ti koristiti jer nisi taj kapacitet da ga iskoristis pametno, drzi se ti YSI i dobar si :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ριηςн.αмχ Jun 05, 2019, 06:02:50 pre podne
tebi je izgleda malo teze skontat da ne korsti svako pawnplus?
A to ko je "l0w" a ko je "high" govore cifre. Drzi se ti dopisivanja sa y-lessom mislim da si tu i dohvatio svoj vrhunac ako vec sada mislis da si bolji ;D

ps. Native ne mozes ti koristiti jer nisi taj kapacitet da ga iskoristis pametno, drzi se ti YSI i dobar si :D
RuSt MeM0rY sAfe lAngUaGe.
btw hookuj sa y_hooks i sa als-om i uporedi npr
Svakako nisi sposoban da razumeš YSI, toliko ❤️
Tvoj underpo... ovaj skill rerna mod govori sve o tome

btw da, ovo jeste pawnplus, ali na isti fazon radi i y_malloc, moraš da alociras tacno onoliko koliko ti treba, ne možeš ti const od 5000 a koristis 10
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jun 05, 2019, 07:53:57 pre podne
Samo oštro momciii dosadno mi je bez vass @ShomyJedinka
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Shomyy Jun 05, 2019, 08:00:31 pre podne
Samo oštro momciii dosadno mi je bez vass @ShomyJedinka
Hahhahahahahhaha :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jun 05, 2019, 08:33:32 pre podne
:D
(http://i.pics.rs/CBTI3.png)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jun 05, 2019, 08:56:16 pre podne
:D
(http://i.pics.rs/CBTI3.png)
Im Alien  :D :D 8)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Jun 05, 2019, 13:01:14 posle podne
RuSt MeM0rY sAfe lAngUaGe.
btw hookuj sa y_hooks i sa als-om i uporedi npr
Svakako nisi sposoban da razumeš YSI, toliko ❤️
Tvoj underpo... ovaj skill rerna mod govori sve o tome

btw da, ovo jeste pawnplus, ali na isti fazon radi i y_malloc, moraš da alociras tacno onoliko koliko ti treba, ne možeš ti const od 5000 a koristis 10

Nadam se da se zajebavas za y_hooks inace svo vrijeme bezveze pisem sve ovo ::)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jun 05, 2019, 13:04:47 posle podne
Nadam se da se zajebavas za y_hooks inace svo vrijeme bezveze pisem sve ovo ::)

Dzaba objasnjavas kada je on nesto stavio sebi u glavu , toe tako i drugacije ne moze biti , cuje se sa YLesom il sa kim vec pa misli da je neka important osoba  :D :D :D

Brojke govore o kvalitetu , a i na balkanu se zna ko su profi skripteti , zasto za njega nisam cuo onda jasno mi nije...  :D 8)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: #ТHΞV1ЛЛΛϾHΛ_ Jun 05, 2019, 13:40:05 posle podne
Dzaba objasnjavas kada je on nesto stavio sebi u glavu , toe tako i drugacije ne moze biti , cuje se sa YLesom il sa kim vec pa misli da je neka important osoba  :D :D :D

Brojke govore o kvalitetu , a i na balkanu se zna ko su profi skripteti , zasto za njega nisam cuo onda jasno mi nije...  :D 8)
Pa donekle se slazem,ali i ne,znam dosta modova koji u sebi imaju previse op sisteme pa nemaju igrace a znam isto tako dosta servera gde je tipa mod UP ili LK pa imaju vecu podrsku od ovih,sto je po meni malo zalosno,ali hajde,deca vole da igraju na modovima bez puno filozofije(da ima po koji posao a i to dok ne skupe dovoljno para za deagle i M4,i udri mujo :D )
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ριηςн.αмχ Jun 05, 2019, 13:43:58 posle podne
Nadam se da se zajebavas za y_hooks inace svo vrijeme bezveze pisem sve ovo ::)
Testiraj sam idiote maloumni, y_hooks rewrituje chain i samim tim je brzi od ALSa
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: 6cadilab9 Jun 05, 2019, 14:31:34 posle podne
Koliko je ovaj lik retardiran haha
Jel se to osjecas posebno zato sto ti y odgovori na koju porukicu, btw na burgershotu i discordu odgovara svima, a vjerujem da bi te odjebo u cugu kad bi vidio koliko si prepotentan i ne pomazes drugima vec glumis ovdje neko mudo kao da dolazis iz nekog drugog univerzuma, ukratko seljacina si jedna i sad ces lagano zajedno sa chronom, rust memori sejf lenguedzom, [email protected] da odjebes sa ovog foruma i vise se nikada ne vratis
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jun 05, 2019, 17:34:29 posle podne
Puu banova ga, sta cu sad da citam kad mi dosadno...
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ᗪ卂乂 Jun 05, 2019, 17:42:11 posle podne
Puu banova ga, sta cu sad da citam kad mi dosadno...
Nije jedini on  8)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jun 05, 2019, 18:06:58 posle podne
Puu banova ga, sta cu sad da citam kad mi dosadno...

Nista , da se ja raspravljam sa xunderom ili tobom  :D :D :D

Nije jedini on  8)

Koe jos  :D



Dinamicno kreiranje vs Stock u modu pravljenje ???
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ᗪ卂乂 Jun 05, 2019, 18:09:30 posle podne
Nista , da se ja raspravljam sa xunderom ili tobom  :D :D :D

Koe jos  :D



Dinamicno kreiranje vs Stock u modu pravljenje ???
ti hahahahhahaha, salim se dobar si  8)  :o
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: #ТHΞV1ЛЛΛϾHΛ_ Jun 05, 2019, 18:09:41 posle podne
Nista , da se ja raspravljam sa xunderom ili tobom  :D :D :D

Koe jos  :D



Dinamicno kreiranje vs Stock u modu pravljenje ???
Dinamicno kreiranje naravno,zato sto......................................................... ne znam ni sam :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Jun 06, 2019, 00:14:35 pre podne
Koliko je ovaj lik retardiran haha
Jel se to osjecas posebno zato sto ti y odgovori na koju porukicu, btw na burgershotu i discordu odgovara svima, a vjerujem da bi te odjebo u cugu kad bi vidio koliko si prepotentan i ne pomazes drugima vec glumis ovdje neko mudo kao da dolazis iz nekog drugog univerzuma, ukratko seljacina si jedna i sad ces lagano zajedno sa chronom, rust memori sejf lenguedzom, [email protected] da odjebes sa ovog foruma i vise se nikada ne vratis

Trosis toliki rjecnik na tipa koji je prije  1 mjesec upravo mene (inace to je onaj tip koji je pisao "vic" o malom Dusanu *ne drzite me za rijec*) pitao za neke banalne stvari o skriptanju.
Ako ovo citas: Kontam brate dosao si u kontakt sa y-lessom i mislis da si dohvatio nebo. Zamisli koliko ovdje ima uspjesnijih ljudi od y-lessa (bez uvrede jer je pomogao mnogo novim skripterima). Kontam puca te pubertet i mozak se jos razvija ali smiri malo :)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jun 09, 2019, 23:55:03 posle podne
Citanje direktno iz skripte ili citanje iz sporednog fajla ?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Terza Lazarevic Jun 10, 2019, 00:23:29 pre podne
Citanje direktno iz skripte ili citanje iz sporednog fajla ?
Vise preferiram single mod line
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: c0x Jun 10, 2019, 14:20:36 posle podne
Da, govori da si l0w bebo :)
cancer.XunderNative dok mnogo funkcija iz YSI paketa rade brze od native funkcija :)
Evo ja npr  ne znam  da koristim native, ako nekog ne mrzi da objasni ukratko :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Jun 10, 2019, 14:46:22 posle podne
Evo ja npr  ne znam  da koristim native, ako nekog ne mrzi da objasni ukratko :D

Pawn nativne funkcije su tipa printf print numarg fopen itd
A SAMP nativne funkcije su one koje dobijas u a_samp paketu tipa SendClientMessage ShowPlayerDialog itd.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: c0x Jun 10, 2019, 22:35:00 posle podne
Pawn nativne funkcije su tipa printf print numarg fopen itd
A SAMP nativne funkcije su one koje dobijas u a_samp paketu tipa SendClientMessage ShowPlayerDialog itd.
Hvala.. :)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Fqris Jun 11, 2019, 20:27:46 posle podne
Koja je razlika izmedju CreateObject/CreateDynamicObject/CreateDynamicObjectEx ???
Aj neka neko objasni :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: daddy. Jun 11, 2019, 20:31:49 posle podne
Koja je razlika izmedju CreateObject/CreateDynamicObject/CreateDynamicObjectEx ???
Aj neka neko objasni :D
koliko znam, CreateDynamicObject omogućava da se prikaže / učita veći broj objekata koje SAMP podržava
Čini mi se da takošer radi i sa streamerom, dok CreateObject ne. Međutim, po mom iskustvu, objekti pod CreateDynamicObject se malo sporije učitavaju. Ispravite me ako griješim.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: jerenic34 Jun 11, 2019, 20:42:04 posle podne
evo, editujem ti ja neki gamemod i izvalim da je pola poruka odradjeno u 'va_SendClientMessage'..
u cemu je razlika? ima li to nekakve veze sa 'YSI' include-om?  :)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jun 11, 2019, 20:58:34 posle podne
evo, editujem ti ja neki gamemod i izvalim da je pola poruka odradjeno u 'va_SendClientMessage'..
u cemu je razlika? ima li to nekakve veze sa 'YSI' include-om?  :)
yap, y_va

ne moraš da formatiraš tipa

new string[144];
format(string, sizeof(string), "nesto bla bla bla %s %d %f", nesto, nesto1, nesto2);
SendClientMessage(playerid, -1, string);

nego možeÅ¡ va_SendClientMessage(playerid, -1,  "nesto bla bla bla %s %d %f", nesto, nesto1, nesto2); i tako za scmtoall gametext samo dodaÅ¡ va_ ispred i u "); dodaÅ¡ ", ostali_parametri); i joÅ¡ svaÅ¡ta koliko se sjećam

ne znam da li imaš još sporednih funkcija, nisam nikad puno istraživao ysi već samo ako naletim na šta da vidim pa ako mi je potrebno krenem koristit xd :-[

al' imaš mnogo mnogo korisnih stvari tipa y_hooks y_bit y_iterate etc pogotovo u 4.0, može se mnogo jak i brz mod uraditi uz ysi
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Fqris Jun 11, 2019, 21:42:36 posle podne
koliko znam, CreateDynamicObject omogućava da se prikaže / učita veći broj objekata koje SAMP podržava
Čini mi se da takošer radi i sa streamerom, dok CreateObject ne. Međutim, po mom iskustvu, objekti pod CreateDynamicObject se malo sporije učitavaju. Ispravite me ako griješim.

Hvala, a zanima me jos zasto neki koriste zcmd, a ne ycmd proces komandi... Znam da je zbog brzine, ali ta je brzina skroz zanemarljiva.. u pitanju su milisekunde.. jel samo to ili ima jos nesto ?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jun 11, 2019, 22:27:11 posle podne
Hvala, a zanima me jos zasto neki koriste zcmd, a ne ycmd proces komandi... Znam da je zbog brzine, ali ta je brzina skroz zanemarljiva.. u pitanju su milisekunde.. jel samo to ili ima jos nesto ?
ja ne kontam što ljudi koriste zcmd a imaju jebeni YSI.. još ako znaš kako možeš CMDs da uradiš dobro sa y_groups npr uff kakvih olakšanja možeš uraditi
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jun 12, 2019, 13:18:15 posle podne
Bukvalno YSI postoji u 99% modova koje sam otvorio, ali ipak retko ko koristi ycmd i ako je brzi od zcmd, ja konkretno koristim uvek pawncmd
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jun 14, 2019, 22:41:13 posle podne
Bukvalno YSI postoji u 99% modova koje sam otvorio, ali ipak retko ko koristi ycmd i ako je brzi od zcmd, ja konkretno koristim uvek pawncmd

a jebiga nisam ni ja razmisljao u pocetku kao i oni hahahaha a nije ni rijec u brzini, to je 30ak ms razlike koje čovjek ne može ni da primjeti
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jun 15, 2019, 11:08:52 pre podne
a jebiga nisam ni ja razmisljao u pocetku kao i oni hahahaha a nije ni rijec u brzini, to je 30ak ms razlike koje čovjek ne može ni da primjeti
Pa krenuo sam zbog brzine[koja se ne primecuje[i zato sto su me isprozivali za zcmd] xD, zadrzao se zbog flagova xd, i ako je mozda lakse sa y_groups i ycmd
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jun 23, 2019, 10:44:16 pre podne
Ovako interesuje me da li steti skripti ili otezava npr ako stavim string[256] a treba sta ja znam 70 80 i sl.?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Shomyy Jun 23, 2019, 10:46:20 pre podne
Ovako interesuje me da li steti skripti ili otezava npr ako stavim string[256] a treba sta ja znam 70 80 i sl.?
Yes
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jun 23, 2019, 15:04:04 posle podne
Ovako interesuje me da li steti skripti ili otezava npr ako stavim string[256] a treba sta ja znam 70 80 i sl.?
koristiš string koji ti treba, a ne da rokneš i viška ajde 20-30 al 150 pff npr ta tvoja poruka što citiram je 111 char + 1 znaci 112 al otprilike bi mogao 128, najbolje sublime koristi i samo selektuješ i ono ti automatski counta koliko imaš i još izračunaš koliko će biti za parametre u formatiranju npr ime igrača je MAX_PLAYER_NAME tj 24 i još neki k tipa skin id može biti 3 broja i samo dodaš [112+24+3];
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: //>> Vedran Jun 23, 2019, 16:48:44 posle podne
Sta radi
Pawno Code: [Izaberi]
Streamer_VisibleItems
Da li je to dobro ili lose ili sta vec  :P
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Zile42O Jun 23, 2019, 17:10:02 posle podne
Sta radi
Pawno Code: [Izaberi]
Streamer_VisibleItems
Da li je to dobro ili lose ili sta vec  :P
Zavisi
https://github.com/samp-incognito/samp-streamer-plugin/wiki/Natives-(Settings)#Streamer_SetVisibleItems
Imas ceo WIKI pa procitaj.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Jun 24, 2019, 18:18:15 posle podne
Sta radi
Pawno Code: [Izaberi]
Streamer_VisibleItems
Da li je to dobro ili lose ili sta vec  :P

Naravno sto vise VisibleItems imas to ce vise streamer loopovat kroz iteme sto odma oduzima od performansi servera ali ako imas neke mape sa 700 800 900 objekata to ti treba ako hoces da izbjegnes onaj efekat "nestajanja" mape.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Terza Lazarevic Jun 24, 2019, 18:24:47 posle podne
Ne vidim potrebu za toliko objekata
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jun 24, 2019, 18:33:23 posle podne
Ima covek potrebu.
Mislim da ce nekako open.mp resiti vecinu limita koje samp ima, pa mozda i objekte
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Bašovski Jun 24, 2019, 19:20:17 posle podne
Ima covek potrebu.
Mislim da ce nekako open.mp resiti vecinu limita koje samp ima, pa mozda i objekte
2k je na 0.3.dl
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jun 24, 2019, 19:21:14 posle podne
@psychosomatic stim stop open mp developa 20 ljudi i nema veze sa sampom xD
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Bašovski Jun 26, 2019, 00:55:19 pre podne
Jel iko od vas imao problema sa neizvršavanjem querya koristeći dakle bilo koju funkciju za slanje istog (mysql_query, mysql_pquery, mysql_tquery) i da li ste pronašli riješenje? Dakle isti query se u većini slučajeva izvrši, a nekad ne.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jun 26, 2019, 02:24:02 pre podne
Jel iko od vas imao problema sa neizvršavanjem querya koristeći dakle bilo koju funkciju za slanje istog (mysql_query, mysql_pquery, mysql_tquery) i da li ste pronašli riješenje? Dakle isti query se u većini slučajeva izvrši, a nekad ne.

@// xunder
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Jun 27, 2019, 01:02:01 pre podne
A evo vec 4 godine na SA nisam nikada imao takvih problema ..
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Terza Lazarevic Jun 27, 2019, 12:59:11 posle podne
Jel iko od vas imao problema sa neizvršavanjem querya koristeći dakle bilo koju funkciju za slanje istog (mysql_query, mysql_pquery, mysql_tquery) i da li ste pronašli riješenje? Dakle isti query se u većini slučajeva izvrši, a nekad ne.
posalji query da vidimo
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jun 27, 2019, 14:04:57 posle podne
Zna neko zasto samp skin 312 koji official postoji kad setas IG dobijes skin CJa?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Terza Lazarevic Jun 27, 2019, 14:10:45 posle podne
zadnji je 311 sa-mp wiki
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: 6cadilab9 Jun 27, 2019, 14:17:21 posle podne
Jel iko od vas imao problema sa neizvršavanjem querya koristeći dakle bilo koju funkciju za slanje istog (mysql_query, mysql_pquery, mysql_tquery) i da li ste pronašli riješenje? Dakle isti query se u većini slučajeva izvrši, a nekad ne.

Mozda mu prosledjujes neku promjenjivu koja je duza od predvidjene duzine stringa koji formatiras za upit, a obicno query baca error il warning kad se ne izvrsi
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jun 27, 2019, 14:19:01 posle podne
zadnji je 311 sa-mp wiki
Evo gle ovdje https://wiki.multitheftauto.com/wiki/All_Skins_Page al valjda je to onda samo za MTA? ovaj zadnji Psiho
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: 6cadilab9 Jun 27, 2019, 14:19:44 posle podne
Evo gle ovdje https://wiki.multitheftauto.com/wiki/All_Skins_Page al valjda je to onda samo za MTA? ovaj zadnji Psiho

To su mta skinovi, ovo su samp
https://wiki.sa-mp.com/wiki/Skins:All
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jun 27, 2019, 14:37:14 posle podne
To su mta skinovi, ovo su samp
https://wiki.sa-mp.com/wiki/Skins:All
aha mozes mi samo pomoc ovdje http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=129836.msg913306;topicseen#new
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 03, 2019, 20:40:35 posle podne
Moze mi neko reci kako ide kod za sretni id  , ne znam kako samo da postavim ono random od broja igraca
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: ek2k18 Jul 03, 2019, 20:44:55 posle podne
Moze mi neko reci kako ide kod za sretni id  , ne znam kako samo da postavim ono random od broja igraca
Copy/Paste iz Adamo moda
https://pastebin.com/Lan5Eu81
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Terza Lazarevic Jul 03, 2019, 20:48:03 posle podne
Copy/Paste iz Adamo moda
https://pastebin.com/Lan5Eu81
Jako lose...
Koristi Iter_Random(Player) mislim da ce da radi posao
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 03, 2019, 20:53:14 posle podne
Copy/Paste iz Adamo moda
https://pastebin.com/Lan5Eu81
ne valja to to radi 100% tacno samo na 100 igraca , jer zamisli situaciju random(100) izabere 30 a online lupam 25 igraca ili 80 a id 30 nije online sta sa tim?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Spooky. Jul 03, 2019, 20:55:18 posle podne
ne valja to to radi 100% tacno samo na 100 igraca , jer zamisli situaciju random(100) izabere 30 a online lupam 25 igraca ili 80 a id 30 nije online sta sa tim?

Onda koristi GetPlayerPoolSize loop.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 03, 2019, 20:56:24 posle podne
ne valja to to radi 100% tacno samo na 100 igraca , jer zamisli situaciju random(100) izabere 30 a online lupam 25 igraca ili 80 a id 30 nije online sta sa tim?
ÄŒitaj malo provjere..
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 03, 2019, 20:57:37 posle podne
Onda koristi GetPlayerPoolSize loop.
na koji nacin? ne razumem se u to
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 03, 2019, 21:16:19 posle podne
Koristite fino y_iterate i Iter_Random kao Å¡to je Terza rekao..

Pawno Code: [Izaberi]
CMD:sretniid(playerid, const params[])
{
new nagrada;
if(sscanf(params, "i", nagrada)) return SendClientMessage(playerid, 0xAAAAAAFF, "/sretniid (1: Novac | 2: ...)");
if(nagrada < 1 || nagrada > 2) return SendClientMessage(playerid, 0xAAAAAAFF, "Nagrada od 1 do 2 samo.");

new happyid = Iter_Random(Player),
str[144],
admin[MAX_PLAYER_NAME],
randomid[MAX_PLAYER_NAME];

GetPlayerName(playerid, admin, MAX_PLAYER_NAME);
GetPlayerName(happyid, randomid, MAX_PLAYER_NAME);

switch(nagrada)
{
case 1:
{
format(str, sizeof(str), "* %s je pokrenuo/la sretni ID, pao je na %d, to je %s! Cestitke! Nagrada 30.000$", admin, happyid, randomid);
SendClientMessageToAll(0x00FF00FF, str);

GivePlayerMoney(happyid, 30000);
}
case 2:
{
//nesto
}
}
return 1;
}
Probaj, brzinski sklepano
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 03, 2019, 21:26:48 posle podne
Hvala rjesio sam preko foreacha
Pawno Code: [Izaberi]
    new igraci = 0,sretanid;
foreach(new i : Player)
{
if(IsPlayerConnected(playerid)) igraci++;
}
sretanid = random(igraci);
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 03, 2019, 21:29:43 posle podne
Hvala rjesio sam preko foreacha
Pawno Code: [Izaberi]
    new igraci = 0,sretanid;
foreach(new i : Player)
{
if(IsPlayerConnected(playerid)) igraci++;
}
sretanid = random(igraci);
Ovo gore ti je bolje 500 puta jer ti odma daje konektovan ID, ne treba ti provjera ni foreach nit išta
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 03, 2019, 21:46:30 posle podne
Ovo gore ti je bolje 500 puta jer ti odma daje konektovan ID, ne treba ti provjera ni foreach nit išta
zamjenio sam foreach sa ovim new sretanid= Iter_Random(Player);
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jul 04, 2019, 00:34:12 pre podne
foreach(new i : Player)
{
if(IsPlayerConnected(playerid)) igraci++;
wut
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Bašovski Jul 04, 2019, 01:40:14 pre podne
Mozda mu prosledjujes neku promjenjivu koja je duza od predvidjene duzine stringa koji formatiras za upit, a obicno query baca error il warning kad se ne izvrsi
sredio sam, rewriteao sam query, sada normalno radi.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 04, 2019, 12:51:51 posle podne
foreach(new i : Player)
{
if(IsPlayerConnected(playerid)) igraci++;
wut

jbg funkcionira
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Terza Lazarevic Jul 04, 2019, 13:01:23 posle podne
jbg funkcionira
Ne funkcionira
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 04, 2019, 15:24:43 posle podne
Ne funkcionira
funkcionira kod mne napravi random , pokusavao sam sa RAK botovima , ubacio 10 botova na kucni server i isao /sretanid 10 puta svaki put odabere samo od 0-11
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Terza Lazarevic Jul 04, 2019, 15:27:37 posle podne
funkcionira kod mne napravi random , pokusavao sam sa RAK botovima , ubacio 10 botova na kucni server i isao /sretanid 10 puta svaki put odabere samo od 0-11
Samo lagano, shvatices
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jul 04, 2019, 17:17:46 posle podne
Nece 😂
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Spooky. Jul 04, 2019, 17:26:21 posle podne
A gledaj možda ne shvati, ali u drugu ruku kod mu radi I Å¡ta bi sad trebao  :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 04, 2019, 18:39:35 posle podne
Samo lagano, shvatices
Ne vidim koji problem je sa kodom? Perfektno funkcionira!  8)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 04, 2019, 18:44:35 posle podne
Ne vidim koji problem je sa kodom? Perfektno funkcionira!  8)
foreach ti je iz y_iterate, tkd je Player sam po sebi iterator, stavljaš IsPlayerConnected, a koristiš "Player" što ti samo prođe kroz konektovane igrače, imaš Iter_Random(Player) a praviš varijablu koja counta koliko ima konektovanih i koja neće raditi kad je ID veći od konektovanih igrača...
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 04, 2019, 20:25:53 posle podne
foreach ti je iz y_iterate, tkd je Player sam po sebi iterator, stavljaš IsPlayerConnected, a koristiš "Player" što ti samo prođe kroz konektovane igrače, imaš Iter_Random(Player) a praviš varijablu koja counta koliko ima konektovanih i koja neće raditi kad je ID veći od konektovanih igrača...
to ne umanjuje cinjenicu da kod funkcionira
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jul 04, 2019, 20:34:22 posle podne
Funkcionira, ali ne dobro i ne efektivno. Takodje testiranje ti je bilo loše.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Terza Lazarevic Jul 04, 2019, 21:06:48 posle podne
Ne moze da funkcionise!!
Idovi na serveru nisu poredjani redom neko ulazi neko izlazi i ostaju praznine i ako bas ubode tu prazninu cist promasaj.....   ... 🤫🤫🤫
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 04, 2019, 22:26:15 posle podne
to ne umanjuje cinjenicu da kod funkcionira
zapravo sam ti objasnio na kraju zašto ne radi, ali dobro ti ako si zadovoljan sa tim da ti 50% radi onda uredu :)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jul 05, 2019, 00:47:50 pre podne
Funkcionira, ali ne dobro i ne efektivno. Takodje testiranje ti je bilo loše./quote]
Dosadno mi...
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 06, 2019, 11:42:59 pre podne
Da vam ja kazem nesto Underpoint ima najbolju i najjednostavniju skriptu morete vi pricat sta hocete
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 06, 2019, 14:13:33 posle podne
Da vam ja kazem nesto Underpoint ima najbolju i najjednostavniju skriptu morete vi pricat sta hocete
Jedna od najlošijih skripti jer je ostala u 2012oj, a code ko code..
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Jul 06, 2019, 14:52:37 posle podne
Da vam ja kazem nesto Underpoint ima najbolju i najjednostavniju skriptu morete vi pricat sta hocete

Jeste i ja sve stringove [1024]

Jedna od najlošijih skripti jer je ostala u 2012oj, a code ko code..

code je perverzija, najoptimizovaniji na balkanu najbolji [1024]
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jul 06, 2019, 15:41:59 posle podne
Nisi ti video Mumin modic  8)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 06, 2019, 16:43:00 posle podne
Jedna od najlošijih skripti jer je ostala u 2012oj, a code ko code..
ne seri to znaci da je i NL los jer je ostao u 2010?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: BitchLasagnazz Jul 06, 2019, 17:39:24 posle podne
Nisi ti video Mumin modic  8)

Vredi li gledati bugove tog loseg skriptera? xD
(https://i.imgur.com/TXn12TV.png)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jul 06, 2019, 17:45:56 posle podne
Vredi li gledati bugove tog loseg skriptera? xD
(https://i.imgur.com/TXn12TV.png)

Ne diraj mumicu  :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: BitchLasagnazz Jul 06, 2019, 17:48:18 posle podne
Ne diraj mumicu

Ja njega obozavam po guzi dirati, a i on mene!
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Terza Lazarevic Jul 06, 2019, 18:28:56 posle podne
ne seri to znaci da je i NL los jer je ostao u 2010?
znaci
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 06, 2019, 19:18:30 posle podne
ne seri to znaci da je i NL los jer je ostao u 2010?
znaci

Vredi li gledati bugove tog loseg skriptera? xD
(https://i.imgur.com/TXn12TV.png)
mmm
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: BitchLasagnazz Jul 06, 2019, 20:10:35 posle podne
Volim marshalovu cundaru

Volim i ja tebe bebo!
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Spooky. Jul 06, 2019, 20:12:34 posle podne
Držite se teme djevojke  :P
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 09, 2019, 00:03:31 pre podne
zna neko kako da prikaze objekte na tutorialu , sve sam uradio ne prikaze jedino kad stavim SpawnPlayer onda prikaze imal neki drugi nacin?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: //>> Vedran Jul 09, 2019, 00:07:30 pre podne
zna neko kako da prikaze objekte na tutorialu , sve sam uradio ne prikaze jedino kad stavim SpawnPlayer onda prikaze imal neki drugi nacin?
Ja znadem sta se pokvarilo, Virtual World se pokvario
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 09, 2019, 22:02:31 posle podne
Nije do tog koji god VW namjestim ne ucita ih
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Esc0bar Jul 09, 2019, 22:04:53 posle podne
Da li je moguce skriptati u nekom drugom programskom jeziku?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Spooky. Jul 09, 2019, 22:27:31 posle podne
Da li je moguce skriptati u nekom drugom programskom jeziku?

Ja sam radio jedan mali mod u PHP a ostalo ti je joÅ¡ C++, Java pa čak I Phyton koliko sam načuo.  ::)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 09, 2019, 22:31:20 posle podne
Zna neko sta treba da se ubaci da na tutorialu prikaze mapu
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Spooky. Jul 09, 2019, 22:34:38 posle podne
Zna neko sta treba da se ubaci da na tutorialu prikaze mapu

Pa pokušaj sa.

TogglePlayerControllable(playerid, 0);
SetPlayerInterior(playerid, 0);
SetPlayerVirtualWorld(playerid, 0);

I postavi poziciju igraca prema gledistu kamere.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 09, 2019, 22:47:31 posle podne
pokusao sam sve to nije radilo sad cu probat varijablu da postavi ako nije sagleda tut stavlja mu pod true kad sagleda podesi false i pos OnPlayerSpawn stavim provjeru ako je varijabla false onda da samo odradi return 1; i prikazat ce vljd mape sta mislite hocel radit?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 09, 2019, 23:23:55 posle podne
Da li je moguce skriptati u nekom drugom programskom jeziku?
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=580064
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=511686
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=664241
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=154905
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=660169
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=660981
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=442302
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Vasic Jul 09, 2019, 23:26:48 posle podne
pokusao sam sve to nije radilo sad cu probat varijablu da postavi ako nije sagleda tut stavlja mu pod true kad sagleda podesi false i pos OnPlayerSpawn stavim provjeru ako je varijabla false onda da samo odradi return 1; i prikazat ce vljd mape sta mislite hocel radit?
Koristi "SetPlayerPos" i postavi igraca na koordinate od tog dela tutorijala. I tako svaki sledeci.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 09, 2019, 23:29:01 posle podne
Koristi "SetPlayerPos" i postavi igraca na koordinate od tog dela tutorijala. I tako svaki sledeci.
pokusavao sam ne radi tako sad radi sa ovom varijablom

Samo da Vas pitam kad je ukljucen TogglePlayerSpectating da li tad treba raditi SetPlayerPos na tutorialu i da li ce ucitavat mapu bez OnPlayerSpawn
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Slade Jul 12, 2019, 19:56:39 posle podne
Zna neko sta treba da se ubaci da na tutorialu prikaze mapu

Pawno Code: [Izaberi]
TogglePlayerSpectating( playerid, true );Ispod dodaj samo kameru.

Primjer:
Pawno Code: [Izaberi]
TogglePlayerSpectating( playerid, true );
InterpolateCameraPos(playerid, 1916.516479, -1277.473999, 159.815643, 1264.871337, -1423.039550, 140.007659, 14000);
InterpolateCameraLookAt(playerid, 1911.558837, -1278.036743, 160.139633, 1260.847534, -1426.000488, 139.803283, 14000);
//itd

Kada završi:
Pawno Code: [Izaberi]
TogglePlayerSpectating( playerid, false );
SpawnPlayer( playerid );
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 12, 2019, 22:45:30 posle podne
Nije htjelo ni tako radi samo kako sam opisao varijablom koja kad je true returna 1 na onplayerspawn i ksd zavrsi onda na false i tako jedino hoce onda prikazat rjesio sam sve u svemu
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: imnaithan Jul 12, 2019, 23:21:25 posle podne
Ode Rasprava u Tutoriale  :D :D :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 12, 2019, 23:24:13 posle podne
Sta je bolje koristit CreateObject CreateDynamicObject ili CreateDynamicObjectEx i koja je sustinska razlika
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 13, 2019, 00:05:02 pre podne
Sta je bolje koristit CreateObject CreateDynamicObject ili CreateDynamicObjectEx i koja je sustinska razlika
"This plugin streams objects, pickups, checkpoints, race checkpoints, map icons, and 3D text labels at user-defined server ticks. Basic area detection is also included. Because it is written entirely in C++, much of the overhead from PAWN is avoided. This streamer, as a result, is quite a bit faster than any other implementation currently available in PAWN."

https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=102865
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Fqris Jul 13, 2019, 15:01:21 posle podne
pozz moze mi neko pojasnit kako da napravim da igrac nmze zaustavit animaciju..
tipa kod nekog posla
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Riv3R4 Jul 13, 2019, 17:02:41 posle podne
Sta je bolje koristit CreateObject CreateDynamicObject ili CreateDynamicObjectEx i koja je sustinska razlika

Najbolje bi bilo kad bi se CreateObject mogao koristiti u nedogled tad bi imao odlicne mape koje nemaju onaj efekat pojavljivanja kada igrac prilazi vec one su uvijek tu , na serveru recimo ne ovise od igraceve blizine mapi, medjutim ogranicen je broj na 1000.
Da bi se taj limit zaobisao jelde imas createdynamicobject u streamer pluginu, eh koji je tu problem, objekti se ucitavaju ovisno od igraceve blizine tom objektu , zapravo oni se ne ucitavaju oni se tad kreiraju, i tu imas onaj efekat nestajanja  i stvaranja mape, sto se tice CreateDynamicObject i CreateDynamicObjectEx nemas veliku razliku , na ex imas vise parametara koje mozes prilagoditi i tjt.
Streamer ima visible items na 500 na defaultu, sta to znaci da u nekom range najvise moze biti ucitano 500 objekata hajmo reci u isto vrijeme, kao da ne bude taj efekat polakog stvaranja mape, medjutim mnogi koriste najcesce kod vijecnice, previse objekata mnogo vise od 500 jer tu je i pd i sve i onda konstanto imaju to, kako mozes djelomicno povecati taj limit Streamer_SetVisibleItems(STREAMER_TYPE_OBJECT , 800); pod ongamemodeinit, ne preporucujem da se ide preko 800 i 800 nije bas ok ali eto ako cemo gledati da neko ko otvara ozbiljan server uvijek uzima zasebnu masinu koja ima dobar processor trebalo bi izdrzati to, ovaj nacin povecava od tih visibleitems 500 u nekom rangeu na 800 , sve preko 800 bi bilo previse.

Kako ces najbolje vidjeti sustinsku razliku, stavi neki jako visok objekat jedan kraj drugog jedan nek ti bude createobject a drugi createdynamicobject, odalji se i gledaj , cini ti se da ovaj createobject nikad ne nestaje dok ovaj createdynamic jako brzo nestane.

Dakle sustinska razlika, CreateObject je default od sampa i kreira objekte koji su uvijek tu i ne ucitavaju se prema blizini igraca, CreateDynamicObject je tu da zaobidje taj limit ali ima gore navedeni problem. najvaznije jer mnogi vode debatu oko toga LIMIT NA CREATEDYNAMICOBJECT NE POSTOJI!

Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 13, 2019, 17:15:35 posle podne
pozz moze mi neko pojasnit kako da napravim da igrac nmze zaustavit animaciju..
tipa kod nekog posla
freeze i applyanimation
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Fqris Jul 16, 2019, 02:01:58 pre podne
wtf ovo moguce ?
https://www.youtube.com/watch?v=NmtwMYNv2lA
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Jul 16, 2019, 02:37:40 pre podne
wtf ovo moguce ?
https://www.youtube.com/watch?v=NmtwMYNv2lA
da, sampcac = samp client anticheat
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Matrix23 Jul 17, 2019, 01:03:53 pre podne
Treba mi RGB textdraws koj ce sami da menjaju boje ingame textdraws :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Fqris Jul 17, 2019, 13:15:29 posle podne
Treba mi RGB textdraws koj ce sami da menjaju boje ingame textdraws :D
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=653611
mozda ti ovo moze pomoci


Jel neko imao isti problem ?
Znaci bilo koju cmd da koristis tipa makeadmin za ID 2, pise da je diskonektovan tj koja god cmd ima
if(UlogovanProvera[playerid] == 0)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Kleo Jul 18, 2019, 10:03:30 pre podne
Moze meni neko da mi objasni razliku izmedju IsPlayerInRangeOfPoint i !IsPlayerInRangeOfPoint
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: 6cadilab9 Jul 18, 2019, 10:34:38 pre podne
Metoda vraca pozitivno ili negativno (boolean) sad ako je ti se igrac nalazi unutar tih kordinata vratice ti true ili >= 1, a ako nije false ili <= 0 a operaterom ! prepoznajes da li je dobijen rezultat pozitivan ili negativan, ! je za negativno
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: // xunder Jul 18, 2019, 11:53:24 pre podne
Metoda vraca pozitivno ili negativno (boolean) sad ako je ti se igrac nalazi unutar tih kordinata vratice ti true ili >= 1, a ako nije false ili <= 0 a operaterom ! prepoznajes da li je dobijen rezultat pozitivan ili negativan, ! je za negativno

Mala al bitna ispravka, samo je 0 = false.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: 6cadilab9 Jul 18, 2019, 12:35:09 posle podne
Mala al bitna ispravka, samo je 0 = false.

yess
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Osamu Dazai Avgust 24, 2019, 20:53:00 posle podne
Ja ne razumem zašto je ljudima teško da prime kritiku, aj okej ispada da se kurčim i bmk iskreno nije kao da vam je sve jebeno na wiki.sa-mp.com

Šta je teško odvojiti par sati pročitati i par dana provežbati to sve tj videti kako se šta koristi i shvatiti samu logiku pisanja koda?

Danas 99% njih samo preuzme gamemode sa interneta i gubi se po njemu dok ne shvati "kako" se šta pravi i onda kada naprave nešto to je potpuno isto kao i iz skripte iz koje su učili...

Šta vi mislite o ovome? Zašto bi svi da budu "skripteri" a ne pročitaju DOCS što je osnovno kod svakog programskog jezika?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: M U M I X Z Λ Avgust 24, 2019, 21:57:25 posle podne
Mnogi nikada neće shvatiti da mnoge kritike mogu samo da te poboljšaju
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Osamu Dazai Avgust 24, 2019, 22:03:40 posle podne
Mnogi nikada neće shvatiti da mnoge kritike mogu samo da te poboljšaju
Znači ja kad god da sam pitao nešto (ne samo u PAWN jeziku, bilo gde) odgovor je bio READ THE DOCS što i jeste jedini ispravan odgovor..
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: #ТHΞV1ЛЛΛϾHΛ_ Avgust 24, 2019, 22:06:27 posle podne
Znači ja kad god da sam pitao nešto (ne samo u PAWN jeziku, bilo gde) odgovor je bio READ THE DOCS što i jeste jedini ispravan odgovor..
DOCS? jel se to jede?
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Osamu Dazai Avgust 24, 2019, 22:06:59 posle podne
DOCS? jel se to jede?
Dokumentacija, wiki..
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: malipablo Novembar 01, 2019, 21:13:27 posle podne
Na koji nacin da prikazem tekst velicine iznad 4000 karaktera a da ne dodelim nikakav array za taj tekst vec da ga na neki nacin prikazem korisniku (dialog) ali
da taj tekst mogu podeliti u 7 delova i u zavisnosti levela korisnika da mu prikazem onoliko delova koliko ima levela i sve u dialogu bez allociranja, samo mi treba savet ne i uradjeno.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Slade Novembar 01, 2019, 23:33:51 posle podne
Na koji nacin da prikazem tekst velicine iznad 4000 karaktera a da ne dodelim nikakav array za taj tekst vec da ga na neki nacin prikazem korisniku (dialog) ali
da taj tekst mogu podeliti u 7 delova i u zavisnosti levela korisnika da mu prikazem onoliko delova koliko ima levela i sve u dialogu bez allociranja, samo mi treba savet ne i uradjeno.

Probaj update streamer
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: malipablo Novembar 01, 2019, 23:51:21 posle podne
stop it
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Novembar 02, 2019, 07:57:59 pre podne
Na koji nacin da prikazem tekst velicine iznad 4000 karaktera a da ne dodelim nikakav array za taj tekst vec da ga na neki nacin prikazem korisniku (dialog) ali
da taj tekst mogu podeliti u 7 delova i u zavisnosti levela korisnika da mu prikazem onoliko delova koliko ima levela i sve u dialogu bez allociranja, samo mi treba savet ne i uradjeno.

https://wiki.sa-mp.com/wiki/Strcat

samo neam pojma koj ce ti kurac tolki dialog
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: malipablo Novembar 02, 2019, 11:20:33 pre podne
nije bitno zasto ce mi toliki dialog jer imam kontent za taj dijalog i ne zelim da allociram niti bajt za to vec da mogu da podelim i prikazem mozda ceo mozda deo tog dijaloga bez statickog/dinamickog niza

btw strcat nece raditi ovo sto meni treba
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: bunta Novembar 02, 2019, 11:52:20 pre podne
Jedini nacin da prikazes tekst veci od 4096 karaktera u dialogu je strcat
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: malipablo Novembar 02, 2019, 13:10:04 posle podne
Ma kakvi, strcat trazi memoriju sto meni ne treba. Mogu ja staviti sve to u dijalog ali mi treba nacin da to podelim u delove i da sto je veci level toga sto ima igrac da moze videti odredjene delove odnosno sve. znaci nesto kao preprocesor ali da moze raditi sa vise igraca
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: zlaja95 Novembar 13, 2019, 14:37:25 posle podne
pozdrav momci,

da li postoji neki anti cheat za server imam jedan problem ulaze preko vpn i ima neki cit sa nozem pobije citav server jel netko imao taj problem ? ima li za to resenje ili za VPN da se nekako zabrani nesto ako neko zna oko toga nek napise ista,
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Skrillex. Novembar 13, 2019, 17:09:37 posle podne
pozdrav momci,

da li postoji neki anti cheat za server imam jedan problem ulaze preko vpn i ima neki cit sa nozem pobije citav server jel netko imao taj problem ? ima li za to resenje ili za VPN da se nekako zabrani nesto ako neko zna oko toga nek napise ista,
https://github.com/urShadow/Pawn.RakNet
https://github.com/NexiusTailer/Nex-AC
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: zlaja95 Novembar 13, 2019, 17:24:30 posle podne
https://github.com/urShadow/Pawn.RakNet
https://github.com/NexiusTailer/Nex-AC

javi mi se pp
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Skrillex. Novembar 13, 2019, 17:25:22 posle podne
javi mi se pp
Jedino mesto gde cu se teb javiti je PayPal :D :P :-*
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: zlaja95 Novembar 13, 2019, 17:35:18 posle podne
Jedino mesto gde cu se teb javiti je PayPal :D :P :-*

a ti si onaj klnjo.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: BitchLasagnazz Novembar 13, 2019, 20:20:40 posle podne
Topla preporuka svim clanovima foruma.
(https://i.imgur.com/CwDfSbZ.png)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Skrillex. Novembar 26, 2019, 07:11:00 pre podne
Pitanje, nije hejt jebem mu miša.

Ako ste već odlučili da pređete na MySql sa INI (File-Based) čuvanja, trebali bi da naučite MySql (fundamentals)...

Doslovno nisam video niti jedan balkanski mod da koristi MySql kako treba, dođe ti isto kao INI kako ga vi koristite (metaforički)
Koristite MySql sa File-Based logikom čuvanja i sve trpate u jednu tablu, pa ako treba tabla npr arena_positions i unutra 5000 unosa - nema veze, zato i postoji MySql i brže će radit nego kako već sada radite...
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: malitoni Februar 11, 2020, 14:44:07 posle podne
Da rešimo i tu m i s t e r i j u.

Pawno Code: [Izaberi]
public OnGameModeInit()
{
    return 1;
}
je potpuno isto što i
Pawno Code: [Izaberi]
public OnGameModeInit()
{
    return (true);
}

Svejedno je šta cete koristiti, bukvalno svejedno.
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: malitoni Februar 11, 2020, 14:53:17 posle podne
Jedini nacin da prikazes tekst veci od 4096 karaktera u dialogu je strcat
Nije moguće uraditi tako nesto, limit je 4096.
edit: 4095 + \0
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: #ТHΞV1ЛЛΛϾHΛ_ Februar 11, 2020, 16:00:42 posle podne
Nije moguće uraditi tako nesto, limit je 4096.
edit: 4095 + \0
Vidim da znas oko skriptanja ali dupli post te zeza malo :D
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: malitoni Februar 11, 2020, 20:43:29 posle podne
Vidim da znas oko skriptanja ali dupli post te zeza malo :D
Da neko piše u ovoj temi, ne bih imao problema xD
Nisam mogao edit msg jer je prošlo vreme :)
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: Fqris Mart 27, 2020, 01:15:23 pre podne
Zasto niko ne koristi ovo na paynsprayu ?
nego pravi one ograde pa posebno one firme kurceve komande pravi...
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=490436

public OnPlayerUseGarage(playerid, type)
{
    if(type == GARAGE_PAYNSPRAY)
    {
        SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, "You have been charged $100 for respraying your vehicle.");
        PlayerInfo[playerid][pMoney] -= 100;
    }
    return 1;
}
Naslov: Odg: Rasprava
Poruka od: V01D Mart 27, 2020, 13:06:45 posle podne
Zasto niko ne koristi ovo na paynsprayu ?
nego pravi one ograde pa posebno one firme kurceve komande pravi...
https://forum.sa-mp.com/showthread.php?t=490436

public OnPlayerUseGarage(playerid, type)
{
    if(type == GARAGE_PAYNSPRAY)
    {
        SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, "You have been charged $100 for respraying your vehicle.");
        PlayerInfo[playerid][pMoney] -= 100;
    }
    return 1;
}

Ovo se i ja pitam, verovatno zato sto nisu ni znali da ovaj callback postoji, obicno to bude na takav nacin da prate neki strani tutorial, ubace to sto im treba, ne procitaju kako include radi i onda ne iskoriste njegov pun potencijal. To je neko moje zapazanje ???