Adria RPG/DM open.mp - Open 27.04.2024 u 20:00h

Započeo Hare94, April 14, 2024, 15:29:03 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav svima, želio bih vam predstaviti Adria open.mp gaming zajednicu.
Ovo je 'projekat' u kojeg je uloženo mnogo vremena i truda. Radnja se odvija u Los Santosu. Mod je RPG/DM tipa.
Otvorenje servera će biti u subotu 27.04.2024. godine u 20:00 sati.
IP servera: 87.98.244.30:7707 discord: https://discord.gg/7YcTmUCjMw
Na našem serveru možete igrati sa open.mp ili sa-mp 0.3.7 clientom i sa-mp aplikacijom sa play store.

U nastavku kratak opis servera.

Na serveru trenutno postoji 12 organizacija, koje su raspoređene u Los Santosu, San Fierru i Las Venturasu. Na otvorenju će biti aktivne organizacije iz Los Santosa, a to su:

Police Department - Glavni organi reda i mira. Pokušavaju smanjiti uznapredovalo nasilje u gradu.



Ballas Gang - Afroamerička banda koja od davnih vremena dijeli svoje rivalstvo sa Grove Street-om. Osnovni posao im je dilanje droge i oružja. Oni su smješteni u Jefferson Motelu.



Grove Street - Afroamerička banda koja  je dugo vremena kontrolirala velik dio grada, ali su zbog droge i internih obračuna postali outsideri.



Varrios Los Aztecas - Meksička banda koja se nalazi u El Corona. Upleteni su u mnoge kriminalne radnje: dilanje oružja, ulične ratove, ubojstva, vandalizam i organiziranje ilegalnih utrka.



Los Santos Vagos - Velika meksička banda u sjevernom dijelu Los Santosa. Često ulaze u sukobe s ostalim organizacijama. Napadaju u velikim brojevima i imaju na raspolaganju velik asortiman oružja.



Ako bude bio veći odaziv, aktivirati ćemo i ostale gradove, ali za sada će se koristiti samo Los Santos i spomenute organizacije.

Na serveru postoje 2 načina punjenja organizacijskog sefa iz kojeg možete uzimati oružja. Ballas Gang, Grove Street, Varrios Los Aztecas i Los Santos Vagos spadaju u bande Los Santosa. Oni imaju istu lokaciju za punjenje organizacijskog sefa, a to je Ocean Docks. Na doku postoji hangar u kojem se nalazi kamion pomoću kojeg možete dostaviti oružje u sef vaše organizacije.



Drugi način je da koristite komandu '/deliver' u blizini baze vaše organizacije. Pojavit će se kamion sa kojim možete da punite sef oružjem, ali sa manjom količinom u odnosu na kamion sa Ocean Docks.



Na serveru postoje različiti unikatni poslovi, koje možete pronaći korištenjem '/gps' komande



Na serveru postoje eventi koje administratori level 2+ mogu pokrenuti. Kada administrator pokrene event, morate doći do event dvorane da bi se pridružili.


Što se tiče imovine, svaki igrač može posjedovati jednu kuću, jedan biznis i tri vozila. Kuće i biznise pravi administrator level 5 in game. Kupujete ih korištenjem komande '/buy' u njihovoj blizini. Vozila kupujete u autosalonu koji se nalazi u Downtown Los Santosu. Postoji 35 različitih interijera za kuće, različitih 20 biznisa i 27 modela vozila.
To su najosnovnije informacije o modu. Hvala vam mnogo što ste izdvojili vrijeme da pročitate opis servera, i nadam se da će te nam se pridružiti na otvorenju. Pozdrav.



Open pomjeren u 19:00h. Novi IP: 51.38.218.165:7777

Vidimo se !!