[PITANJE] Da li otvarati server ?

Započeo Fox Mulder, Jul 14, 2021, 11:14:57 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav svima,

Igram SAMP već nekih 5-6 godina i najviše mi se sviđa RolePlay tip servera i dosao sam na ideju da otvorim svoj server ali sam takav tip coveka da nista ne krecem dok dobro ne razmislim i prostudiram da'l mi se isplati da ulazem vreme, zivce, inspiraciju i energiju u nešto. Prvo sto mi je cilj jeste da imam neki normalan broj igraca, mislim da je to satisfakcija svakog vlasnika servera da vidi da u njegovoj kreaciji i trudu neko uživa. Drugo mi je cilj da u svojoj Administraciji imam ljude na koje mogu da se oslonim kada nisam tu jer je objektivna i zrela Administracija jedan od bitnijih faktora za funkcionisanje servera.

E sad dolazimo do onoga što je krucijalno a to je šta neki novi obični igrač dobija dolaskom na tek otvoreni server ? S'obzirom da su se igrači već nagledali svega i svačega logično je da traže nešto novo i interesantno što će da im okupira pažnju, da li je to neki novi posao ili stari posao samo na interesantniji način odrađen to je već pitanje za sebe. Takođe su i mape bitne jer su one ukras servera a takođe je bitno da imaju i funkciju, tojest interakciju sa nekim sistemom.

Što se tiče pravljenja skripti mogu da kažem da bih ja bio glavni i jedini skripter jer poznajem materiju i kako diše Pawno, naravno uvek se desi neka greška ali lakše je kada znaš ko je radio pa znaš i šta da očekuješ.

Ono što bi novi igrači dobili jeste povoljnije uslove igranja, tojest imali bi obilje stvari da rade dok čekaju da dobiju veći level jer bi level bio bitan za napredovanje, od ulaska u organizaciju do nekih sistema i tako dalje ne bih dalje pisao jer ima mnoštvo stvari.

S'obzirom na ceo tekst hteo sam sve vas da pitam da li se danas isplati otvarati zajednicu, kako privući igrače, kako doći do zrelih i ozbiljnih ljudi u Administraciji, šta treba izbegavati što se tiče mapanja i skriptanja?

Kratak odgovor, ne isplati se. Cisto sumnjam da moze da uspe toliko da ti se sav ulozen trud i vreme na kraju isplati od donacija, takvi slucajevi su jako retki.

Sto se toga tice, igrace vise nista ne zanima, dobru vecinu makar. Koliko god nove stvari ubacio, mislim da igrace jednostavno boli kurac. Privuci ces igrace tako sto vide da imas igrace, pa ce misliti da je automatski server dobar.

Administracija treba da ti bude aktivna, dobra i zrela, da gledaju svakoga isto.

Server dobar mozes otvoriti sa skriptom gde su samo izmenjeni tdovi...

Sta je na kraju najbitnije? Reklama, da tvoj ceo admin tim reklamira server maksimalno sto moze. Odradis jedan dobar sistem i forsiras samo njega kao sto to vecina rade. Platis kog youtubera i eto igraca koliko hoces



De pustite decka, dajte mu bar malo podrske, samp propada zbog likova poput vas... jedino Void pametan objasnio, nek proba, mozda i uspe, ne mozes znati dok ne probas, od mene imas podrsku ako si zainteresovan da otvoris i imas novac za host itd i naravno ako si spreman da platis skriptera da ti odradi neki mod od 0 javi se PM ili na discord Psycho006#6666 :)
Graphic Designer - Contact info
davidmarkovic628@gmail.com
https://markovicdesigns.carrd.co/

Možda.

Zavisi imaš li resursa (novac), zanimljivu ideju za server i dobar tim koji će da vodi sve to.

Dok pitaš ne treba, Bryant,Deity i ostali nisu dostigli hiljadu igraca pitajuci uokolo treba li otvoriti server, jednostavno probaj, na kraju znas kako kazu, ako nikad nisi ispao glup, nikad nećeš postati stručnjak.

[Filterscript] Simple Treasure Hunt
[Filterscript] Sistem pecanja
[Filterscript] Meditacija
[Filterscript] Molitva
[Include] Alarm
[Include] Posao Taxi

q3z

*

Pa gledaj ovako...

Danas svako moze da otvori server i da ako zeli uz trud i rad ima preko 100 igraca.

Takodje, uz novac, volju i zelju za radom mozes da imas igrace takodje.

Sa dobrim parama, platis par dobrih youtubera kojeg preporucuju i koji mogu dovesti igrace.

Oko skripte, potrudis se da optimizujes maksimalno, kao i mape.

Dovoljno je da ti je administracija iskusna, postena, dobra, ZRELA, i zeljna za reklamiranjem servera kako bi isti uspeo.

Pa cemu sluze onda sve one grupe? - Za reklamiranje.

Samo nemoj da otvoris server, vidis otvaranje bilo 40+ sutradan nema iznad 30+ i gasis odmah. Tako ti nije ni SA radila....

Samo guraj svoju pricu, uz ekipu, dobar staff, dobre youtubere, pare, SKRIPTU, mozes sve da uspes.

Srecno.