Pitanje/Savet

Započeo k0c1c., Januar 10, 2022, 19:16:53 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Ovako posto sam relativno nov u skriptanju znam dosta stvari koje sam naucio sam i znam da napravim nesto od sistema e sad me zanima koj mod poceti editovati de mogu najvise nauciti ili krenuti raditi nesto od 0 i napraviti neki dm mod za pocetak da naucim ostale funkcije zanima me vase misljenje i vas predlog.Hvala ;D
Opširnije: //
Dodatno: //
Poslednja Izmena: Januar 15, 2022, 11:37:40 PRE PODNE od 'xza

za edit ti preporucujem athlone

Citat: 5eed poslato Januar 10, 2022, 19:16:53 POSLE PODNE
Pitanje/savjet: Ovako posto sam relativno nov u skriptanju znam dosta stvari koje sam naucio sam i znam da napravim nesto od sistema e sad me zanima koj mod poceti editovati de mogu najvise nauciti ili krenuti raditi nesto od 0 i napraviti neki dm mod za pocetak da naucim ostale funkcije zanima me vase misljenje i vas predlog.Hvala ;D
Opširnije: //
Dodatno: //
Kreni za pocetak UP laksi je tacnije mozes neki solidan edit UP-a mani se sad ATH-a

UP i odma MySQL počni prebacivati, raditi

Ako ces odmah mjenjati sistem čuvanja u MySQL radije počni mod od 0, dovoljno ti je ako ništa da skineš mod sa registracijom i loginom. Dalje ubacuješ sisteme po volji.

Citat: Slade poslato Januar 10, 2022, 22:44:07 POSLE PODNE
Ako ces odmah mjenjati sistem čuvanja u MySQL radije počni mod od 0, dovoljno ti je ako ništa da skineš mod sa registracijom i loginom. Dalje ubacuješ sisteme po volji.
da

moje licno misljenje je san marino

Citat: Dark0 poslato Januar 10, 2022, 23:24:29 POSLE PODNE
moje licno misljenje je san marino
UP je bolji za nejga ko pocetnik San marino je isto kao i ATH (ath edit san marina lol)

Citat: _audi poslato Januar 10, 2022, 19:46:36 POSLE PODNE
Kreni za pocetak UP laksi je tacnije mozes neki solidan edit UP-a mani se sad ATH-a
Isk UP sam doktorirao hahahah od prilike

Citat: MirsoN poslato Januar 10, 2022, 19:59:43 POSLE PODNE
UP i odma MySQL počni prebacivati, raditi
u MySQL ne znam ni jednu liniju napisati xD nikad nisam radio m=MySQL msm da je bolje prvo da naucim YINI pa onda ostalo :D

Citat: 5eed poslato Januar 11, 2022, 12:21:47 POSLE PODNE
u MySQL ne znam ni jednu liniju napisati xD nikad nisam radio m=MySQL msm da je bolje prvo da naucim YINI pa onda ostalo :D
Bolje pocni SQL, ja sam isto tako mislio pa sam se najeo teskih govana :D ... ni ja sa sigurnosti jos ne znam SQL ali kako sam radio naucio sam
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page

Kolko drama ima u 7 grama

Kao pocetnik nauci y_ini pa onda mysql trebas nauciti te osnove

Citat: ɴᴏᴅɪ poslato Januar 11, 2022, 12:58:57 POSLE PODNE
Bolje pocni SQL, ja sam isto tako mislio pa sam se najeo teskih govana :D ... ni ja sa sigurnosti jos ne znam SQL ali kako sam radio naucio sam
Ono nije da ne znam nista u yini mogu ja da napravim neki sistemnici al nmg nesto wau da napravim ali msm da bolje prvo Yini jer imam tu mnogo vise znanja nego u SQL

Galardo

*

mgWhosyGD

Nema tu laksi moda za naucit, ovo ono... Sve je stvar tvoga razumijevanja code-a, mozes ti uzeti bilo koji mod i ako si u stanju da procitas code i shvatis sta radi, nista ti nece predstavljati problem.
Ja licno, nikako nisam za to da se, ako se vec zelis baviti skriptanjem/programiranjem "ozbiljnije", uzme raditi samp gamemode, zasto?
Zato sto iste sekunde zelis da napravis neki sistem, nesto malo vece u odnosu na tvoje mogucnosti, a neces uspjeti, i traziti ces rjesenje u tome sto ces kopirati od drugih, samim time nista neces nauciti.
Moja preporuka je uzeti neki programiski jezik, shvatiti dobro sta su varijable, nizovi i ostale osnovne stvari, jer kada to shvatis, vjeruj mi, niti jedan sistem ti nece biti problem.