PARTNERI:
-UPOZORENJE-

Samo registrovani članovi mogu da vide/koriste forum u celini.
Prijavite se ili registrujte nalog na Balkan SA-MP forumu.


Autor Tema: Kako napraviti ?  (Pročitano 1602 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže TheKiller

  • Transformer
  • *
  • Poruke: 165
  • Pol: Muškarac
  • Ukoliko kanis pobjediti,ne smijes izgubiti !
Kako napraviti ?
« poslato: Avgust 18, 2009, 01:50:37 pre podne »
Poruke tipa npr. Da bi vidjeli popis admina kucajte /admins ... ono da te poruke same dolaze tijekom igre... jesu to ove random message sto ima tutorijal ili ne ? ja sam te stavio al nista se ne prikazuje :S

mozete kod staviti ili pomoci


Svi koji igraju CS-a neka nam se pridruze (:
 

Van mreže קlเשค

  • Homeboy
  • *
  • Poruke: 389
  • Pol: Muškarac
  • My passion is Sky
    • Gang-Rush
Odg: Kako napraviti ?
« Odgovor #1 poslato: Avgust 18, 2009, 09:17:45 pre podne »
Poruke tipa npr. Da bi vidjeli popis admina kucajte /admins ... ono da te poruke same dolaze tijekom igre... jesu to ove random message sto ima tutorijal ili ne ? ja sam te stavio al nista se ne prikazuje :S

mozete kod staviti ili pomoci
Postaj kod da vidimo sta si stavio.
[NUDIM ]
Gang-Rush server TDM besplatno

 

Van mreže Eklata

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 11
Odg: Kako napraviti ?
« Odgovor #2 poslato: Avgust 18, 2009, 11:02:43 pre podne »
Na pocetak gamemode stavis
forward RndMsg();
u OnGameModeInit()
stavis
SetTimer("RndMsg", 1, 60000);60000 Je vrijeme izmedu 2 poruke, to lako promjenis (u milisekundama 60 000 = 1minuta)

I na kraj gamemode stavis
public RndMsg()
{
        new string[126];
        new randmsg = random(1);
if(randmsg == 0)
{
format(string, sizeof(string), "Tu stavis text!");
SendClientMessageToAll(COLOR_BLUE, string);
}
else if(randmsg == 1)
{
format(string, sizeof(string), "Tu stavis text!");
SendClientMessageToAll(COLOR_BLUE, string);
}
return 1;
}

ako hoces dodati jos tecta samo promjeni random(1); u broj poruka i dodaj

   else if(randmsg == (REDNI BROJ))
   {
      format(string, sizeof(string), "Tu stavis text!");
      SendClientMessageToAll(COLOR_BLUE, string);
   }
« Poslednja izmena: Avgust 18, 2009, 11:03:03 pre podne Eklata »
 

Chrome

  • Gost
Odg: Kako napraviti ?
« Odgovor #3 poslato: Avgust 18, 2009, 13:40:06 posle podne »
bolje je koristiti switch()  ;)
 

Van mreže TheKiller

  • Transformer
  • *
  • Poruke: 165
  • Pol: Muškarac
  • Ukoliko kanis pobjediti,ne smijes izgubiti !
Odg: Kako napraviti ?
« Odgovor #4 poslato: Avgust 18, 2009, 13:49:21 posle podne »
Na pocetak gamemode stavis
forward RndMsg();
u OnGameModeInit()
stavis
SetTimer("RndMsg", 1, 60000);60000 Je vrijeme izmedu 2 poruke, to lako promjenis (u milisekundama 60 000 = 1minuta)

I na kraj gamemode stavis
public RndMsg()
{
        new string[126];
        new randmsg = random(1);
if(randmsg == 0)
{
format(string, sizeof(string), "Tu stavis text!");
SendClientMessageToAll(COLOR_BLUE, string);
}
else if(randmsg == 1)
{
format(string, sizeof(string), "Tu stavis text!");
SendClientMessageToAll(COLOR_BLUE, string);
}
return 1;
}

ako hoces dodati jos tecta samo promjeni random(1); u broj poruka i dodaj

   else if(randmsg == (REDNI BROJ))
   {
      format(string, sizeof(string), "Tu stavis text!");
      SendClientMessageToAll(COLOR_BLUE, string);
   }


PREBRZO SE OCITAVAJU PORUKE KAD STAVIM TAKAV SETTIMER,nemogu nijednu procitat koliko brzo se krecu


Svi koji igraju CS-a neka nam se pridruze (:
 

Odg: Kako napraviti ?
« Odgovor #5 poslato: Avgust 18, 2009, 14:16:10 posle podne »
Stavi drugi...

btw znas li ti ista..sve tvoje teme..pomoc ovo pomoc ono a za sve imas tutove..
 

Van mreže TheKiller

  • Transformer
  • *
  • Poruke: 165
  • Pol: Muškarac
  • Ukoliko kanis pobjediti,ne smijes izgubiti !
Odg: Kako napraviti ?
« Odgovor #6 poslato: Avgust 18, 2009, 14:46:26 posle podne »
Stavi drugi...

btw znas li ti ista..sve tvoje teme..pomoc ovo pomoc ono a za sve imas tutove..

slusaj,niko se nije rodio da sve zna..sta god oces uciti ispocetka ti treba ogromna pomoc,a ja sam jos uvijek pocetnik..tako da ako mozes pomoci koji timer da stavim da se ne vrte brzo poruke reci :)


Svi koji igraju CS-a neka nam se pridruze (:
 

Chrome

  • Gost
Odg: Kako napraviti ?
« Odgovor #7 poslato: Avgust 18, 2009, 15:27:59 posle podne »
imas wiki.sa-mp.com i tamo imas sve funkcije; i naravno upotrijebi MOZAK... ;)
 

zerocoolos

  • Gost
Odg: Kako napraviti ?
« Odgovor #8 poslato: Avgust 18, 2009, 15:52:14 posle podne »
imas na wiki baš tut za random poruke, link: http://wiki.sa-mp.com/wiki/Random_Messages
 

Van mreže Eklata

  • Newbie
  • *
  • Poruke: 11
Odg: Kako napraviti ?
« Odgovor #9 poslato: Avgust 18, 2009, 19:50:17 posle podne »



PREBRZO SE OCITAVAJU PORUKE KAD STAVIM TAKAV SETTIMER,nemogu nijednu procitat koliko brzo se krecu
[/quote]

pa promjeni vrijeme u settimer -.-
stavi svakih 10min 600000 ili 5min 300000
 

Odg: Kako napraviti ?
« Odgovor #10 poslato: Avgust 21, 2009, 22:11:21 posle podne »
Stavi drugi...

btw znas li ti ista..sve tvoje teme..pomoc ovo pomoc ono a za sve imas tutove..

slusaj,niko se nije rodio da sve zna..sta god oces uciti ispocetka ti treba ogromna pomoc,a ja sam jos uvijek pocetnik..tako da ako mozes pomoci koji timer da stavim da se ne vrte brzo poruke reci :)


Ako nemozes po Tutovima radit onda stvarno neznam sta mozes...
« Poslednja izmena: Avgust 25, 2009, 13:49:06 posle podne zerocoolos »