Dobrodošli,
Gost
. Molimo,
prijavite se
ili
se registrirajte
.
Jeste li propustili
aktivacijsku email poruku?
Rujan 05, 2010, 09:43:04
Portal
Forum
Pomoć
Prijava
Registracija
Balkan SA:MP
>
San Andreas Multiplayer - www.sa-mp.com
>
BRP (Balkan Roleplay)
>
Prijedlozi za PRAVILA BRP-a!!!
Str:
1
2
[
3
]
4
5
Dolje
« natrag
naprijed »
Ispis
Autor
Tema: Prijedlozi za PRAVILA BRP-a!!! (Posjeta: 640 puta)
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
iYoko
Gost
Odg: Prijedlozi za PRAVILA BRP-a!!!
«
Odgovor #30 na:
Veljača 09, 2010, 07:39:34 »
Citat:
9. Da se Revenge kill ukine, zasto? Jer u RL kada bi nas neko ubio nas otac, frendovi neko bi ga nasao i ubio
Moraš se naučiti smisleno pisat. Ti si misliš 'Kad bi nas u RL ubio otac, frendovi bi se okupili bi se okupili i ubili ga'? Ako je to realna situacija zašto si onda za ukidanje RK?
Ako mene pitate, da sam član bande i prije sam ubijao i da mi neko usmrti prijatelja, osvetio bi ga.
Evidentirano
Soprano
Administrator
High Roller
Spol:
«
Odgovor #31 na:
Veljača 09, 2010, 12:52:37 »
Citat: [CC]iYoko na Veljača 09, 2010, 07:39:34
Citat:
9. Da se Revenge kill ukine, zasto? Jer u RL kada bi nas neko ubio nas otac, frendovi neko bi ga nasao i ubio
Moraš se naučiti smisleno pisat. Ti si misliš 'Kad bi nas u RL ubio otac, frendovi bi se okupili bi se okupili i ubili ga'? Ako je to realna situacija zašto si onda za ukidanje RK?
Ako mene pitate, da sam član bande i prije sam ubijao i da mi neko usmrti prijatelja, osvetio bi ga.
Hmm... Mislim da je moj prijedlog za ovo bio dobar...
Evidentirano
Soprano
Administrator
High Roller
Spol:
«
Odgovor #32 na:
Veljača 09, 2010, 02:19:19 »
Citat: [CH]grudvo na Veljača 08, 2010, 11:50:14
1. Ja bi izbacio baze? sta ce nam to nije Rat nagomilaj vozila ispred zgrade ubaci interrior streljanu i office u officu se uzima oprema
2. Psovanje ne znam zasto vam smeta ipak smo balkan takav je RL al ne sad jebem ti majku, familiju, oca itd... nego recimo *i wont flame any more*e jedan, [cenzura]ane pazi jer u tom trenutku nas obuzme bjes i na serveru i u RL
3. Da se postuje ekonomija, nemogu svi biti bogati mora neko biti i siromasan, ipak je ovo balkan
4. Onda bih dozvolio FBI-u da radi sta hoce (vratimo pendreku i Zenici staru slavu
)
5. Puno je FBI Swat i PD kad svi rade kontrole po ulicama, Swat djeluje u otmicama, FBI sve tajno neopazeno
6. Da ne govori niko ja sam LCN ja sam Y ne kaze na balkanu niko ja sam skins ja sam ovaj ja sam onaj -_-
7. Da ubacimo vehabije haahah xd (ovo nije ozbiljan prijedlog)
8. I kada nas neko ubije mi se vratimo kuci? prije bi rekao u bolnici
1. To nema veze sa pravilima, to je sve ukus vlasnika servera i ostalih igraca i to svaki vlasnik sam odreduje.
2. Mislim da je moj prijedlog OK, ja sam rekao da mogu te lagane psovke ali povremeno a ne stalno da psuje se.
3. Svi imaju onoliko koliko rade, to je opet stvar servera i vlasnika.
4. To je opet stvar vlasnika servera, iako kad bi njima to dopustili to bi server pretvorilo u DM, jer mislis ti da njima igraci ne bi vracali?
5. Opet stvar vlasnika servera.
6. Stvar servera, uostalom covjek govori o pripadnosti nekoj organizaciji...
7. /
8. Opet stvar servera i vlasnika servera. (Ali mozes to zamisliti i ovako, imas kucu, netko te ubije odnosno rani, bio si u bolnici i hitna te vratila na kucnu njegu i oporavio si se ili sl.)
9. Za RK sam dao dobar prijedlog, mislim da ga ne bi trebalo mijenjati.
Evidentirano
zerocoolos
Gost
«
Odgovor #33 na:
Veljača 09, 2010, 05:56:11 »
heh vidio sam sad tu dosta prijedloga i moram reci da ima dobrih, no imam i nekoliko svojih, nemojte zamjeriti ako sam naveo koje pravilo a da ste ga vec rekli...
1./me komanda se ne treba izbaciti u potpunosti, vec samo ne treba biti obavezna za koristenje, jer ima onih koji to i vole koristit pa sto je onda uskratiti
2.spawn kill treba zabranit strogo
3.skakanje biciklama se moze sprijeciti, samo u callback OnPlayerKeyStateChange stavite za key sa kojim se skace biciklom da provjeri jel vozi neki od modela bicikla(mislim da ih ima 3) i da sprijeci skok...
4.da level 1 igraci ne mogu imati oruzja. jer realno neka malo ista nauce o serveru a ne da samo dodju i bezveze dm-aju. lako napraviti da server sam uzima oruzje za lv 1!
5.ipak malo ublazit ono da bas svakog moras upoznat prije nego sta ista pricas sa njim, to je [cenzura]o, ako netko to zeli na serveru neka napravi za svakog igraca file u koji ce se spremati popis igraca koje je upoznao pa neka mu onda na logiranju prikaze samo imena onih koje poznaje... i naravno dodati komandu npr. /poznaj [id]
6.Najvise treba zabraniti ono kada idete a netko vas preti spama eeeeee, EEEEj, itd. To me najvise iritira, jebt niste nekakve zivotinje da se tako glasate
7.Po meni najvaznije bi pravilo bilo samo razlikovanje IC i OOC chata, i to mislim samo da ono nevezano za lik pisu igraci na /b, jer zbilja je puno lakse pratit onda chat.
8.Npr dobro je pravilo uvesti i da ne smijete samo tako doci i izbaciti nekoga iz auta i uzeti mu isti, osobito ako se poceo kretat, to bas i nije nikako realno, ali se to moze srediti i u skripti...
9.Sto se tice baza, to mi i nije bas sve RP, ali se mogu napraviti i iste da budu RP i da lice kao u stvarnom zivotu... tako da trebaju ostati
to je zasad onoga sta se mogu sjetit, budem dodao kad stignem, nisam bas pri vremenu nekom...
i da, joe, vidio sam tvoj dobar prijedlog sto si napisao na geforce forumu, a stavio si tu negdje link neki dan pa sam malo pogledao, prijedlog je ok, i mislim da ga se samo treba malo doradit, a i napravit cu ga na serveru, tako da ne kazes da nitko ne zeli napravit, stvar ti je samo jel svatko zna tko napravit
kontas, bi neki to napravili ali...
Ja sam to ovako malo smislio:
Da ipak admini ako su zauzeti zbog recimo nekog reporta koji nisu jos obradili da ne dobiju novi, ali da oni koji su slobodni svi dobiju, pa tko prije uzme... npr komanda /ja ili nest slicno...
sorry na malo offtopic...
Evidentirano
John
Transformer
Spol:
«
Odgovor #34 na:
Veljača 09, 2010, 09:42:21 »
Bi neki napravili, a drugi bi kopirali
kontas, usput receno taj sistem je gotov evo pitaj Bulleta, napravljen svega u 30 min sto govori kolko je zapravo to lagano
sorry na malo offtopica...
«
Zadnja izmjena: Veljača 09, 2010, 09:42:35 od John
»
Evidentirano
Soprano
Administrator
High Roller
Spol:
«
Odgovor #35 na:
Veljača 10, 2010, 01:36:38 »
Citat: zerocoolos na Veljača 09, 2010, 05:56:11
heh vidio sam sad tu dosta prijedloga i moram reci da ima dobrih, no imam i nekoliko svojih, nemojte zamjeriti ako sam naveo koje pravilo a da ste ga vec rekli...
1./me komanda se ne treba izbaciti u potpunosti, vec samo ne treba biti obavezna za koristenje, jer ima onih koji to i vole koristit pa sto je onda uskratiti
2.spawn kill treba zabranit strogo
3.skakanje biciklama se moze sprijeciti, samo u callback OnPlayerKeyStateChange stavite za key sa kojim se skace biciklom da provjeri jel vozi neki od modela bicikla(mislim da ih ima 3) i da sprijeci skok...
4.da level 1 igraci ne mogu imati oruzja. jer realno neka malo ista nauce o serveru a ne da samo dodju i bezveze dm-aju. lako napraviti da server sam uzima oruzje za lv 1!
5.ipak malo ublazit ono da bas svakog moras upoznat prije nego sta ista pricas sa njim, to je [cenzura]o, ako netko to zeli na serveru neka napravi za svakog igraca file u koji ce se spremati popis igraca koje je upoznao pa neka mu onda na logiranju prikaze samo imena onih koje poznaje... i naravno dodati komandu npr. /poznaj [id]
6.Najvise treba zabraniti ono kada idete a netko vas preti spama eeeeee, EEEEj, itd. To me najvise iritira, jebt niste nekakve zivotinje da se tako glasate
7.Po meni najvaznije bi pravilo bilo samo razlikovanje IC i OOC chata, i to mislim samo da ono nevezano za lik pisu igraci na /b, jer zbilja je puno lakse pratit onda chat.
8.Npr dobro je pravilo uvesti i da ne smijete samo tako doci i izbaciti nekoga iz auta i uzeti mu isti, osobito ako se poceo kretat, to bas i nije nikako realno, ali se to moze srediti i u skripti...
9.Sto se tice baza, to mi i nije bas sve RP, ali se mogu napraviti i iste da budu RP i da lice kao u stvarnom zivotu... tako da trebaju ostati
to je zasad onoga sta se mogu sjetit, budem dodao kad stignem, nisam bas pri vremenu nekom...
i da, joe, vidio sam tvoj dobar prijedlog sto si napisao na geforce forumu, a stavio si tu negdje link neki dan pa sam malo pogledao, prijedlog je ok, i mislim da ga se samo treba malo doradit, a i napravit cu ga na serveru, tako da ne kazes da nitko ne zeli napravit, stvar ti je samo jel svatko zna tko napravit
kontas, bi neki to napravili ali...
Ja sam to ovako malo smislio:
Da ipak admini ako su zauzeti zbog recimo nekog reporta koji nisu jos obradili da ne dobiju novi, ali da oni koji su slobodni svi dobiju, pa tko prije uzme... npr komanda /ja ili nest slicno...
sorry na malo offtopic...
1. Ok je prijedlog, vec postoji medu mojima.
2. Takoder vec sam predlozio i OK je.
3. To je OK, to ne treba zabraniti nego onaj server koji to ne zeli neka u funkciji zabrani jer sa biciklom mozes i u RL skociti samo ne onoliko...
4. To se slazem.
5. Vec ima u mojim prijedlozima i OK je.
6. Vec ima u mojim prijedlozima.
7. Vec ima u mojim prijedlozima.
8. Slazem se, trebalo bi uvesti.
9. Baze, to nek odreduje svaki vlasnik zasebno kakve ce baze imati.
Evidentirano
Soprano
Administrator
High Roller
Spol:
«
Odgovor #36 na:
Veljača 10, 2010, 01:41:40 »
Evo malo sam razmisljao, gledao vase prijedloge i sl i sad cu vam ja dati svoju verziju pravila, svako pravilo koje mislite da treba izmijeniti, citirajte ga (citirajte samo to pravilo a ne cijeli tekst) i predlozite izmjenu, ukoliko se slazete sa svime samo napisite da se slazete i to je to.
1. Zabrana PSOVANJA- Po meni psovanje bi trebalo biti zabranjeno na OOC Chatu (/o i /b), takoder bi trebalo biti zabranjeno i na T-chatu (t) tj local chatu. Recimo [cenzura]o je i ruzno je vidjeti da netko pise na bilo kojem chatu "jebem ti mater", "[cenzura]e [cenzura]i" "nabijem te na" i sl. stvari. Dopusteno bi bilo reci npr. jebote, ili sl onako u kontekstu nekome. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
2. Ukidanje koristenja komande /me! -Po meni bi ovo trebalo ukinuti jer je bespotrebno i komplicirano i nema mi previse smisla. Tu komandu bih ostavio, ali da se moze koristiti ukoliko to igrac zeli, ali da nije obvezna za koristenje, a serveri koji imaju mogucnost neka naprave da se ova komanda sama automatski ispisuje kad igrac radi neku radnju, jer ovako ova komanda ometa rad npr. policajaca, dok on napise /me vadi pistolj... bla bla ovaj vec pobjegao i sl.
3. Zabrana kaznjavanja igraca prije levela 2!- Trebalo bi zabraniti kaznjavanje igraca koji su level 1. Tj mozete ga kazniti za teske prijestupe, cheat i sl stvari, ali npr posto je novi ne mozete ga odmah strpati u areu ili kickati i banati. Jer ne znaju se svi odmah dovoljno brzo snaci, on recimo ne zna za driveby ili sl stvari, smatram da ga prvi put treba upozoriti, znaci da admin dode do njega i objasni mu sta je to i uputi ga da procita to pravilo ovdje ili na forumu servera i da se onda vrati igrati, a ne odmah lupite mu ban ili kick a kao razlog stavite "driveby" a covjek nema pojma sta je to, ali ako nakon toga se vrati i pocini isto e onda je zasluzio kaznu. Ovo ima smisla, jer znate i sami da npr maloljetnike ne mozete bas tek tako kaznjavati kad naprave nesto protiv zakona jer su maloljetni, tako i na serveru igrace koji su Level 1 smatrajte klincima, bebama ili sl.
4. Organiziranje BRP tecaja!- Ovo nije pravilo, ovo je vise kao prijedlog za sve servere a mozda i za ovaj forum, o tome bi se jos dalo razgovarati!
5. Kaznjavanje debilnog jezika!- Kao sto je vec netko naveo, [cenzura]o je kad ti netko dode na server i pise poput *i wont flame any more*a, tj pise na neki [cenzura]i nacin da moras sve desifrirati, zna se kako se knjizevni pise a ne da netko pise "Ma DjEsI Ti MEnI NISAM tE ViddIo IMa 1oo GoDddina" i sl. stvari. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
6. Driveby- Po meni ni s motora niti iz auta ni vozac ni suvozac ne bi smjeli pucati na pjesake, jer kao sto i sami znate puno je lakse i pogoditi i ubiti kad nekoga pjesaka gadate sa motora ili iz auta, a on pri tome nema neke sanse da vas ubije. Ali recimo ukoliko pucate na drugo vozilo koje se krece, onda bi bilo dopusteno pucati i vozacu i suvozacu bilo sa motora ili iz auta jer su onda ravnopravni, i to bi donijelo vise zabave medu mafijama i recimo kad policija lovi nekoga, ali pucati iz vozila na pjesake NI SLUCAJNO!!! Takoder ubijanje elipsom helikoptera nije dopustivo, GAZITI nekoga takoder je strogo zabranjeno bilo kojim vozilom!!! Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
7. Takoder Meta Gaming- Sto se toga tice, po meni ne bi bilo pod moranjem da moras upoznavati nekoga pa onda tek pricati s njim, jer nakon nekog vremena ne znas koga si upoznao a koga nisi, uostalom pise mu ime iznad glave i ne mozemo sve kopirati kao u RL i bezveze se muciti ,a ovo ce ovako biti lakse svima. Ono je samo oduzimanje vremena i zivaca. A igraci ako npr sretnu drugog igraca po prvi put, pa znat ce i sami da ga ne znaju pa ce se po malo upoznavati i druziti na serveru barem u vecini slucajeva.
8. Power Gaming- Sto se tice power gaminga, on vise nema smisla ako se makne obvezno koristenje komande /me, a i opcenito unistava zabavu i smijeh na serveru pa server postaje previse ozbiljan, a kod nas na Balkanu to je nemoguce.
9. Revenge kill- Ubijanje iz osvete, mislim kad vas netko ubije ako zelite zasto ga ne bi mogli ubiti, sad ce neki reci kad te netko ubije i ponovno se rodis ne znas tko te je ubio. Sve to stoji, ali to je malo previse dosadno i nije zabavno. to pravilo bi vrijedilo recimo u ratovima izmedu mafie pa kad te ubije clan druge mafie onda da smijes ici negdje ali da ne smijes vise sudjelovati u ratu dok rat ne zavrsi tako da se zapravo moze odrediti koja je mafia pobijedila. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
10. Spawn kill- Definitivno zabraniti, jer kad se tek spawnas a netko te ceka sa puskom uperenom u celo i ubije te, to je stvarno bezveze, to se treba strogo kaznjavati. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
11. Bunny Hop- Po meni trebalo bi ga dopustiti u odredenim kolicinama, znaci ne mozete to stalno raditi ali mozete po nekad, jer i u RL pokusajte i vidjet cete da je ono cak i moguce, ali naravno nije moguce tako puno puta ga napraviti.
12. Bug Abuse- Definitivno treba kaznjavati! Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
13. DM-anje i ratovi- Sto se tice DM-a. Po meni bi bilo dopusteno da i civili ako imaju dozvolu za oruzje, da mogu ubiti nekoga ako imaju neki DOBAR razlog, ali nikako bez razloga, s tim da to ne smiju stalno raditi, tj da recimo maksimalno jednom dnevno smiju nekoga ubiti jer kad bi imali dopustenje da vise ubijaju onda bi se to pretvorilo u DM server. Ali i to jednom mora biti dobar razlog i moraju se kasnije pripremiti na posljedice, tj policija ce ih loviti, admini ne smiju sudjelovati u kaznjavanju areom, kickom i sl, jer ovaj dio onda treba policija obaviti.
Sto se tice rata izmedu mafia, kad je objavljen rat, oni smiju ubijati protivnike druge mafie, ali naravno kasnije se i oni trebaju pripremiti da ce ih policija traziti, a vjerovatno i da ce policija najvise traziti sef-a mafie posto on odgovara za sve. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
14. Šetnja po cesti- Setnju po cesti bi trebalo definitivno zabraniti i admini bi to trebali kaznjavati. Jer u cijeloj igri svugdje postoji nogostup uz cestu i moze se normalno hodati. Zar je normalno da se vozite kroz grad i da morate zaobilaziti *i wont flame any more*e koji hodaju po cesti, i onda na kraju ga jos slucajno zgazis i dobijes ban radi driveby, ili uredis si auta i kad udaris u njega onda razbijes i auto i sl. Ne kuzim cemu to. U redu je pretrcati preko ceste kad prelazis na drugu stranu ali ne vidim cemu kretanje cestom, to samo pravi guzvu na serveru i u prometu. Valjda ste i u RL naucili da se krecete nogostupom a ne hodate sredinom ceste. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
15. /o /b i T-chat ili local chat- Ti Chatovi se moraju razlikovati, tako da ne bude zbrka u pisanju i da mozete pratiti o cemu se pise i na sta se odnosi, da li na igru ili na RL. Tako na /o i /b chat bi se trebalo pisati o svemu sto nije vezano za vaseg lika s kojim igrate na serveru, tu bi npr mogli pisati o tome sta ste jeli danas, gdje ste isli danas, kako vam je bilo u skoli i sl. stvari, dok na T-chat (T) pisete ono sto se tice lika na serveru, tako npr kad govorite clanu vase bande da idete u napad, ili kad pricate o tome da li cete otici pojesti nesto u burger, kada se policija dogovara za razne akcije i sl stvari. Ovo je stvarno potrebno jer sad zamislite kako bi izgledalo kad bi vi pricali o nekoj akciji na serveru sto treba napraviti, a ovaj sto stoji do vas prica o tome kako mu je danas bilo u skoli, a treci prica opet nesto trece i da svi pisu to na T-chat, to bi bilo stvarno uzas, ne bi ste znali koga trebate pratiti i ne biste ponekad znali da li se neke stvari odnose na igranje na serveru ili na RL. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
16. Zabrana parkiranja na cesti- Takoder zabranio bi sva parkiranja po cesti, jer je [cenzura]o kad naidete cestom, recimo policija lovi nekoga i zabije se u auto koje je parkirano na cesti i jos eksplodira ili se razbije, a uostalom to dodatno pravi guzvu i usporava i ljude i promet u obavljanju. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
17. Cheatovi- I dalje strogo zabranjeni!!! O tome nemam sta puno govoriti sve se zna!
18. Krađa vozila- Znaci vozilo mozete ponekad ukrasti, ali kad stalno kradete vozilo, e to bi se onda trebalo kaznjavati od strane admina, jer nema tog lopova koji u RL ukrade sad jedno vozilo i provoza se gradom, stane i pojede hamburger i izade vani i onda opet ukrade neko drugo vozilo i dalje se vozi. Znaci kad ukradete od nekoga vozilo, policija ce vas loviti, ali kad to non stop radite iz minute u minutu i sl, e onda je to vec stvar koju admini trebaju rjesavati jer pravite nered i nemir na serveru i ometate druge igrace u igri. Takoder nije bas ni normalno da kradete vozilo u kojem vec netko sjedi, to bi vec trebale biti stroge zatvorske kazne, jer nije bas realno da non stop kradete vozilo dok u njemu netko sjedi, a narocito kad kradete vozilo koje je vec u pokretu tj koje je poslo. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
19. AFK- Takoder treba kaznjavati sve koji ostave upaljenu igru a da nisu tu duze od 5min jer je to zlouporaba za dobivanje payday-a, respecta i sl. To nije pravedno i to trebaju admini kaznjavati! Ili igrate ili ne igrate! Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
20. Krsenje pravila- Takoder nemojte ako netko npr napravi driveby na vama, vi to prijavite adminu, pritisnite recimo F8 i napravite i sliku kao dokaz, ALI NIKAKO nemojte iz osvete vi njemu to napraviti jer cete onda biti kaznjeni obojica banom, ako je on prekrsio pravilo na vama, ne morate i vi na njemu jer ce se to kaznjavati. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
21. Bjezanje iz igre- Zabranjeno bi bilo i bjezanje iz igre zbog uhicenja ili smrti koju ne mozete izbjeci. To je previse [cenzura]o, znaci policija vas lovi jer ste prekrsili nesto i ulovi vas, i vozi vas u zatvor a vi u meduvremenu pobjegnete van sa servera i iz igre, to bi admini isto morali kaznjavati.Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
22. Izazivanje policije- Zabranjeno bi bilo pretjerano izazivanje policije, to znaci je [cenzura]o da ih non stop izazivate, jer nema tog lika u RL koji je toliko [cenzura] da to radi. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
23. Oglasi- Oglasi (/ad) na serveru trebaju se ticati samo igre, tj samo dogadanja na serveru i trebaju pocinjati sa velikim pocetnim slovom, a ne da netko npr dode i napise "Prodajem mobitel marke nokia n95 za 1500kn", To se ne smije dogadati i to trebaju admini takoder kazniti. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
24. Komentiranje banova/kickova- Treba zabraniti i svako komentiranje banova/kickova na svakom chatu, to mogu samo admini ili policija komentirati na svojim chatovima ali ne i igraci, jer je to nepotrebno, ako imate nesto komentirati komentirajte na forumu a ne provocirajte i ne poticite svadu na serveru radi toga, pustite admine da rade svoj posao. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
25. Prijetnje i uvrede- Sve prijetnje i uvrede prema igracima treba strogo kaznjavati!!! Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
26. EVENTI- Takoder treba zabraniti i svaki oblik ometanja event-a koji admini organiziraju i muce se, treba sve to kazniti jer je [cenzura]o da se citava ekipa skupi na jednom mjestu sa vozilima recimo i pripremaju se za street race, a onda dode budala i baci bombu medu njih i onda jadni admini moraju sve ispocetka raditi radi njega. Kaznu za krsenje ovog pravila odreduje svaki vlasnik servera po svojoj zelji, znaci netko moze odluciti da ce kazna za ovo biti ban, netko kick, netko warn, netko area i sl.
27. Igraci level 1 ne smiju imati oruzje, da ne bi DM-ali, pa tako da bi admini trebali biti zaduzeni za oduzimanje oruzja, tako dok se ovi malo nauce sto je BRP da ne prave sranja po serveru sa oruzjem i bezveze ban pokupe. Serveri koji imaju sposobne skriptere mogu iskriptati da se to automatski oduzima.
Eto to bi po meni bila neka glavna pravila, ako imate prijedlog za izmjenu nekog pravila samo ga citirajte i predlozite sta bi trebalo promijeniti. NAPOMENA: Nemojte mi citirati cijeli tekst jer je predugacak, nego citirajte samo to pravilo koje zelite promijeniti. Ako nemate prijedloga, samo recite da se slazete i to je to.
Nadam se da ce ovo biti osnova za nasa pravila, tj da cemo ova pravila jos doraditi prema vasim prijedlozima i da cemo onda napraviti anketu te ih poslati svim vlasnicima da stave na svoje forume da vidimo da li ce se igraci sloziti, Ali mislim da su ova pravila bolja i laksa i zabavnija i lezernija od onih RP pravila, i barem imamo nesto svoje i ne kopiramo ostale jer mi smo JEDINSTVENI i POSEBNI!
Hvala!
Lijep pozdrav,
Benjamin
«
Zadnja izmjena: Veljača 10, 2010, 09:26:24 od Soprano
»
Evidentirano
iYoko
Gost
«
Odgovor #37 na:
Veljača 10, 2010, 07:42:05 »
U pravilu broj 24 treba izbaciti uhićenja. Jer se to tiče IC dijela igre.
Evidentirano
Soprano
Administrator
High Roller
Spol:
«
Odgovor #38 na:
Veljača 10, 2010, 09:25:35 »
Citat: [CC]iYoko na Veljača 10, 2010, 07:42:05
U pravilu broj 24 treba izbaciti uhićenja. Jer se to tiče IC dijela igre.
Slazem se.... Izmijenit cemo.
Evidentirano
galeb
Super Moderator
High Roller
Spol:
«
Odgovor #39 na:
Veljača 10, 2010, 05:08:22 »
2. komanda /me nesmije biti ukinuta, po meni jedna od najaznijih RP pravila, naci ako se toliko bunite za tu komandu sta je [cenzura]o da se koristi, mogli bi iskriptat da se /me komanda sama koristi, naci udes u auto i upalis ga, server sam za sebe napise Galeb_Marin je usao u atuo i upalio ili na tako neki nacin...
3. LOOOOOOOOOOL, daj jebi mu mater ako mi sere po serveru odmah mu bananu uvalim, ili ga u zatvor staviti ako je radio sranja po serveru
(upozoritiga prvo, a onda ovo sta sam naveo
)
13. djelomicno, smije se nositi gun i sve to i ovo da se na dan moze ubiti jednom bez posljedica (osim od policije naravno
), ali treba se otvoriti velika arena za paint ball tako da bi se tamo ratovalo i da je taj bizz automatski da se okupi nekoliko ljudi ude i igra (min 4), i da ako oce neka se tamo ubijaju, a za mafije neznam sta da kazem jer su sve te mafije za[cenzura]
14, 16, 18 odlicno
, ali da se napravi na ovom forumu car owner skripta da bude dostupna svim serverima
, i da moje pravilo da dopunjenje ovima je da se mora voziti prometnim pravilima (samo ne o brzini ili povecat brziu i o semaforima jer nisu pravi semafori u SA)
Evidentirano
======ஜ۩۞۩ஜ======
◄███▓░ FucK oFF░▓███►
======ஜ۩۞۩ஜ======
Fala kurcu imamo i nekih pametnih ljudi na forumu
Posjetite:
http://www.tutorials4all.org/hr/
Soprano
Administrator
High Roller
Spol:
«
Odgovor #40 na:
Veljača 10, 2010, 06:18:35 »
Citat: galeb na Veljača 10, 2010, 05:08:22
2. komanda /me nesmije biti ukinuta, po meni jedna od najaznijih RP pravila, naci ako se toliko bunite za tu komandu sta je [cenzura]o da se koristi, mogli bi iskriptat da se /me komanda sama koristi, naci udes u auto i upalis ga, server sam za sebe napise Galeb_Marin je usao u atuo i upalio ili na tako neki nacin...
3. LOOOOOOOOOOL, daj jebi mu mater ako mi sere po serveru odmah mu bananu uvalim, ili ga u zatvor staviti ako je radio sranja po serveru
(upozoritiga prvo, a onda ovo sta sam naveo
)
13. djelomicno, smije se nositi gun i sve to i ovo da se na dan moze ubiti jednom bez posljedica (osim od policije naravno
), ali treba se otvoriti velika arena za paint ball tako da bi se tamo ratovalo i da je taj bizz automatski da se okupi nekoliko ljudi ude i igra (min 4), i da ako oce neka se tamo ubijaju, a za mafije neznam sta da kazem jer su sve te mafije za[cenzura]
14, 16, 18 odlicno
, ali da se napravi na ovom forumu car owner skripta da bude dostupna svim serverima
, i da moje pravilo da dopunjenje ovima je da se mora voziti prometnim pravilima (samo ne o brzini ili povecat brziu i o semaforima jer nisu pravi semafori u SA)
Ajde ti malo bolje procitaj to pod 2. moje, posto vidim da nisi procitao pa govoris da se /me ne bi trebala ukinuti. Moras razlikovati kad netko kaze "ukidanje KORISTENJA /me komande" i "ukidanje /me komande"
«
Zadnja izmjena: Veljača 10, 2010, 06:19:04 od Soprano
»
Evidentirano
galeb
Super Moderator
High Roller
Spol:
«
Odgovor #41 na:
Veljača 10, 2010, 06:22:09 »
Hehe ok sad vidio xD a ostalo ?
Evidentirano
======ஜ۩۞۩ஜ======
◄███▓░ FucK oFF░▓███►
======ஜ۩۞۩ஜ======
Posjetite:
Soprano
Administrator
High Roller
Spol:
«
Odgovor #42 na:
Veljača 10, 2010, 06:37:16 »
3. Zna se sta je namjerno [cenzura] a sta je neznanje, ako je namjerno [cenzura], onda ban ili druga kazna koju vlasnik servera odredi, a ako je neznanje onda nista, nego ga onda treba uputiti.
13. Taj dio ovisi o vlasniku servera iako po meni te arene nisu nimalo RP, to bi mi vise bilo RP u civilizaciji nego na Balkanu gdje se ljudi zakolju nasred ulice.
14, 16, 18 Ovisi sta podrazumijevas pod tim prometnim pravilima, ja tu samo vidim voznja desnom stranom, ostalo nista ne mozes primjeniti. A taj ownership, to bi vlasnik trebao sam ubaciti ali ako se dogovorimo, mogao bi se napraviti jedan koji bi bio realiziran ovdje.
Evidentirano
galeb
Super Moderator
High Roller
Spol:
«
Odgovor #43 na:
Veljača 10, 2010, 06:46:50 »
Pod to prometna pravil a se to podrazumjeva desna strana, a i brzina npr da je ogranicenje unutar grada 100 km/h s time da se rade polja oko gradova di se toliko mora voziti i kad se izade da se moze i vise ( uz to dolaze nove kazne za policajce da se nakon predenih 100 km/h pojavi oznaa policajcima koliko ide i da mu moze kaznu nzplatiti)
Evidentirano
======ஜ۩۞۩ஜ======
◄███▓░ FucK oFF░▓███►
======ஜ۩۞۩ஜ======
Posjetite:
Soprano
Administrator
High Roller
Spol:
«
Odgovor #44 na:
Veljača 10, 2010, 06:54:05 »
Citat: galeb na Veljača 10, 2010, 06:46:50
Pod to prometna pravil a se to podrazumjeva desna strana, a i brzina npr da je ogranicenje unutar grada 100 km/h s time da se rade polja oko gradova di se toliko mora voziti i kad se izade da se moze i vise ( uz to dolaze nove kazne za policajce da se nakon predenih 100 km/h pojavi oznaa policajcima koliko ide i da mu moze kaznu nzplatiti)
Hmm mislim da je to ipak stvar servera i njegovih skriptera. Sjecas se da sam ja na CH bio ubacio te radare davno davno, ali nisu im bas bili dragi...
Evidentirano
Str:
1
2
[
3
]
4
5
Gore
Ispis
« natrag
naprijed »
Skoči na:
Odaberite odredište:
-----------------------------
Balkan SA:MP & Game-HR.com || Nagradna igra
=> Nagradna igra
Sajt & Forum
=> Sajt & forum - novosti
=> Prijedlozi & ideje
San Andreas Multiplayer - www.sa-mp.com
=> Općenito o SA:MP-u
===> SA:MP novosti
=> SA:MP slike & video
=> Pomoć u vezi SA:MP klijenta
=> Pomoć u vezi SA:MP servera
=> SA:MP server hosting
===> Domaći hosting
===> Strani hosting
=> BRP (Balkan Roleplay)
=> SA:MP trgovina
===> Trgovina za skripte
=====> Skripta -> kupujem
=====> Skripta -> prodajem
=====> Skripta -> mijenjam
===> Trgovina za raćune
=====> Raćun -> kupujem
=====> Raćun -> prodajem
=====> Račun -> mijenjam
=> GTA download zona
=> Tutoriali u vezi SA:MP-a
SA:MP server oglasi, najnovije informacije o serverima & rasprava o serverima
=> SA:MP server oglasi
=> Najnovije informacije o SA:MP serverima
=> Službena lista Balkanskih SA:MP servera
===> [CH] CroHerzegovina
===> [GF] GeForce
===> [BM] Balkan Mafia
===> [ST] SpeedTouch
===> [LB] Los Balkan
PAWN skriptanje, gamemodovi, filterskripte, include fajlovi, mape, pluginovi
=> Razgovor u vezi PAWN-skriptanja
=> Gamemode skripte
=> Filterskripte & include fajlovi
=> SA:MP mape
=> Plugin-ovi za SA:MP
Ostalo
=> Predstavite se!
=> Grand Theft Auto
=> Offtopik
Razmjena bannera (88x31)
Ukoliko želite Vaš banner ovdje, onda kliknite na bilo koji banner na kojem piše "Vas banner ovdje 88x31".