PARTNERI:

* Marketing

-UPOZORENJE-

Samo registrovani članovi mogu da vide/koriste forum u celini.
Prijavite se ili registrujte nalog na Balkan SA-MP forumu.


Autor Tema: [Pomoć] Oko systema  (Pročitano 139 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže c0x

Oko systema
« poslato: Maj 11, 2019, 23:15:52 posle podne »
Problem(error/warning): Pa napravio sam moj jedan unikatan system. I sada hocu da kada igrac hoce da radi posao da mu izbaci da ako nije pored tog mesta da ne moze da pokrene posao.. Ali ne znam kako to da odradim.. Pokusavao sam na razne nacine.. Evo neki moji nacini...
Deo skripte:
Pawno Code: [Izaberi]
    new idsystem = 0;
    while(idsystem != MAX_SYSTEM)
    {
    if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 5.0, SystemInfo[idsystem][tPosX], SystemInfo[idsystem][tPosY], SystemInfo[idsystem][tPosZ]))
    {
if(SystemInfo[idsystem][tAktivan] == 0)
{
INFO(playerid, "Poceli ste sa radom...");
TogglePlayerControllable(playerid, 0);
PoceoSaRadom[playerid] = 1;
PTTimer[playerid] = SetTimerEx("Popravljanje", 10000, false, "i", playerid);
}
else return Error(playerid, "Ne mozete popravljati taj!");
}
else return Error(playerid, "Ne nalazite se kod systema!");
idsystem++;
}
Pokusao sam i ovako:
Pawno Code: [Izaberi]
for(new i; i < sizeof(SystemInfo); i++)
{
if(!IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 5.0, SystemInfo[i][tPosX], SystemInfo[i][tPosY], SystemInfo[i][tPosZ])) return Error(playerid, "Ne nalazite se kod systema!");
if(SystemInfo[i][tAktivan] == 1) return Error(playerid, "Ne mozete popravljati aktivne sisteme !");
}
Ne znam vise kako i sta da pokusam.. Uvek pise da nisam kod systema bez obzira da li jesam ili nisam, a sa prvom funkcijom radi i ove sto ne bi trebao jednom i vise nece.. Molim za pomoc.. Hvala unapred.. ;)
Inace sam sakrio pravo ime systema, pisanje i cuvanje je sve OK.. Nema greske ali ovde ne znam kako i sta da uradim..
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ] // //[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): //
Respect: [email protected] - Basovski - Xunder
"Nista nije tako lose, da ne moze biti gore."

 

Van mreže Vasic

Odg: Oko systema
« Odgovor #1 poslato: Maj 11, 2019, 23:22:13 posle podne »
Koje su to koordinate od
Pawno Code: [Izaberi]
SystemInfo[idsystem][tPosX], SystemInfo[idsystem][tPosY], SystemInfo[idsystem][tPosZ] Mislim kako su definisane (koje su koordinate postavljene), i da li su uopste definisane?
« Poslednja izmena: Maj 11, 2019, 23:23:48 posle podne Vasic »


Pawn Developing


Respect List: Mister Naithan | livinglikerockstar | Purdinho | RevOLvɘЯ.pwn | Captain Foux
 

Van mreže c0x

Odg: Oko systema
« Odgovor #2 poslato: Maj 11, 2019, 23:30:11 posle podne »
Koje su to koordinate od
Pawno Code: [Izaberi]
SystemInfo[idsystem][tPosX], SystemInfo[idsystem][tPosY], SystemInfo[idsystem][tPosZ] Mislim kako su definisane (koje su koordinate postavljene), i da li su uopste definisane?
Naravno da su definisane..
#define SYSTEM_FILE     "System/%d.ini"
#define MAX_SYSTEM      25
enum System {
tAktivan,
tID,
Float:tPosX,
Float:tPosY,
Float:tPosZ,
tRadius,
tIP[64]
};
new SystemInfo[MAX_SYSTEM][System];
Definisano je sve ok, i ucitavanje ovoga i cuvanje i sve je ok... I kada kreiram nema greske znaci..
Samo ne znam kako da odredim da li je igrac tu i to? Razumes? :)
Respect: [email protected] - Basovski - Xunder
"Nista nije tako lose, da ne moze biti gore."

 

Van mreže Vasic

Odg: Oko systema
« Odgovor #3 poslato: Maj 12, 2019, 00:06:07 pre podne »
Ne pitam te za enumator i varijable, vec jel imas definisane koordinate pod
   SystemInfo[idsystem][tPosX], SystemInfo[idsystem][tPosY], SystemInfo[idsystem][tPosZ] daj mi komandu za kreiranje tog sistema/gde stavljas te koordinate


Pawn Developing


Respect List: Mister Naithan | livinglikerockstar | Purdinho | RevOLvɘЯ.pwn | Captain Foux
 

Van mreže c0x

Odg: Oko systema
« Odgovor #4 poslato: Maj 12, 2019, 00:29:28 pre podne »
Ne pitam te za enumator i varijable, vec jel imas definisane koordinate pod
   SystemInfo[idsystem][tPosX], SystemInfo[idsystem][tPosY], SystemInfo[idsystem][tPosZ] daj mi komandu za kreiranje tog sistema/gde stavljas te koordinate
Pawno Code: [Izaberi]
GetPlayerPos(playerid, X, Y, Z);
SystemInfo[systemid][tID] = systemid; SystemInfo[systemid][tAktivan] = 1;
SystemInfo[systemid][tPosX] = X; SystemInfo[systemid][tPosY] = Y; SystemInfo[toranjid][tPosZ] = Z;
SystemInfo[systemid][tRadius] = 200;
Tu stavljam kordinate.. Jel ti vidis brate da ti ja kazem da je sve OK sa time? Samo ne znam kako da stavim ovo sto sam napisao... Znaci tu nema greske..
Respect: [email protected] - Basovski - Xunder
"Nista nije tako lose, da ne moze biti gore."

 

Na mreži RevOLvɘЯ.pwn

Odg: Oko systema
« Odgovor #5 poslato: Maj 12, 2019, 09:37:41 pre podne »
Hmm, probaj zamijeniti 5.0 sa 7.0 i pokušaj ponovo.

Van mreže Vasic

Odg: Oko systema
« Odgovor #6 poslato: Maj 12, 2019, 09:49:33 pre podne »
Aham, a jesi kreirao uopste taj sistem? Mozda ti zato izbacuje. (Mislim jesi kreirao preko te komande u igri)


Pawn Developing


Respect List: Mister Naithan | livinglikerockstar | Purdinho | RevOLvɘЯ.pwn | Captain Foux
 

Na mreži RevOLvɘЯ.pwn

Odg: Oko systema
« Odgovor #7 poslato: Maj 12, 2019, 10:06:02 pre podne »
Aham, a jesi kreirao uopste taj sistem? Mozda ti zato izbacuje. (Mislim jesi kreirao preko te komande u igri)
Da moguće da je i to, probaj završiti cijeli sistem ako nisi i onda pokušaj.

Van mreže c0x

Odg: Oko systema
« Odgovor #8 poslato: Maj 12, 2019, 10:26:47 pre podne »
Da moguće da je i to, probaj završiti cijeli sistem ako nisi i onda pokušaj.
Ceo sistem je zavrsen, i sve je OK. Upise sve lepo u .ini fajlu.  I kad hocu da se port do systema sve radi.
Samo ovo ne znam kako da namestim. Za port sam koristio ID i proverava da li taj id postoji u bazi. I porta ga na kordinate i to radi super. Samo ovo ne znam kako.
Respect: [email protected] - Basovski - Xunder
"Nista nije tako lose, da ne moze biti gore."

 

Na mreži • Shomy •

Odg: Oko systema
« Odgovor #9 poslato: Maj 12, 2019, 10:42:43 pre podne »
Pawno Code: [Izaberi]
    new idsystem = 0;
    while(idsystem != MAX_SYSTEM)
    {
        printf("ID: %d Coordinate: %f %f %f", idsystem, SystemInfo[idsystem][tPosX], SystemInfo[idsystem][tPosY], SystemInfo[idsystem][tPosZ]);
    if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 5.0, SystemInfo[idsystem][tPosX], SystemInfo[idsystem][tPosY], SystemInfo[idsystem][tPosZ]))
    {
if(SystemInfo[idsystem][tAktivan] == 0)
{
INFO(playerid, "Poceli ste sa radom...");
TogglePlayerControllable(playerid, 0);
PoceoSaRadom[playerid] = 1;
PTTimer[playerid] = SetTimerEx("Popravljanje", 10000, false, "i", playerid);
}
else return Error(playerid, "Ne mozete popravljati taj!");
}
else return Error(playerid, "Ne nalazite se kod systema!");
idsystem++;
}
Reci sta izbaci u log
• RADOVI •

Ne moze sve stati hoho



• FACEBOOK •

Klikni me !



Kazu da vreme sve leci, a vremenom samo se stvari zaborave
 

Van mreže c0x

Odg: Oko systema
« Odgovor #10 poslato: Maj 12, 2019, 12:24:13 posle podne »
Pawno Code: [Izaberi]
    new idsystem = 0;
    while(idsystem != MAX_SYSTEM)
    {
        printf("ID: %d Coordinate: %f %f %f", idsystem, SystemInfo[idsystem][tPosX], SystemInfo[idsystem][tPosY], SystemInfo[idsystem][tPosZ]);
    if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 5.0, SystemInfo[idsystem][tPosX], SystemInfo[idsystem][tPosY], SystemInfo[idsystem][tPosZ]))
    {
if(SystemInfo[idsystem][tAktivan] == 0)
{
INFO(playerid, "Poceli ste sa radom...");
TogglePlayerControllable(playerid, 0);
PoceoSaRadom[playerid] = 1;
PTTimer[playerid] = SetTimerEx("Popravljanje", 10000, false, "i", playerid);
}
else return Error(playerid, "Ne mozete popravljati taj!");
}
else return Error(playerid, "Ne nalazite se kod systema!");
idsystem++;
}
Reci sta izbaci u log
I kad sam kod systema kad ukucam CMD i kad nisam kod systema izbacuje ovo :
[12:23:23] ID: 0 Coordinate: 0.000000 0.000000 0.000000
Respect: [email protected] - Basovski - Xunder
"Nista nije tako lose, da ne moze biti gore."

 

Van mreže Vasic

Odg: Oko systema
« Odgovor #11 poslato: Maj 12, 2019, 14:13:46 posle podne »
Kao sto sam ti i rekao, koordinate nisu ispravne '0.000000 0.000000 0.000000' su ti koordinate sa farme (kad uopste nema koordinata definisanih).
Nisi kreirao lokaciju pomocu komande kojom pravis taj sistem. ;)


Pawn Developing


Respect List: Mister Naithan | livinglikerockstar | Purdinho | RevOLvɘЯ.pwn | Captain Foux
 

Na mreži • Shomy •

Odg: Oko systema
« Odgovor #12 poslato: Maj 12, 2019, 14:17:44 posle podne »
Kao sto sam ti i rekao, koordinate nisu ispravne '0.000000 0.000000 0.000000' su ti koordinate sa farme (kad uopste nema koordinata definisanih).
Nisi kreirao lokaciju pomocu komande kojom pravis taj sistem. ;)
Mislim da koordinate nisu problem nego ID, jel imas negde zapisan u tom fajlu gde cuvas ID 0?
• RADOVI •

Ne moze sve stati hoho



• FACEBOOK •

Klikni me !



Kazu da vreme sve leci, a vremenom samo se stvari zaborave
 

Van mreže c0x

Odg: Oko systema
« Odgovor #13 poslato: Maj 12, 2019, 16:36:31 posle podne »
Mislim da koordinate nisu problem nego ID, jel imas negde zapisan u tom fajlu gde cuvas ID 0?
Reseno je brate.. Hvala ti u svakom slucaju..
Bug je bio do toga kada sam kreirao taj system InGame ja sam pocinjao od ID 1 a ne od 0 :D
I sada sam napravio i ID 0 i sve je OK :)
Respect: [email protected] - Basovski - Xunder
"Nista nije tako lose, da ne moze biti gore."

 

Na mreži • Shomy •

Odg: Oko systema
« Odgovor #14 poslato: Maj 12, 2019, 16:40:53 posle podne »
Reseno je brate.. Hvala ti u svakom slucaju..
Bug je bio do toga kada sam kreirao taj system InGame ja sam pocinjao od ID 1 a ne od 0 :D
I sada sam napravio i ID 0 i sve je OK :)
To sam i pokusao da objasnim hahhaha :D Ali moje sposobnosti objasnjavanja... :D
• RADOVI •

Ne moze sve stati hoho



• FACEBOOK •

Klikni me !



Kazu da vreme sve leci, a vremenom samo se stvari zaborave