PARTNERI:
-UPOZORENJE-

Samo registrovani članovi mogu da vide/koriste forum u celini.
Prijavite se ili registrujte nalog na Balkan SA-MP forumu.


Autor Tema: [Pomoć] U vezi ackslimita  (Pročitano 445 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Балша.

U vezi ackslimita
« poslato: Januar 24, 2018, 18:16:44 posle podne »
Detaljan opis problema: pa ovako ja moram povecat ackslimit uvjek na 5-10 k da bi server radio i da bih mogao uci.
Stara mi je dosta skripta. Sta ja mogu uraditi da acks ne bi morao dirati i da bi koristilo manje memorije.

I da li bi ovo izdrzalo 50 igraca (sa acks limitom)
Dio skripte:
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

Ex. Moderator Tutorijali u vezi SA:MP-a podforuma.
Ex. Moderator Sport podforuma x2
Ex. Moderator SA:MP Server Oglasi


A

 

Van mreže Ł[email protected]

Odg: U vezi ackslimita
« Odgovor #1 poslato: Januar 25, 2018, 18:32:33 posle podne »
optimizujes skriptu
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci
 

Van mreže Балша.

Odg: U vezi ackslimita
« Odgovor #2 poslato: Januar 25, 2018, 22:35:00 posle podne »
Kako tacno osim stringova i pojasni mi stringove sta znaci tacno

Ex. Moderator Tutorijali u vezi SA:MP-a podforuma.
Ex. Moderator Sport podforuma x2
Ex. Moderator SA:MP Server Oglasi


A

 

Van mreže |Gagi|

Odg: U vezi ackslimita
« Odgovor #3 poslato: Januar 25, 2018, 22:56:36 posle podne »
String ti je varijabla u kojoj se cuvaju slova najprostije receno
Evo neki primercic
new string[128];
format(string,sizeof(string),"Dobrodosli, mozete ici!",);
Ovo [128] ti je struktura od 128 elemenata znaci u formatu mozes imati najvise 128 elemenata, ili bilo gde drugde gde koristis string. ako imas vise od 128 nece biti ispisano
« Poslednja izmena: Januar 25, 2018, 22:58:39 posle podne |Gagi| »
Uporan rad sve pboedjuje.
Publius Vergilius Maro Vergilije
 

Van mreže Балша.

Odg: U vezi ackslimita
« Odgovor #4 poslato: Januar 25, 2018, 23:00:53 posle podne »
Aha, znaci aio ima vise od 128 znakova nece biti ispisano.
Dobro nego zmaci za svaki send ckient message i tako dovoljan je string 128, odnosno maksimum slova je 128, a za krace i 64 i 32 moze ako je u litsnju Dobrodosao na server.
Znaci sto je manji string manje memorije jel

Ex. Moderator Tutorijali u vezi SA:MP-a podforuma.
Ex. Moderator Sport podforuma x2
Ex. Moderator SA:MP Server Oglasi


A

 

Van mreže |Gagi|

Odg: U vezi ackslimita
« Odgovor #5 poslato: Januar 25, 2018, 23:03:59 posle podne »
Bice ispisano ono sto je do 128, preko nece biti ispisano. Strukturu mozes staviti proizvoljno [1] [51] [151] kolko mislis da ti odgovara, toliko stavis. Sto se tice memorije, svaki karakter zauzima odredjenu memoriju, optimizujes skriptu, nadjes gde mozes staviti nesto krace, nepotrebno izbacis, inace ne vidim sto bi smanjivao memoriju .pwn .amx kad to nisu prevelike memorije :D Mod od oko 30k linija zauzme skoro 2MB
« Poslednja izmena: Januar 25, 2018, 23:05:14 posle podne |Gagi| »
Uporan rad sve pboedjuje.
Publius Vergilius Maro Vergilije
 

Van mreže Farkias

Odg: U vezi ackslimita
« Odgovor #6 poslato: Januar 26, 2018, 00:24:06 pre podne »
Na nekim mjestima u skripti ispisujes dosta poruka, moraš smanjiti te loopove. Preko 5000 nemoj ići.
 

Van mreže Балша.

Odg: U vezi ackslimita
« Odgovor #7 poslato: Januar 26, 2018, 12:59:14 posle podne »
Bice ispisano ono sto je do 128, preko nece biti ispisano. Strukturu mozes staviti proizvoljno [1] [51] [151] kolko mislis da ti odgovara, toliko stavis. Sto se tice memorije, svaki karakter zauzima odredjenu memoriju, optimizujes skriptu, nadjes gde mozes staviti nesto krace, nepotrebno izbacis, inace ne vidim sto bi smanjivao memoriju .pwn .amx kad to nisu prevelike memorije :D Mod od oko 30k linija zauzme skoro 2MB
Al onda ne znam, imam previse if u skripti i svasta nesto...

Ex. Moderator Tutorijali u vezi SA:MP-a podforuma.
Ex. Moderator Sport podforuma x2
Ex. Moderator SA:MP Server Oglasi


A

 

Van mreže psychosomatic

Odg: U vezi ackslimita
« Odgovor #8 poslato: Januar 26, 2018, 13:26:00 posle podne »
Al onda ne znam, imam previse if u skripti i svasta nesto...
provjeri for loopove, gledaj da unutar for loopa ne pravis string, vec prije njega, npr:

nepravilno:

Pawno Code: [Izaberi]
for ( new i; i < 999; i++ ) {
    new str [ 512 ]; // string se deklarise 998 puta, potrebna memorija = 998 * sizeof ( str ) * 4 bajta
    // ...
}

pravilno:

Pawno Code: [Izaberi]
new str [ 512 ]; // samo jednom deklarises string.
for ( new i; i < 999; i++ ) {
    // ...

}

ako trazis samo jedan broj iz niza, i ako postoji mogucnost da taj broj ne postoji:

Pawno Code: [Izaberi]
new str [ 72 ];
for  ( new i; i < 999; i++ ) {
    format ( str, 72, "/directory/%d.ini", i );
    if ( fexist ( str ) ) {
        new string [ 128 ]; // samo jednom deklarises string.
        // kod ovdje.
        break;

    }
   
}
 

Van mreže Балша.

Odg: U vezi ackslimita
« Odgovor #9 poslato: Januar 26, 2018, 13:45:02 posle podne »
Nemam to u modu

Ex. Moderator Tutorijali u vezi SA:MP-a podforuma.
Ex. Moderator Sport podforuma x2
Ex. Moderator SA:MP Server Oglasi


A